Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pariisin terrori-iskut

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pariisin terrori-iskut"— Esityksen transkriptio:

1 Pariisin terrori-iskut
13/11

2 Perustietoa Illalla 13/11/2015 Pariisissa tehtiin useita terroristihyökkäyksiä. Hyökkäyksillä oli 2 pääkohdetta: Stade de France ja Bataclan. Lisäksi iskuja tehtiin kaduilla ja ravintoloissa Pariisissa. 129 Siviiliä kuoli hyökkäyksissä.

3

4 Stade de France Alkoi 21:20 Ranska-Saksa pelin aikana.
3 Räjähdystä tapahtui stadionin ulkopuolella. 1 Itsemurhapommittajista pyrki stadionin sisälle. Pommituksissa kuoli vain 1 sivullinen.

5 Bataclan Saliin hyökättiin Eagles of death metal –yhtyeen keikan aikana. 4 Aseistautunutta hyökkääjää surmasivat 89 ihmistä. Poliisit rynnäköivät saliin ja vapauttivat panttivangit.

6 Kadut ja ravintolat Ns. 3 terroristiryhmä hyökkäsi ravintoloihin rynnäkkökiväärein. Noin 40 ihmistä kuoli hyökkäyksissä. Hyökkääjät ovat mahdollisesti vielä vapaina.

7 Motiivi ja tekijät Terroristijärjestö ISIS on julistautunut olevansa iskun takana. Osa tekijöistä oli Ranskan kansalaisia. Todennäköisimpinä motiiveina ovat: - Näkyvyys - Turvattomuuden tunteen luonti - Huomion pois kääntäminen huonosta menestyksestä Lähi-idässä

8 Miksi juuri Ranska? Ranskan lentojoukot ovat pommittaneet terroristijoukkoja. Pariisi on monikulttuurinen alue. Aiempi Charlie Hebdon isku 7/1/-15

9 #PrayforParis


Lataa ppt "Pariisin terrori-iskut"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google