Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aurinkomalli - rakenne, energiantuotanto ja kehitys Perustuotanto: protoneista heliumia (klikkaa vaiheet esiin):

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aurinkomalli - rakenne, energiantuotanto ja kehitys Perustuotanto: protoneista heliumia (klikkaa vaiheet esiin):"— Esityksen transkriptio:

1 Aurinkomalli - rakenne, energiantuotanto ja kehitys Perustuotanto: protoneista heliumia (klikkaa vaiheet esiin):

2 Aurinkomalli - rakenne, energiantuotanto ja kehitys Edellistä reaktiota kutsutaan pp-ketjuksi. Siinä syntyy protoneista heliumia. Muitakin tapoja tuottaa heliumia on. Nämä synnyttävät muitakin alkuaineita, kuten berylliumia, litiumia ja booria. Nämä eivät ole pysyviä reaktiotuotteita, sillä ne osallistuvat heliumin tuotantoon. Korkeimmissa lämpötiloissa voi käynnistyä ns. kolmialfareaktio. Siinä 2 heliumia yhdistyy berylliumiksi ja sitten berylliumi ja heliumi yhdistyvät hiileksi. Muitakin alfareaktioita on ja ne tuottavat happea, neonia, magnesiumia, natriumia, rikkiä, fosforia, piitä ja rautaa. Kuumassa ytimessä energian tuottaa pääasiassa hiilisykli ->

3 Aurinkomalli - rakenne, energiantuotanto ja kehitys CNO- ketju CNO- ketju tuottaa heliumia ja muut aineet ovat katalysaattoreita!


Lataa ppt "Aurinkomalli - rakenne, energiantuotanto ja kehitys Perustuotanto: protoneista heliumia (klikkaa vaiheet esiin):"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google