Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Madagaskar.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Madagaskar."— Esityksen transkriptio:

1 Madagaskar

2 Virusvaarat Tuberkuloosi HIV Hepatiitti B Kuppa Suolistoloinen Malaria

3 Kaikille suositeltavat rokotteet
Hepatiitti A Kurkkumätä Jäykkäkouristus Tuhkarokko Sikotauti Vihurirokko Polio Malaria (Estolääkitys)

4 Riskiryhmille suositeltavat rokotteet
Hepatiitti B Lavantauti Kausi-influenssa

5 Lääkäripalvelut Maan lääkintäpalvelut eivät ole korkealaatuisia pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Suositeltuja lääkäripalveluita ovat La Reunionin ja Etelä-Afrikan palvelut. Matkavakuutukseen tulee varautua hyvin, sillä sairaana olevan tai kuolleen henkilön kotiuttaminen on kallista ja lähes mahdotonta ilman kattavaa ja hyvin suunniteltua vakuutusta.

6 Hygienia Koska maan sademetsiä on hakattu paljon, metsistä paenneet tai häädetyt eläimet ja hyönteiset hakevat suojaa ihmisasutuksista. Tämä tarkoittaa sitä, että eläimien kuljettamat taudit kulkeutuvat ihmisille niiden kautta.

7 Turvallisuus Rikollisuutta on ympäri maata. Poliittinen tilanne on epävakaa, joten suositellaan turhan liikehdinnän ja kuljeskelun välttämistä lähes koko maassa.

8 Matkustusasiakirjat Matkustusasiakirjat (passi, lentolippu) tulee kopioida varmuuden vuoksi ja ne tulee säilyttää erillään alkuperäisistä asiakirjoista.

9 Kulttuuri Syrjäseuduilla on erityisen paljon kansanuskomuksia ja tabuja, eli fady:jä. Esimerkkinä: ”Raskaana olevan naisen ei tule syödä ankeriaita” ja ”hautakiveä ei saa osittaa.” Matkustajan kannattaa ottaa selvää matkustuskohteensa fady:stä oppaaltaan tms., ettei aiheuta väärinkäsityksiä syntyperäisten asukkaiden kanssa.

10 Luonnonolot Madagaskar sijaitsee leudolla ilmastovyöhykkeellä. Valtion itärannikon sademetsät ovat suuri kontrasti etelän kuiviin ja karuihin maihin. Tammi-maaliskuiden aikana muodostuvat hirmumyrskyt voivat aiheuttaa laajaa vahinkoa erityisesti rannikkoalueella. Myrskyvaroituksen saaneelle alueelle matkustaessa tulee varata vettä ja ruokaa ainakin kahdelle vuorokaudelle, jos ei pidemmällekkin aikavälille.


Lataa ppt "Madagaskar."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google