Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Messinki.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Messinki."— Esityksen transkriptio:

1 Messinki

2 Valmistus ja historia Kuparin ja sinkin seos.
Seossuhdetta muokkaamalla saadaan erilaisia messinkejä, jotka voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: lyijytön, lyijyllinen- ja erikoismessinki. 4000 vuotta ea. on jo merkkejä messingin käytöstä kiinassa vuotta ea. käyttö oli levinnyt laajalti Itä- ja Keski-Aasiaan. Messinkiä käytettiin messinkolikoissa. Vuonna 1559 saksalaisen Aachenin kaupungin on sanottu tuottaneen yli tonnia messinkiä vuodessa. Messingin kysyntä oli laajaa maailmalla näihin aikoihin. Keskiajalla messingin tärkein käyttökohde oli kirkkojen muistomerkit. Messinkiä käytettiin villanvalmistuksessa. Teollisen vallankumouksen jälkeen messingin valmistus kasvoi.

3 Koostumus ja käyttötavat
Messinki koostuu kuparista ja sinkistä. Messinkiä käytetään esimerkiksi putkissa, jousissa ja taidekäsitöissä. Paljon kuparia sisältävää messinkiä käytetään esimerkiksi pienissä koriste-esineissä. Lyijypitoista messinkiä käytetään esimerkiksi hiekka- ja painevalussa venttiilien ja helojen tuotannossa.

4 Hyvät ja huonot ominaisuudet
Hyvä korroosion sietokyky. Vahvaa ja lujaa Voi muokata helposti Ominainen korroosioilmiö on sinkinkato Vaatii paljolti puhdistusta pysyäkseen kirkkaana

5 Haitat Messinki sisältää kuparia ja sinkkiä, joskus myös alumiinia ja lyijyä jotka ovat myrkyllisiä nautittuina. Jos messinkiastiaa ei ole pinnoitettu, siitä voi liueta aineita elimistöön.

6 Messingin kierrätys Messinki erotellaan rautaromusta voimakkaan magneetin avulla. Se sulatetaan ja muovataan harkoiksi, jotka muokataan haluttuun muotoon ja kokoon.


Lataa ppt "Messinki."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google