Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valittuja paloja kieliopista

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valittuja paloja kieliopista"— Esityksen transkriptio:

1 Valittuja paloja kieliopista
ENA 7 Valittuja paloja kieliopista

2 Koe Syventävällä kurssilla koe on yo-kokeen tapainen eli keskittyy mittaamaan - kuullun ymmärtämistä - luetun ymmärtämistä ja - kirjallisen tekstin tuottamista. Tekstien aiheet liittyvät kurssin teemoihin, joten sanaston ja rakenteiden hallinta arvioidaan pääasiassa niiden kautta. Kokeessa on myös lyhyt sanasto- ja rakenneosio.

3 Koealue TEKSTIT 1, 3, 4, 7 JA 9 KOKO KIELIOPPI

4 Tavat ja tottumukset As a teenager Ray used to be a bit wild.
He used to party all nights. He didn’t use to listen to his parents. Teininä Ray oli aika villi. Hänellä oli tapana juhlia kaiket yöt. Hänellä ei ollut tapana kuunnella vanhempiaan.

5 Tavat ja tottumukset Nykyään hänellä on tapana herätä aikaisin.
Today he is in the habit of getting up early. He has the habit of jogging in the mornings. He has never been in the habit of partying all night long ever since his overdose. He got used to a healthy lifestyle. Nykyään hänellä on tapana herätä aikaisin. Hänellä on tapana hölkätä aamuisin. Hänellä ei ole koskaan ollut tapana juhlia koko yötä yliannostuksen jälkeen. Hän tottui terveelliseen elämäntyyliin.

6 BE TO / BE ABOUT TO Neddy was to become the king of rock’n’roll.
He was to make a breakthrough on the European market. He was about to go on a tour in Germany when his plane crashed. Neddystä oli määrä tulla rokin kuningas. Hänen oli tarkoitus tehdä läpimurto. Euroopan markkinoille. Hän oli aikeissa lähteä kiertueelle Saksaan, kun hänen koneensa tippui.

7 DO Do have some more cake! It does taste delicious!
I did tell you, you just didn’t listen. You just complain all the time, and so does he. Otahan lisää kakkua! Se todella maistuu herkulliselta! Minähän kerroin sinulle, sinä et vain kuuntele. Sinä valitat koko ajan, ja niin tekee hänkin.

8 HAVE Have your hair cut young man! Get a hair cut yourself, hippie!
Have your mother cut your hair! I’ll ask your mother to cut mine! Leikkauta hiuksesi, nuori mies! Leikkauta itse hiuksesi, hippi! Laita äitisi leikkaamaan hiuksesi! Minä pyydän sinun äitiäsi leikkaamaan omani!

9 WILL Eating cheese in the evening will give you nightmares.
Trevor will always have his cheese. He will nibble his Gouda all evening. Have some more cheese, if you will. Taipumus Itsepintaisuus Tapa Halukkuus

10 SHALL We shall win the election! You shan’t get away with this!
Thou shalt not kill. Me voitamme vaalit! Et pääse tästä kuin koira veräjäst! Älä tapa.

11 WOULD I’ll show you the way, if you would follow me.
As a teenager, Ray would listen to his records for hours. Näytän teille tien, jos seuraatte minua. Teininä Raylla oli tapana kuunnella levyjään tuntikausia.

12 SHOULD Should you be caught, we will deny everything.
It’s a pity you should lose the game like that. It was agreed the match should be postponed. Jos sattuisitte jäämään kiinni, me kiellämme kaiken. Harmi, että hävisitte ottelun noin. Sovittiin, että ottelu lykättäisiin.

13 DARE How dare you speak like that!
= How do you dare to speak like that I daren’t say a word. = I don’t dare to say a word. Dare I even ask? = Do I dare even ask? Miten julkeat puhua tuolla tavoin! En uskalla sanoa sanaakaan. Uskallanko edes kysyä?

14 NEED Need I say more? = Do I need to say more? He needn’t come at all.
= He doesn’t need to come at all. Tarvitseeko minun sanoa enempää? Hänen ei tarvitse tulla ollenkaan.


Lataa ppt "Valittuja paloja kieliopista"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google