Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Molekyyligastronomia paja

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Molekyyligastronomia paja"— Esityksen transkriptio:

1 Molekyyligastronomia paja
Kaakaojuoman valmistus Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /

2 Miksi suklaan kemiaa? ” Nine out of ten people like chocolate. The tenth person always lies “– John Q. Tullius Orgaaninen kemia: aldehydit, esterit, alkaloidit, hiilihydraatit/sokerit, rasvat..... Olomuodon muutokset, erilaiset seokset, liukeneminen, pH Reaktioita: käyminen, hapettuminen, Maillard Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /

3 Kaakaojuoman valmistus
kaakaota-barokkiajan-ylhaison-tapaan/ Pohdittavaksi kaakaota nauttiessa: Liukeneeko kaakaojauhe veteen? Millainen seos kaakao on? Miksi kuuma vesi? Miksi rasvaa? Miksi kaakaojauhe alkaloidaan? Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /

4 Opetusmateriaaleja Suklaan kemiaan: Molekyyligastronomiaan:
Ginger Tannenbaum, Lessons in Chocolate Molekyyligastronomiaan: Pauline Mata, The fun-flavoured way to learn science Anu Hopia, Kemiaa keittiössä Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /

5 Opetusmateriaaleja Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /


Lataa ppt "Molekyyligastronomia paja"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google