Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Palkkakuitti tutuksi Peurunka Mirja Hallikainen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Palkkakuitti tutuksi Peurunka Mirja Hallikainen"— Esityksen transkriptio:

1 Palkkakuitti tutuksi Peurunka 10.3.2017 Mirja Hallikainen

2 Sisältö Palkkausjärjestelmä Yleisiä palkkalaskelman lukuohjeita
Näille ei paljoa voida Varsinainen palkka Vuosisidonnainen lisä / työkokemuslisä Palkkioita ym. Kummallisuuksia? Mitä on hyvä tarkistaa? Epäilyttääkö? Liitteet: opetusvelvollisuustyöaika, yhteissuunnittelu

3

4 Yleisiä palkkalaskelman lukuohjeita
Ota viivotin avuksi Tarkista, että kaikki tekemäsi työ korvataan Tarkista, ettet saa jotain korvausta aiheettomasti Tehtäväkohtainen palkka (ns. peruspalkka) voi poiketa OAJ:n palkkalaskurin ilmoittamasta. Miksi? Jäsensivu Virka- ja työsuhde Palkka ja palkkausjärjestelmä Miksi palkkakuitissa voi olla useita ajanjaksoja?

5 Palkkalaskelma Maksupäivä rahat tulevat tilille
15. vakituisilla työntekijöillä 30./31. määräaikaisilla 15. ja 30./31. satunnaisilla määräaikaisilla  Palkkakausi se kuukausi, minkä palkasta on kyse esim Työnantaja ………. Työyksikkö Palkanlaskija ja puhelinnumero

6 Henk.tunnus Se, jota ei saa antaa kellekään tiedoksi esim. puhelimessa
Hnro/mnro numerot palkkaohjelman käsittelyä varten Perus - % Lisä - % Porras - % omasta verokortista kerättyjä tietoja Tuloraja/vv Tuloraja/ka Ansio verok.alusta Veropvt.verok.alusta veropäivät kauden alusta enn. pd.verok.al. ennakonpidätys kauden alusta Tulopvm aloittanut kaupungin palveluksessa

7 Näille ei paljoa voida tt-vael/tt-kuel 6,150% / 7,650%
työntekijän eläkemaksu (tt-vael=valtiokonttori, tt-kuel=kuntien eläkevakuutus) Miksi kaksi prosenttilukua? tt-tyött 1,600% työntekijän työttömyysvakuutusmaksu Edellä mainitut työntekijän lakiperusteiset maksut peritään työntekijän ennakonpidätyksen alaisesta ansiosta, nämä prosentit vaihtuvat vuosittain.

8 Varsinainen palkka tehtäväkohtainen palkka henkilökohtainen lisä
vuosisidonnainen lisä / työkokemuslisä syrjäseutulisä, kehitysaluelisä rekrytointilisä koulu/oppilaitos- ja kuntakohtainen lisätehtävä, taide- ja taitoaineiden korvaus siirtymäkauden lisä/henkilökohtainen palkanlisä Nämä palkan osat tulevat sen ajan perusteella, minkä palkasta on kyse.

9 Vuosisidonnainen lisä / työkokemuslisä
KVTES 3 % 8 % pk:n ao, lo, eo ja ptm to 4 % 5 % 6 % lukion/aikuisl. ao ja ptm to 10 % Metsä- ja puutalouso. 2 % Kauppaoppi- laitos Musiikkioppi- laitos 9 %

10 Palkkioita ym. tukiopetuspalkkio oppilaan ohjauksen palkkio Toisen opettajan tunnin hoitopalkkio Yksityisopiskelijan kuulustelupalkkio Ylituntipalkkio: vuosiviikkoylituntipalkkio, kertatuntipalkkio kirjaston hoitotyö kokoelmien hoitotyö musiikkiesitysten hoitotyö luokanvalvonta ruokapalvelutoiminnan ohjaus ja valvontatyö av-välineiden hoitotyö ja tietotekniikkavastaavan työ oppilaskunnan ohjaustyö kerhotyö koulumatkakuljetusoppilaiden ohjaustyö oppilaskodin oppilaiden ohjaustyö opetuksen ohjaustyö taide- ja taitoaineet kielistudion esimies kuulolaitteiden huoltotyö yo-kirjoituksten järjestelytehtävä lukioresurssi-tunnit etäopetukseen liittyvä työ yksityisopiskelijan kuulustelu ja yo-tehtäviin liittyvät tehtävät apulaisjohtajan tehtävät demonstraatiot ilta-, viikonloppu ja lomaopetuslisä muut kuin luokanopetustehtävät lomaraha ravintoetu / työpv:t Yli opetusvelvollisuuden menevät tunnit / erillistehtävät maksetaan vakituisille aina jälkikäteen edelliseltä kuukaudelta. Määräaikaisille ne maksetaan samal- la kuin varsinainen palkka.

11 Kummallisuuksia? vars.palkan.väh.päiv.
koulutus, hääpäivä, kutsuntapäivä ym. hoitovapaa, sairausaika ennakonpidätys OAJ veron pvr-maksu pakollinen tieto, joka sisältyy ennakonpidätykseen eli ei tuo eikä vie mitään (älä laske tätä palkkaasi mukaan tai vähennä sitä)

12 Mitä on hyvä tarkistaa? Lukuvuoden alussa tulevat muutokset, esim. vuosisidonnainenlisä Poissaolot, muuttuneet tehtävät esim. lv-työ Kelpoisuus, hinnoittelutunnus ja työaika Paikallinen työn vaativuuden arviointi Pankkitiedot, verotus, nimi ja osoite Puuttuko jokin palkan osa? Viivästyskorkoa voidaan maksaa esimerkiksi silloin, kun palkkaa maksetaan liian vähän tai joku muu palvelussuhteesta johtuva etu viivästyy. Viranhaltijan/työntekijän tulee aina itse vaatia työnantajaa maksamaan korkoa viivästyneeseen saatavaansa. Työnantaja voi myös periä viranhaltijalta takaisin liikaa maksettua palkkaa tai muuta perusteetonta taloudellista etua korkoineen.

13 Epäilyttääkö? Palkkasihteerit toivovat suoraa yhteydenottoa, soita ensin ja sovi tapaaminen, mikäli asia ei puhelimessa selviä. Esimieheltä voi kysyä, mikäli epäilet, etteivät tiedot ole päivittyneet Luottamusmies voi auttaa Yhteysopettajalle kannattaa kertoa, jos koet, ettei palkkarakenne ole ajan tasalla. Yhdistys saa näin tiedon ja valmistautuu paikallisneuvotteluihin.

14

15

16


Lataa ppt "Palkkakuitti tutuksi Peurunka Mirja Hallikainen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google