Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Joukkueenjohtajakoulutus Seura kouluttajan nimi pvm

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Joukkueenjohtajakoulutus Seura kouluttajan nimi pvm"— Esityksen transkriptio:

1 Joukkueenjohtajakoulutus Seura kouluttajan nimi pvm

2 Tervetuloa seuraan XX ”seuran logo” Mahdollistat…
lasten harrastamisen… Pelaajakehityksen… Seuran merkityksen yhteisössä… Jäsenien innostamisen… Kiitos, että olet mukana! Tervetuloa seuraan diassa, voit nostaa oman seurasi toiminta-ajatusta ja tavoitteita esiin Tässä kohtaa myös mahdollista käydä osallistujien kesken esittely/tutustumiskierros

3 Tavoitteet Korostaa joukkueenjohtajien tehtävän arvoa
Kehittää joukkueenjohtajien osaamista Vertaistukea ja verkostoitumista seurassa Seuran hyvän hallintotavan edistäminen

4 Koulutuksen sisällöt Toimintaympäristö Seuran hyvä hallinto
Joukkueenjohtajan rooli ja asema Joukkueenjohtajan tehtävät

5 1. Toimintaympäristö

6 Suomen Palloliitto ja piirit
Jalkapalloperhe FIFA UEFA Suomen Palloliitto ja piirit Seurat (n.950) FIFA = kansainvälinen jalkapalloliitto UEFA = Euroopan jalkapalloliitto Suomen Palloliitto pähkinänkuoressa:

7 Piiritoiminta Päätöksenteko
Tällä alueella toiminnasta vastaa Pohjois-Suomen piiri ry Piirin jäsenseurat Piirin vuosikokous Piirihallitus Johtoryhmät ja työryhmät Piiritoimisto Piirin tehtävät Ketä ihmisiä siellä on ja missä auttavat? Piiritoimiston yhteystiedot: Pohjois-Suomen piiri ry Rautatienkatu 46, Oulu Piiritoimiston henkilökunta kannattaa käydä läpi, koska esim. kilpailutoimintaan, pelipasseihin/vakuutuksiin ja pelaajasiirtoihin liittyviä kysymyksiä tulee usein jojolle pohdittavaksi

8 Seura Seura on yleishyödyllinen aatteellinen yhdistys, jonka tehtävä määräytyy seuran säännöissä. Seura toteuttaa tehtäväänsä ensisijaisesti jäsenilleen, jotka käyttävät ylintä päätösvaltaansa seuran kokouksissa, valtuuttaen hallituksen toteuttamaan tahtoaan, vuosikokouksissa hyväksytyn toiminta- ja taloussuunnitelman puitteissa. Vastuun toiminnasta kantaa aina seura. Joukkue ei ole juridinen yksikkö, ainoastaan osa seuraa. Vastuun toiminnasta kantaa aina seura ja seura solmii sopimukset. Joukkue ei ole juridinen yksikkö, ainoastaan osa seuraa.  esim. varainhankintasopimukset, työsopimukset (mm. valmentajat), pelaajien edustusoikeudet, talous kokonaisuudessaan.

9 2. Seuran hyvä hallinto

10 Seuran Hyvä Hallinto Yhdistyslaki Seuran säännöt
Seuran toiminnan tarkoitus Seuran arvot, visio, missio, strategia Arviointi ja kehitys Yhdistyslaki  määrittelee toiminnan laillisuusrajat, seuran tulee noudattaa lakeja ja asetuksia (esim. seuran kirjanpito ja tilinpäätös Seuran säännöt määrittelevät toiminnan raamit Seuran toiminnan tarkoitus  Seuran arvot, strategia, visio ja missio (Mikä on seuramme toiminnan tarkoitus? Mitä meidän seura tavoittelee?) Arviointi ja kehitys  esim. seurojen laatujärjestelmä. Mikä seuran ajatus on seuran kehittämisestä? Jojoille rooli koko seuran kehityksessä.

11 Seuran rakenne ja toimijat
Seuran organisaatio Hallitus/johtokunta Avaintoimijat ja heidän vastuualueet Seuran puheenjohtaja: Toiminnanjohtaja: Valmennuspäällikkö: Junioripäällikkö: Joukkueenjohtaja – vastaava: Organisaatio tai organisaatiokaavio työntekijät/luottamusorganisaatio) Hallituksen ja avainhenkilöiden vastuut ja velvollisuudet: Hallitus hyväksyy talousasiat hyväksytetään Kausisuunnitelma ja joukkueen toiminta valmennuksen vastaavalla Hallitus vastaa henkilövalinnoista ja henkilöhallinnosta (joukkueen johtoryhmä, työntekijät) Koulutuksesta, Eettisistä periaatteista Toimijoiden palkitsemisesta, kannustamisesta ja jaksamisesta Sopimuksista

12 Seuran urheilutoiminta
Seuran valmennuslinja ja pelaajakehitys Seuran valmennuslinja Pelaajakehityksen tavoitteet seurassa Seuran tukitoiminnat Turvallisuusohjeistus Hoitosuunnitelma loukkaantumisen sattuessa Mistä löytyy seuran valmennuslinja? Ydinkohdat valmennuslinjasta? Mikä seuran pelaajakehityksen tavoitteet? Esim. Tavoitteena opastaa liikunnallisiin elämäntapoihin vai polku maajoukkueisiin Mahdollisten tukitoimien läpikäynti

13 3. Joukkueenjohtajan rooli ja asema

14 Hyvän joukkueenjohtajan ominaisuuksia -keskustelut
Tässä kohtaa kannattaa henkilöiden antaa pohtia hyvän jojon ominaisuuksia (yksin, parin kanssa tai pienryhmissä). Jojo-oppaassa lisäinfoa asiasta.

15 Joukkueenjohtajan rooli ja asema
Seuran edustaja joukkueessa Joukkueen johtoryhmän ”esimies” Yhdyshenkilö seura <> joukkue <> vanhemmat Johtaa joukkueen toimintaa seuran ohjeiden mukaisesti Osallistuu aktiivisesti seuran toiminnan kehittämiseen JOUKKUEENJOHTAJA ON HYVÄN SEURATOIMINNAN AVAINHENKILÖ! Joukkueenjohtaja ja valmentaja luovat ensivaikutelman ja mielikuvan seurasta  tärkeä rooli Joukkueen esimiehenä toimiminen tarkoittaa, että pyritään vähentämään valmentajan taakkaa joukkueen muiden asioiden hoitamisessa. Valmentajan panos 100% valmennukseen.

16 Seuran joukkue Joukkueen rakenne ja toimijat
Joukkueen johtoryhmä = seuran vahvistamat joukkueen toimihenkilöt Joukkueen tukiryhmä = joukkueen pelaajien vanhemmat ja muut tukijat Joukkueen johtoryhmä – vastuut ja velvollisuudet Joukkueen tukiryhmä Urheilun pelisäännöt (seuraava dia) Joukkueen johtoryhmän vastuut ja velvollisuudet seurassa: Vastaa, että toimitaan seuran sääntöjen, ohjeistusten ja linjausten mukaan. Esim. seuran talousohjesääntö, valmennuslinja tai turvallisuusohjeistukset Toimii vastuullisesti, läpinäkyvästi ja hyvin tiedottaen

17 Urheilun Pelisäännöt Tukiryhmä (vanhemmat) ja johtoryhmä sekä pelaajat ja johtoryhmä solmivat yhteiset pelisäännöt toiminnalle vuosittain. Sovitaan yhteiset toimintaperiaatteet, joihin kaikki sitoutuvat Oltava seuran linjan mukaiset Edellytyksenä sarjoihin osallistumiselle Säännöt palautetaan netin kautta. uympraistona/kaikkipelaa/urheilunpelisaannot Yhdessä laaditut pelisäännöt jaetaan jokaiseen perheeseen Pelaajien kanssa oma sääntökeskustelu Vanhempien pelisäännöt  palautetaan sähköisesti Sovitaan asioista, joita halutaan vaalia ja vahvistaa. Asioita, jotka ovat joukkueellemme tärkeitä. Ei pelkästään kieltoja ja rajoituksia.

18 4. Joukkueenjohtajan tehtävät

19 Joukkueenjohtajan yleiset tehtävät
Toiminnan yleinen johtaminen Johtoryhmän työ- ja tehtäväjako – tukiryhmän sitouttaminen Joukkueen toimintasuunnitelma ja toimintakertomus Vuosikello Mitä meidän seurassa kuuluu joukkueenjohtajan tehtäviin? Joukkueenjohtajien vuosikello meidän seurassa? Joukkueenjohtajan tärkeä taito sitouttaa muut johtoryhmän jäsenet ja tukiryhmäläiset. Tehtävien kierrätys? Tukimateriaalit:

20 Joukkueenjohtajan kilpailutoimintaan liittyvät tehtävät
Säännöt ja määräykset Kilpailumääräykset, Kaikki Pelaa –säännöt Erityismääräykset (yli-ikäisyydet, kaksoisedustus) Aikataulut (vuosikello) Edustusoikeus ja pelioikeus Pelipassit ja vakuutukset Sarjat, ottelut, turnaukset TASO-järjestelmä Ottelupöytäkirjan täyttäminen Pelaajakoulutusasiat (Huuhkaja/Helmaripäivät, edustustehtävät) Matkat, leirit, virkistystoiminta Muu koulutus

21 Joukkueenjohtajan viestintään liittyvät tehtävät
Onnistuneella viestinnällä ennaltaehkäistään monta ongelmaa. Seuran viestintäohjeistus (sis. sosiaalisen median käytön ohjeistus) Seuran viestintäsuunnitelman läpikäynti Viestintätavat Viestintäkanavat Ristiriitojen ratkaiseminen Tukimateriaali:

22 Joukkueenjohtajan taloudenhoitoon liittyvät tehtävät
Lait ja asetukset Seurajohtoisesti (seuran talousohjesääntö) Joukkueenjohtajan vastuu Taloudenhoitaja Seuran tili / seuran avaama joukkuetili Säännöllinen seuranta Toimintasuunnitelma ja toimintakertomus Varainkäyttösuunnitelma, ja raportti Seuran tilinpäätös Harrastamisen hinta Varusteet Termit: -Taloudenhoitaja hoitaa joukkueen taloutta (Ei rahastonhoitaja, koska kyseessä ei ole rahastot) -Olympiakomitean tarjoama urheiluseurojen taloushallinnon verkkokoulutus: -Varainkäyttösuunnitelma, ja raportti, kulut / varainhankinta, maksut / pelaaja Varainkäyttösuunnitelma = joukkueen budjetti Varainkäyttöraportti = joukkueen tilinpäätös  Terminologia näin koska vain seura on oikeustoimikelpoinen yksikkö -Harrastamisen hinta, keskustelutyökalu:

23 Kiitä läsnäolijoita. Kertaa vielä, kehen olla yhteydessä, mikäli tarvitsee apua. Voit käydä vielä kierroksen läpi, jolloin jokainen saa kertoa missä tunnelmissa lähtee kotiin. Kiitos!

24 Käytännön asiat Olet seuran jojo-kouluttaja
Varmista hallituksen sitoutuminen Listaus piirin sivuilla Jojo-opas materiaalina netissä  seuraohjelma.fi Koulutuksen järjestäminen seurassa Useammassa osassa vai kerralla? Mitä koulutuksen jälkeen – miten seurassa tuetaan jojojen toimintaa? Tapaamiset, tutor-jojo jne.

25 Joukkueenjohtajakoulutuksen materiaalit
Diaesitys Joukkueenjohtaja –opas (sähköinen) Seuran hyvä hallinto –opas (sähköinen) Palautelomakkeet Diplomipohja Mallit (esim. varainkäyttösuunnitelma, joukkueen taustatehtävien jakaminen)


Lataa ppt "Joukkueenjohtajakoulutus Seura kouluttajan nimi pvm"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google