Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lukuvuosimaksutietotyöryhmän intro-kokous

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lukuvuosimaksutietotyöryhmän intro-kokous"— Esityksen transkriptio:

1 Lukuvuosimaksutietotyöryhmän intro-kokous

2 Ryhmän tausta ja tehtävä
Tarve tietojen kuvaamiselle yhteisesti sovitulla tavalla Tiedonkeruut ja tilastointi edellyttävät yhteismitallista tietoa Synergiaryhmän alainen työryhmä, joka kerää yhteen eri verkostoja, palveluita ja ekosysteemejä Ryhmän tehtävänä on määritellä lukuvuosimaksuvelvollisuutta koskevat opiskeluoikeuteen ja opiskelijaan kytkeytyvät käsitteet ja niistä opintohallinnon tietojärjestelmiin merkittävät tiedot ja tarvittaessa koodistot.

3 Esimerkki ”Lukuvuosimaksuvelvollinen” 1/2
Laissa määritellyllä tavalla Yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on ollut alkaen mahdollisuus periä lukuvuosimaksuja Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolisilta opiskelijoilta korkeakoulututkintoon johtavassa vieraskielisessä koulutuksessa. Maksuja ei peritä Euroopan talousalueeseen kuuluvan valtion kansalaiselta, eikä siltä, joka Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden muun sopimuspuolen kanssa tekemän sopimuksen mukaan rinnastetaan Euroopan unionin kansalaiseen, eikä edellä mainittujen perheenjäseniltä. Maksua ei peritä myöskään siltä, jolla on ulkomaalaislaissa tarkoitettu Euroopan unionin sininen kortti, jatkuva tai pysyvä oleskelulupa tai pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EY- oleskelulupa, eikä edellä mainittujen perheenjäseneltä. Maksuja ei peritä Euroopan talousalueen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta, jotka opiskelevat alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa suomen-tai ruotsinkielisessä koulutuksessa taikka yliopistojen tieteellisessä tai taiteellisessa jatkokoulutuksessa. Lukuvuosimaksun alaraja on vähintään euroa lukuvuodessa.

4 Esimerkki ”Lukuvuosimaksuvelvollinen” 2/2
Onko kyseessä kyllä/ei –tieto? Onko kyseessä opiskeluoikeuteen vai henkilöön liittyvä tieto? Voiko tieto esiintyä tai voiko sille olla tarvetta ilman kytkentää opiskeluoikeuteen? Sidotaanko opiskeluoikeusjaksoon, koska tila voi muuttua kesken opiskeluoikeuden? Voiko opiskeluoikeusjakso olla lyhyempi kuin lukukausi? (Ovatko henkilöt, jotka saavat vapautukset maksusta tietyllä lukukaudella, lukuvuosimaksuvelvollisia ko. lukukaudella?)

5 Toimintasuunnitelma ja aikataulu I
OKM:n lukuvuosimaksujen seuranta- ja arviointiryhmä Aikataulu Kyselyn sisältö Lukuvuosimaksuvelvollinen Lukuvuosimaksu (suuruus) Maksuvapautus

6 Toimintasuunnitelma ja aikataulu II
Ryhmän kokoonpano: Edustajia eri verkostoista, palveluista ja ekosysteemeistä. Materiaalit julkisia, joka mahdollistaa taustatuen hakemisen sekä työskentelyn kokousten välissä Kontaktoitavat tahot ja henkilöt? Yhteydenotot


Lataa ppt "Lukuvuosimaksutietotyöryhmän intro-kokous"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google