Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hinnerjoen perkausyhteisö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hinnerjoen perkausyhteisö"— Esityksen transkriptio:

1 Hinnerjoen perkausyhteisö
Hinnerjoelle on laadittu perkaussuunnitelma ja perustettu ojitusyhteisö luvulla. Perkaustyö todettiin silloin liian kalliiksi toteuttaa saavutettavaan hyötyyn verrattuna. Hinnerjoen perkausyhteisö on järjestäytynyt uudelleen Hinnerjoella pidetyssä ojitusyhteisön kokouksessa. Kokouksessa valittiin yhteisölle toimitsijat ja annettiin toimitsijoille valtuudet valmistella aikaisempaa kevyemmän perkaussuunnitelman laatimista.

2 Uusi perkaussuunnitelma
Perkausyhteisön toimitsijat ovat kilpailuttaneet suunnittelutyön. Kilpailutus on saatu päätökseen ja suunnittelija on valittu. Perkausyhteisö hakee Euran kunnalta avustusta perkaussuunnitelman teettämiseen. Suunnitteluun ryhdytään vasta rahoituksen varmistuttua. Rahoituksen saamisen varmistuminen saattaa viivästyä tai rahoituksen puuttuessa estää se koko suunnitteluhankeen.

3 Suunnittelualue Suunnittelualueen alkupiste on Laitila -Eura tieltä n. 3 km alajuoksulle päin ja jatkuu siitä Koskeljärvelle saakka. Suunnittelualue jakaantuu kolmeen kuivatusalueeseen, jotka voidaan toteuttaa toisistaan riippumatta. Suunnitelma voidaan viedä lupakäsittelyyn vain niiden kuivatusalueiden osalta joille saadaan riittävä maanomistajien kannatus.

4 Suunnittelualue

5 Vanhan suunnitelman pituusleikkaus
Suunnittelualue Vanhan suunnitelman pituusleikkaus

6 Selvitykset Ennen varsinaisen perkaussuunnittelun aloittamista tarvittavia selvityksiä ovat luontokartoitus simpukkaselvitys, sekä selvitys happamien sulfaattimaiden esiintymisestä. Selvityksissä tulee ottaa kantaa uoman perkauksen toteuttamisedellytyksiin. Lisäksi tarvitaan selvitys alueella olevista luontokohteista ja kasvillisuudesta. Kalatalousselvitys on tekeillä toisessa hankkeessa.

7 Suunnittelu Tarvittavien selvitysten jälkeen aloitetaan varsinainen suunnittelutyö. Suunnittelussa otetaan tehdyt selvitykset huomioon. Tavoitteena on saada perkaussuunnitelma, joka on kustannus-hyöty suhteeltaan mahdollisimman edullinen. Suunnittelussa tulee käyttää luonnonmukaisia menetelmiä, niin paljon kuin se on mahdollista.


Lataa ppt "Hinnerjoen perkausyhteisö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google