Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Huhtikuu: Rotarylehtien kuukausi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Huhtikuu: Rotarylehtien kuukausi"— Esityksen transkriptio:

1 Huhtikuu: Rotarylehtien kuukausi
Tähän muistiinpanoja Tarja Valde-Brown, , PR, D1410

2 Huhtikuu – rotarylehtien kuukausi
Rotary Internationalin julkaiseman The Rotarian -lehden lisäksi maailmassa ilmestyy 31 alueellista rotarylehteä. Ilmestyvät yli 130 maassa. Julkaistaan 25 eri kielellä. Levikki yhteensä yli 20 alueellisella lehdellä lisäksi omat nettisivut. Kaikki alueelliset lehdet ovat toimituksellisesti ja taloudellisesti itsenäisiä. Jotta lehdet hyväksytään virallisiksi aluelehdiksi tulee aineistosta tietty osa olla kansainvälistä rotaryaineistoa. Sisällölle on asetettu myös muita yhteisiä kriteerejä mm. että sen tulee ilmestyä laajemmin kuin yhden piirin tai maan alueella. Rotareita kannustetaan tarjoamaan juttuja ja juttuideoita rotarylehtiin. Jokaisen rotarin tilattava The Rotarian tai alueellinen lehti. Työtä koordinoi Rotary World Magazine Press.

3 Rotarylehdet The Rotarian -lehti ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1911 nimellä The National Rotarian. Ensimmäinen alueellinen rotarylehti aloitti ilmestymisensä Isossa-Britanniassa ja Irlannissa vuonna 1915 (Rotary Magazine). Pohjoismaissa ilmestyvä Rotary Norden ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1936. Rotary Norden on yksi laajalevikkisimmistä aluelehdistä. Ilmestyy Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa ja Suomessa. Uusimpien aluelehtien joukossa on Rotarianin, joka ilmestyy Puolassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä.

4 Rotarylehtien kuukausi
Vastaava toimittaja Suomessa on Håkan Nordqvist. ”Aluelehden laatu heijastaa suoraan sen edustaman rotaryalueen statusta.” (Rotarianin julkaisija Maciej Mazur) Monet rotarylehdet ovat ”uudistaneet kasvojaan” saadakseen paremmin viestinsä läpi lukijoilleen. Nykyaikaiset lehden tekotavat ovat helpottaneet myös rotarylehtien tekoa.

5 Muita rotarylehtiä ja newslettereitä
The Rotarian -lehden ja aluelehtien lisäksi ilmestyvät myös The Rotary World neljästi vuodessa yhdeksällä kielellä ilmestyvä klubien, alueiden ja kv. tehtävien johtajille tarkoitettu julkaisu. Rotary: Navigating the Global Network kahdesti vuodessa kahdella kielellä ilmestyvä ulkoinen tiedotuslehti, joka on tarkoitettu erityisesti järjestösidosryhmille, kuten humanitaariset järjestöt. Useita RI:n eri teemoihin keskittyviä newslettereitä, kuten Community Service Update, End Polio Now, Every Rotarian, Every Year, PR Tips, Future Vision Pilot News, New Generations Useat newsletterit ovat nykyisin sähköisessä muodossa.

6 Rotarylehdet Rotarylehdet ovat tärkeitä Rotaryn tunnettuuden lisäämiseksi Rotaryn perussanomien viestimiseksi Jäsenien sitouttamiseksi Järjestön kiinnostavuuden lisäämiseksi eri sidosryhmien; yhteistyökumppaneiden ja potentiaalisten jäsenten keskuudessa.

7 Rotarylehdet klubin toiminnassa
Rotarylehtiä voidaan hyödyntää klubien toiminnassa tarkastelemalla lehtien sisältöä klubikokouksissa. antamalla aluelehti tai tilaamaan se lahjaksi myös esim. vieraille, esitelmöitsijöille ja ohjelmiin osallistujille, jotta he voivat oppia enemmän Rotarysta ja sen ihanteista. keräämällä ideoita lehdistä klubin omiin aktiviteetteihin ja projekteihin. käyttämällä lehteä Rotaryn pyrkimysten ja saavutusten edistämiseen; kertomalla aikaansaannoksista.

8 Klubijulkaisu, viikkotiedote, tiedotuslehti
Klubijulkaisu, viikkotiedote, tiedotuslehti tmv. toimivat yhden klubin omana ”rotarylehtenä” Tavoite: rotarit, jotka ovat informoituja, omaksuvat todennäköisesti helpommin aktiivisen roolin klubin aktiviteeteissa ja projekteissa. Sen lisäksi, että asioista ilmoitetaan klubin viikkokokouksissa, voidaan tärkeätä informaatiota välittää tehokkaasti jäsenille klubin viikkoselosteessa. Käytä tiedotuslehteä kertomaan klubin tulevista aktiviteeteista. keskustelufoorumina klubin tavoitteista, suunnitelmista ja projekteista. tuomaan esille kohokohtia klubi-, piiri- ja muista kokouksista. edistämään toveruutta kertomalla erityisistä tapahtumista jäsenten elämässä. käsittelemään kriittisiä klubin ja rotaryjärjestön asioita. Klubijulkaisun tuottamisessa kannattaa ylläpitää säännöllistä keskusteluyhteyttä toisiin komiteoihin ja klubin johtohenkilöihin, jotta kaikki tärkeät asiat saadaan klubijulkaisussa esille.

9 Klubijulkaisun informaatiolähteitä
Hallituksen jäsenet ja komiteoiden puheenjohtajat Kuvernöörin kuukausikirje Apulaiskuvernöörit ja piirikomiteat Klubin, piirin ja RI:n kokoukset The Rotarian tai aluelehti, kuten Rotary Norden Rotary World ja muut RI:n julkaisut RI:n nettisivut: Muut mahdolliset lähteet

10 Klubijulkaisun periaatteita
Klubijulkaisun laatimisen periaatteissa on hyvä ottaa huomioon seuraavaa: Antakaa jäsenille informaatiota, joka herättää kiinnostusta. parantaa läsnäoloa. informoi ohjelmista ja tulevista kokouksista. kertaa edellisten kokouksien tärkeimmät asiat. myötävaikuttaa kaikkien jäsenten rotarytietouden lisäämiseen.

11 Lisää rotarylehdistä www.rotary.org
Yleistietoa ja linkkejä eri julkaisuihin Alueellisten rotarylehtien nettisivujen osoitteet ja muut yhteystiedot


Lataa ppt "Huhtikuu: Rotarylehtien kuukausi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google