Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Senioriasumisen virtuaalisen suunnittelumallin kehittäminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Senioriasumisen virtuaalisen suunnittelumallin kehittäminen"— Esityksen transkriptio:

1 Senioriasumisen virtuaalisen suunnittelumallin kehittäminen
Hopeakoti Senioriasumisen virtuaalisen suunnittelumallin kehittäminen

2 Hopeakoti visio Vehreä puistojen ympäröimä kortteli pistää silmään keskeltä kaupunki näkymää. Puiston penkillä istuva vanha pariskunta hätkähtää kuullessaan itkua sisäpihalta. Itku vaimenee nopeasti, kun äiti nostaa pihamyyjäisissä kaiken ikäisten asukkaiden sekaan eksyneen lapsen syliinsä. Pihaa täyttävät pöydät ovat notkollaan vihanneksia, käsitöitä ja leipomuksia. Vihannekset on kerätty tuoreeltaan sisäpihan vehreiltä viheralueilta. Tuima nuori nainen tömistelee lähimmän kerrostalon ovelle niitit kilisten. Hän päästää rollaattorin kanssa liikkuvan herttaisen vanhan herran ovesta ja he vaihtavat iloisesti päivän kuulumiset. Sisällä rappukäytävässä kerrostalon puiset rakenteet luovat kodinomaisen tunnelman. Oikealta yhteistiloista kuuluu lasten naurua, kun he leikkivät yhdessä varamummojen ja pappojen kanssa. Vasemmalta löytyy yhteisökoordinaattori, häneltä saa neuvot yhteisöllisistä tapahtumista ja lähialueiden palveluista. Asunnot ovat tilavia ja viihtyisiä. Yhdessä yksilöllisen sisustuksen kera puuelementit luovat lämmintä kodikasta tunnelmaa auringon paistaessa sisään suurista ikkunoista. Rakenteisiin piilotetut sensorit mahdollistavat Liisa muorin yksin asumisen. Asuntoon lisätty teknologia ei vaivaa Liisaa sillä se ei ole hänen arkensa tiellä ja lapsenlapsiinkin saa kätevästi yhteyden tv:n avulla. Liisa kokee olevansa täysissä voimissa, mutta häntä on huolestuttanut viime vuosina heikentynyt muisti. Kaatuihan hän kerran myös lattialle. Nyt uudessa asunnossa apu on aina saatavilla, kun sitä tarvitaan. Yhteisöllinen asuminen yhdessä teknologian kanssa luo Liisalle kaivattua turvallisuuden tunnetta. Kortteli sijaitsee keskellä luonnon kaunista Itä-Suomea, mutta vastaavanlaisia yhteisöjä on rakennettu ympärimaailmaa. Esimerkiksi Koreassa useampi kaupunki on alkanut valmistamaan vastaavia monisukupolvi kortteleita, joissa ikäihmisten on turvallista ja mukavaa asua osana yhteisöä. Suomalainen kestävän rakentamisen, hoiva-alan ja teknologian osaaminen on keskiössä näiden kortteleiden synnyssä. Minkä ikäinen oletkin Tervetuloa Hopeakotiin. Oppilaiden mietteitä ja päällimmäisiä ajatuksia Kareliasta.

3 Hopeakoti missio Asiakaslähtöisen, turvallisen, terveellisen ja kodikkaan yhteisöllisen asumisen puolesta Hopeakoti-hanke tukee ikäihmisten asumisen asiakaslähtöisen suunnittelua ja toteuttamista. Hanke kokoaa yhteen nykyisiä ja tulevia ikäihmisiä, palveluiden tarjoajia ja rakennusratkaisuiden toteuttajia. Näin mahdollistetaan käyttäjälähtöisen ja yhteisöllisen suunnittelun toteuttaminen. Hopeakoti-hanke auttaa opiskelijoita löytämään uusia uramahdollisuuksia asumisen ratkaisuiden ja niihin liittyvien palveluiden piiristä. Selvittää suomalaisen hyvinvointi- ja rakennusosaamisen kansainvälistymismahdollisuuksia. Oppilaiden mietteitä ja päällimmäisiä ajatuksia Kareliasta.

4 Hopeakoti arvot Hopeakoti-hankkeen arvot pohjautuvat Karelia-ammattikorkeakoulun arvoihin seuraavasti: Vastuullisuus Toimimme vastuullisesti, käyttäjälähtöisesti ja kestävää kehitystä edistäen. Arvioimme ja kehitämme hankkeen toimintaa jatkuvasti. Edelläkävijyys Olemme osaava ja innovatiivinen kehittämisyhteisö. Yhteisö tukee oppilaiden ja ammattilaisten osaamisen ja asiantuntijuuden kehittymistä. Työelämäläheisyys Toimintamme perustana on työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen sekä uusien palveluiden ja yrittäjyys mahdollisuuksien edistäminen. Toiminnassamme korostuvat Käyttäjälähtöisyys, vuorovaikutteisuus ja kumppanuus. Oppilaiden mietteitä ja päällimmäisiä ajatuksia Kareliasta.

5 Hopeakoti teemat Aktiivinen ikääntyminen
Kestävän asumisen elinkaarimalli Hyvinvointiteknologia Kansainvälisyys Kestävät rakentamisen ratkaisut Käyttäjälähtöisyys Monialainen yhteistyö Oppilaiden mietteitä ja päällimmäisiä ajatuksia Kareliasta.

6 Yhteystiedot Janne Krohns Projektipäällikkö Janne.Krohns@karelia.fi
Karelia-ammattikorkeakoulu Tikkarinne 9, Joensuu


Lataa ppt "Senioriasumisen virtuaalisen suunnittelumallin kehittäminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google