Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tavoitteisiin pääseminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tavoitteisiin pääseminen"— Esityksen transkriptio:

1 Tavoitteisiin pääseminen
Olipa tavoitteena klubin palveluprojektin suorittaminen, klubin tai piirin jäsenkasvutavoite tai mikä muu tahansa, tulee tavoitteen asettamisessa käyttää tehokkuutta jotta sen saavuttaminen helpottuisi. PDD-272.EN

2 Tavoitteisiin pääseminen
Aseta tavoitteet Laadi toimintasuunnitelma Hallitse tavoitteitasi Tavoitteiden saavuttaminen saattaa olla vaikea tehtävä, mutta voit käyttää apunasi tätä kolmen vaiheen menetelmää: Ensimmäiseksi asetat tavoitteet. Toiseksi, laadit yksitysikohtaiset toimintasuunnitelmat jokaiselle tavoitteelle. Viimeiseksi, hallitse tavoitteitasi jotta mitään unohtuisi ja jotta tarvittavat korjaukset voidaan tehdä myöhemmässä vaiheessa. Käymme nyt läpi kaikki nämä vaiheet kohta kohdalta.

3 Tavoitteisiin pääseminen
Aseta tavoitteet Aloitetaan katsomalla miten tavoitteet asetetaan.

4 Määrittele tavoitteet
"Selkeiden määritelmien puuttuessa tulemme lojaaleiksi turhanpäiväisyyksien suorittamiselle." Tuntematon Yksi suurimmista syistä siihen miksi tavoitteita ei saavuteta on se, ettei niitä ole tarkoin määritelty.

5 Tavoitteiden asettaminen
Suorita tarvearviointi Laadi tehokkaat tavoitelausunnot Priorisoi tärkeysjärjestyksen mukaan Tärkeiden tavoitteiden laatiminen lähtee tarpeiden arvioinnista. Kun tarpeet on arvioitu voit laatia tavoitelausunnot. Viimeiseksi tulee käydä läpi tavoitelausunnot ja asettaa ne tärkeysjärjestykseen. Katsotaampa näitä tarkemmin.

6 Suorita tarvearviointi
Kerää tietoa tarpeista Priorisoi tärkeysjärjestyksen mukaan Valitse tarpeista tärkeimmät sisällytettäväksi tavoitteisiin Keskustele muiden lionien kanssa kerätäksesi tietoa siitä mitä tulisi tehdä lionsklubien parantamiseksi piirissäsi. Tee yhteenveto tarpeista ja aseta ne tärkeysjärjestykseen. Et ehkä pysty vastaamaan kaikkiin tarpeisiin, joten valitse tärkeimmät sisällytettäväksi tavoitteisiin.

7 Tehokkaat tavoitelausunnot
Tarkkuus Mitattavuus Toimivuus Realistisuus Aikaan rajattavuus Suoritettuasi arvioinnin ja päädyttyäsi yhteen tai useampaan tavoitteeseen, sinun tulee selkeyttää tavoitteet kirjoittamalla kustakin tavoitelausunnot. Näin laadit tehokkaat tavoitelausunnot: Lausunnon tarkkuus - määrittele mitä aijot saavuttaa Ilmaise määrällisyys jotta voit mitata tulokset myöhemmin, esim. Tarvittavan lisäyksen tulee olla kuinka suuri? numerollisesti tai prosentuaalisesti Sen täytyy olla jotain jota kohti voidaan tehdä toimia. Tavoitteiden tulee olla realistisia ja perustua aikaisempiin suuntauksiin, muttei kuitenkaan vain viimeisimpiin saavutuksiin. Tavoitteille tulee asettaa aikarajat, jokaiselle erikseen takaraja tai päivämäärä.

8 Esimerkki tavoitelausunnosta
Perustaa klubi naisille 15. tammikuuta, 2016 mennessä. Tämä esimerkki tavoitelausunnosta on merkitty värein osoittamaan tiettyä toimintaa - "Perustaa klubi", mitattavaa tulosta - "naisklubi", sekä aikarajaa - "15. tammikuuta, 2016". Tämän tyyppinen toiminto on lioneille toimiva ja voimme olettaa, että tavoite on realistinen jos lionit ovat aikaisemminkin perustaneet klubeja.

9 Esimerkkejä tavoitelausunnoista
Rekrytoida 12 uutta klubijäsentä 15. marraskuuta mennessä, kuluvana lionsvuonna Kouluttaa uusia klubivirkailijoita 15. elokuuta mennessä, kuluvaa lionsvuotta Saada julkisuutta kolmelle lionsklubin tapahtumalle 1. toukokuuta mennessä, kuluvaa lionsvuotta. Tässä muutama näyte lisää tavoitelausunnoista. Tunnistatko osat jotka osoittavat näiden tavoitelausuntojen olevan: Täsmällisiä Mitattavia Toimivia Realistisia Ja rajattuja aikaan

10 Tärkeysjärjestykseen asettaminen
Järjestä mahdolliset tavoitteet tärkeysjärjestykseen Määrittele saavutettavissa olevien tavoitteiden määrä vuodessa Järjestä mahdolliset tavoitteet tärkeysjärjestykseen. Ole realistinen sen suhteen kuinka monta tavoitetta pystyt yhdessä vuodessa saavuttamaan. Valitessasi tavoitteita, ole valikoiva, sillä vapaaehtoisia on aina niukasti ja sinulla tulee olemaan aikaa rajallisesti..

11 Tavoitteisiin pääseminen
Aseta tavoitteet Laadi toimintasuunnitelma Katsotaanpa nyt miten lähteä laatimaan toimintasuunnitelmaa.

12 Laadi toimintasuunnitelmat
Määrittele tarkasti - mitä, kuka, milloin Toimintajärjestys Juhlittavat virstanpylväät Määriteltyäsi tavoitteet voit ryhtyä laatimaan toimintasuunnitlemaa jokaiselle tavoitteelle erikseen ja tarkasti määritellen kuka tulee toimimaan, mitä tekemään ja milloin kunkin toiminnan tulee olla valmis. Suunitelman on tarkoitus osoittaa missä järjestyksessä mikäkin toiminta tulee suorittaa. Toimintasuunnitlemasta tulet näkemään myös milloin mitäkin saavutusta ja virstanpylvästä tulisi juhlistaa. Mikäli tavoitteen toteuttaminen on annettu ryhmän tehtäväksi, tulisi toimintasuunnitelma laatia myös ryhmässä. Tämä lisää toimijoiden vastuuntuntoa suunnitleman toteutumisesta mikä taas lisää tavoitteen saavuttamisen todennäköisyyttä.

13 Näyte toimintasuunnitelman sisällöstä
Mikä toiminto tullaan suorittamaan Kuka / ketkä on / ovat vastuussa ja mitä resursseja tarvitaan Milloin tehtävän tulee olla suoritettu Tulokset tai muu tapa jolla voidaan todeta tehtävä suoritetuksi Tässä tiivistettynä toimintasuunnitelman sisältö. Kuvaile toiminto joka tullaan suorittamaan Kuka on vastuussa mistäkin toiminnosta Mitä resursseja tarvitaan kunkin toiminnon suorittamiseen Milloin kunkin tehtävän tulee olla suoritettu Mitkä ovat tulokset tai millä muulla tavoin voidaan tietää onko tehtävä suoritettu loppuun

14 Toimintasuunnitelman näytemalli Tavoitelausunto:
MITÄ? Toimintavaiheet KUKA? (Henkilö joka on vastuussa toiminnosta) RESURSSIT? (Mitä tarvitaan) MILLOIN? (Aikaraja valmistumiselle) MITEN TIEDÄMME? (Miten tiedämme onko toimintovaihe suoritettu?) Tässä malli siitä miltä toimintasuunnitelma voisi näyttää.

15 Tavoitteisiin pääseminen
Aseta tavoitteet Laadi toimintasuunnitelma Hallitse tavoitteitasi Katsotaampa vielä lopuksi miten voit hallita tavoitteitasi.

16 Hallitse tavoitteitasi
Delegoi Muuta tärkeysjärjestystä Palaa tarkastamaan tavoitteet usein Ole joustava Visualisoi tulokset Palkitse itsesi Viimeinen haaste tavoitteiden saavuttamisessa on niiden hallisteminen läpi vuoden, jottei mitään jäisi huomiotta, unohtuisi ja ettei tavoittesta luovuttaisi. Tässä muutama tärkeä seikka muistettavaksi: Saatat joutua delegoimaan toimintoja tai pyytämään apua muilta jotta tietyt tehtävät voitaisiin suorittaa ajallaan. Tilanteen muuttuessa saatat joutua muuttamaan tärkeysjärjestystä. Sen sijaan, että tavoitteesta luovuttaisiin, saatat joutua lykkäämään sen aikarajaa myöhemmäksi. Palaa tarkastelemaan tavoitteitasi usein, jottei mitään unohtuisi ja jotta kaikki toiminnot tulisi suoritettua. Tavoitteiden asettaminen johonkin näkyvään paikkaan voi usein auttaa. Ole joustava. Tavoitteen saavuttaminen saattaa vaatia jotakin muuta toimintoa kuin mitä alkuperäinen toimintasuunnitelma osoitti. Myönteinen tulosten visualisointi voi toimia motivaationa ja rohkaisuna.

17 Johtopäätökset Muista juhlia menestystäsi ja antaa tunnustusta saavutuksista Noudata suunnitelmiasi tavoitteiden saavuttamiseksi. Muista kuitenkin juhlia menestystä ja antaa tunnustusta niille jotka ovat olleet vastuussa saavutuksista vuoden kuluessa. Kun saavutatte virstanpylvään, suunnitele palkitsemista. Palkintona voi olla jotain niinkin yksinkertaista kun ruuan ja juomien tarjoaminen seuraavassa ryhmän kokouksessa. Tämä pitää yllä motivaatiota jatkaa työtä eteenpäin.

18 Tarkasta: Että tavoitteet ovat tarkoin määritelty lausunnoissa ja asetettu vastaamaan tarpeita Ota muut mukaan toimintasuunnitelmaa laatimaan Hallitse tavoitteita menestyäksesi Katsotaan vielä yhteenveto tavoitteiden saavuttamisesta. Aseta tarkoin määritellyt tavoitteet jotka vastaavat havaittuja tarpeita. Laadi jokaiselle tavoitteelle tarkka tavoitelausunto ja aseta tavoitteet tärkeysjärjestyskeen jotta tiedät mistä aloittaa. Luo toimintasuunnitlemat muiden avustuksella jotka ovat mukana tavoitteeseen pysrkimisessä. Laadi toimintojärjestys sen mukaan missä järjestyksessä mikäkin tehtävä tulee suorittaa, kuka sen hoitaa ja talleta tulokset kun toiminto suoritettu. Hallitse tavoitteitasi tarkastamalla ne usein. Älä yritä tehdä kaikkea itse - delegoi. Muuta tärkeysjärjestystä ja toimintoja kun tarpeellista jotta tavoite saavutettaisiin.

19 Lainaus Vapaaehtoisille ei makseta -- ei siksi, etteikö heidän työnsä olisi sen arvoista, vaan siksi, koska heidän työnsä arvoa ei voi mitata rahassa.. Muista tämä lainaus asettaessasi ja saavuttaessasi tavoitteita. Tulokset ja niiden vaikutus paikkakunnallesi on kaiken sen työn arvoista.


Lataa ppt "Tavoitteisiin pääseminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google