Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
Molekyyligastronomia paja
Kaakaojuoman valmistus Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /
2
Miksi suklaan kemiaa? ” Nine out of ten people like chocolate. The tenth person always lies “– John Q. Tullius Orgaaninen kemia: aldehydit, esterit, alkaloidit, hiilihydraatit/sokerit, rasvat..... Olomuodon muutokset, erilaiset seokset, liukeneminen, pH Reaktioita: käyminen, hapettuminen, Maillard Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /
3
Kaakaojuoman valmistus
kaakaota-barokkiajan-ylhaison-tapaan/ Pohdittavaksi kaakaota nauttiessa: Liukeneeko kaakaojauhe veteen? Millainen seos kaakao on? Miksi kuuma vesi? Miksi rasvaa? Miksi kaakaojauhe alkaloidaan? Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /
4
Opetusmateriaaleja Suklaan kemiaan: Molekyyligastronomiaan:
Ginger Tannenbaum, Lessons in Chocolate Molekyyligastronomiaan: Pauline Mata, The fun-flavoured way to learn science Anu Hopia, Kemiaa keittiössä Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /
5
Opetusmateriaaleja Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta / Kemian opettajan koulutusyksikkö / Outi Haatainen /
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.