Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Johdatus kaupunkitutkimukseen (5 op=24 h + harjoitustyö + lopputentti)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Johdatus kaupunkitutkimukseen (5 op=24 h + harjoitustyö + lopputentti)"— Esityksen transkriptio:

1 Johdatus kaupunkitutkimukseen (5 op=24 h + harjoitustyö + lopputentti)
Timo Kopomaa Avoin yliopisto 2017

2 Osaamistavoite: Opintojakson tavoitteena on opettaa havainnoimaan, ymmärtämään ja analysoimaan nykyisiä kaupunkeja. Kurssin suoritettuaan opiskelija tuntee yhteiskuntatieteellisen kaupunkitutkimuksen klassikoita, teorioita ja käsitteitä sekä erilaisia kaupunkikysymyksiä, mm. kaupunkipolitiikkaa, kaupunkikulttuuria, kaupunkisuunnittelua, segregaatiota, arkkitehtuuria ja asumista. Luentoihin liittyvän harjoitustyön tehtyään opiskelija osaa soveltaa kaupunkitutkimuksen käsitteitä.

3 Kurssiohjelma 2017 kevät 2.3. johdanto/kaupunkitutkimus/
7.3. hidas kaupunki/kaupunkitaide/katumainonta/ 9.3. smart cities/etäviestintä/ 14.3. klassikot/kaupunkiekologia/rock/ 16.3. lähiö 2.0/asukasosallisuus/ 21.3. paikat/avoimet tilat/ 23.3. tasapainoinen kaupunki/ 28.3. NIMBY/naapuruussuvaitsevuus/yimbyismi/ 30.3. kaupunkiaktivismi/hissit/asukastalot/ 4.4. HARJOITUSTÖIDEN ESITTELYT 6.4. täydentyvä kaupunki/festivaalikaupunki/ 11.4. varautunut kaupunki/väestönsuojelu/ 19.4. tai klo lopputentti

4 Luentomateriaali löytyy Timo Kopomaan kotisivulta

5 Harjoitustehtävä (5–10 s.): jätetään sähköpostin liitteenä kurssin vetäjälle viimeistään viikko tenttisuorituksen jälkeen Oman aiheen esittely kurssin kuluessa. Sisällytä tekstiisi viittaus luento-osuuteen. Harj.tehtävän arvostelu: hyl. / hyv. / hyv.+ = 0,5p. Tentti: luennot ja tenttikirja(t); kirjallisuus: A) Kopomaa T. (2011) Lähiö 2.0 – utopiaa ja totta JA Mäenpää P. (2011) Helsinki takaisin jaloilleen TAI B) Waris H. (1973; 2016) Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle TAI C) Kopomaa T. (1997) Tori-marginaali-haastava kaupunki

6 Essee/pienoistutkielma
Kirjoitus vastaa otsikon takana olevaan kysymykseen. Tutkielmassa keskitytään oman tehtävän annon kannalta oleelliseen. Luentoihin liittyvä ja niitä hyödyntävä tutkielma laaditaan omin sanoin ja perustuen omaan ajatteluun. Rakenne kirjoitelmassa on johdonmukainen ja kiinteä.

7 Kirjoitelma on yleistajuisen selvä ja ytimekäs.
Kirjoitustapa on neutraali, konkreettinen, objektiivinen ja asiallisen erittelevä järkevälle lukijalle osoitettuna. Kirjoitelma on yleistajuisen selvä ja ytimekäs. (Tutki ja kirjoita, 1997)

8 Kaupunkitutkimuksen harjoitustehtävän/esseen aiheita(5-10 s.), esim.
Uskonto tulee takaisin julkiseen tilaan Osallistuva budjetointi kaupunkikehittämisen työkaluna Smart cities Geokätkeily Lisätyn todellisuuden pelit kaupunkiympäristössä – Pokémon Go -ilmiö Asukasosallistuminen ja pelillistäminen Yhteisölliset asuinratkaisut Älypuhelinten julkinen käyttö Hakaniementori Urbaani saunakulttuuri Kaupunginosavalokuvat Instagram-yhteisössä (esim. Espoo) Kaupunkiaktivismi ja -tapahtumat Katutaide Tulevaisuuden liikkumisvälineet (henkilökuljettimet, robottiautot, yhteiskäyttöautot, kaupunkipyörät)


Lataa ppt "Johdatus kaupunkitutkimukseen (5 op=24 h + harjoitustyö + lopputentti)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google