Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tuotantokannustin pääpiirteet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tuotantokannustin pääpiirteet"— Esityksen transkriptio:

1 Tuotantokannustin pääpiirteet 29.11.2016
Merja Salonen

2 Tavoitteet Houkutella kansainvälisiä tuotantoja Suomeen
Suomalaisten tuotantojen kansainvälistyminen Audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen Yritysten kasvu ja kansainvälistyminen Työllistyminen

3 Tilanne Tekes-laki ja valtioneuvoston asetus Haku- ja maksatusprosessi
Markkinoinnin kilpailutus Seurannan organisointi Team Finland –palveluiden hyödyntämissuunnitelma

4 Kenelle? Suomalaiset ja ulkomaiset tuotantoyhtiöt, tuotantopalveluyhtiöt tai tuotantoihin osallistuvat muut audiovisuaalisen alan yhtiöt, jotka toteuttavat sovitun osan tuotannosta. Hakijoita eivät voi olla televisioyhtiöt tai yhtiöt, joissa televisioyhtiö on osakkaana vähintään 15 % osuudella, valtion, kunnan tai seurakunnan viranomaiset tai laitokset, valtioenemmistöiset yhtiöt tai edellä mainittuihin verrattavat yhteisöt tai laitokset

5 Mitä? Maksuhyvitys on maksimissaan 25 % Suomessa toteutetun tuotannon tai sen osa-alueen tukikelpoisista kustannuksista. Tukikelpoisia kustannuksia ovat audiovisuaalisten teosten koko tuotannosta, mukaan lukien tuotantoa edeltävä vaihe ja jälkituotanto, Suomessa syntyneet kustannukset. Kustannuksia hyväksytään aikaisintaan siitä päivästä lähtien, kun hakemus on kirjautunut Tekesiin. Haku on jatkuva.

6 Mihin? Fiktiivinen pitkä elokuva Dokumenttielokuva
Käsikirjoitettu sarjamuotoinen fiktio Animaatiotuotannot

7 Hyvitettävät kustannukset
Tavara- ja palveluostot sekä tuotantoon liittyvät laite- ja tilavuokrat Suomessa verovelvollisilta yrityksiltä. Suomessa verovelvollisille työntekijöille maksetut palkat. Muut kustannukset (Flatrate) % palkkojen ja ostojen yhteissummasta. Muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi tuottajan palkkio ja yleiskustannukset. Suomessa syntyneet kustannukset, jotka aiheutuvat teosten tuomisesta paremmin vammaisten henkilöiden saataville.

8 Edellytykset Täytettävä komission ryhmäpoikkeusasetuksen nro 651/2014 säännökset kulttuurin ja kulttuuriperinnön edistämisestä sekä valtioneuvoston asetuksen rahoituksesta audiovisuaalisten teosten tuotannosta. Jakelu- tai levityssopimus vähintään yhdellä alustalla tai yhdellä territoriolla. Kokonaistuotantobudjetti ja tuotannon synnyttämä kulutus Suomessa: Pitkä näytelmäelokuva Dokumenttielokuva Sarjamuotoinen fiktio ja animaatio Vähimmäiskulutus Suomessa 50 000 Tuotannon kokonaisbudjetin vähimmäismäärä 5500/minuutti

9 Edellytykset Tuotannossa on mukana suomalainen yhteistuottaja, jolle syntyy IPR- oikeuksia JA/TAI tuotannossa on mukana suomalainen tuotantokoordinaattori. Tuotannossa käytetään suomalaista taiteellista tai muuta luovaa erityisosaamista, esimerkiksi: kerronta, ohjaus, näyttelijän työ, tuotantosuunnittelu, kuvakäsikirjoittaminen, efektit, värimäärittely, animaatiohahmosuunnittelu, säveltäminen, musiikki, äänisuunnittelu, tuotemuotoilu, muotisuunnittelu JA/TAI teoksessa kuvataan suomalaisia lokaatioita, kuten maisemaa tai arkkitehtuuria, tai siinä on tunnistettavissa suomalaista elämäntapaa tai osaamista.

10 Suomalainen yhteistuottaja
Tuotannossa on mukana suomalainen yhteistuottaja, jolle syntyy oikeuksia valmiiseen tuotantoon. Jos suomalainen yhteistuottaja maksaa Suomessa syntyneet kustannukset, se voi olla maksuhyvityksen hakija ja saaja. Voiko maksuhyvitystä hakea esim. tuotannon jälkituotantoyritys, joka ei ole yhteistuottaja, vaan palvelun tarjoaja? Ei voi jos sille ei synny oikeuksia. Jos oikeuksia ei synny, kyseessä on alihankkija jolle Tekes ei voi maksaa tukea.

11 Tuotantokoordinaattori
Jos rahoituksen saaja on ulkomainen yritys, Tekes edellyttää suomalaisen tuotantokoordinaattorin  käyttöä. Koordinaattori hankkii palvelut rahoituksen saajalle, maksaa alihankkijoiden laskut ja laskuttaa ne ja oman palkkionsa päätuottajalta. Koordinaattori tekee ja ylläpitää kustannuserittelyjä Tekesin ohjeistamalla tavalla.   Rahoituksen saaja ja koordinaattori sopivat keskenään maksuehdot ja maksuaikataulun. Koordinaattori toimittaa rahoituksen saajalle kustannuserittelyn ja tilintarkastajan raportin. Rahoituksen saaja raportoi kustannukset Tekesille.

12 Arviointi Tekes vastaa rahoituspäätöksistä.
Tekes asettaa riippumattoman alan asiantuntijoista koostuvan asiantuntijapoolin arvioimaan hakemuksia. Arviointiryhmässä on 1 Tekesin edustaja ja 2 arvioijaa asiantuntijapoolista. Arvioidaan kulttuuriset kriteerit, toteutuskelpoisuus ja rahoituksen vaikuttavuus. Tekesin tavoiteaika projektin käsittelylle on 40 päivää.

13 Rahoituspäätös Ehdollisen rahoituspäätöksen voi saada, kun tuotannon kokonaisrahoituksesta on 50 % koossa. Ehdollinen rahoituspäätös on voimassa 6 kuukautta, jonka aikana tuotannon edistymistä seurataan rahoituspäätöksessä mainitun aikataulun mukaisesti. Rahoituspäätös astuu voimaan, kun kaikki Tekesin ehdolliseen rahoituspäätökseen asettamat ehdot ovat täyttyneet. Pääsääntöisesti tämä edellyttää, että 80 % rahoituksesta on varmistettu. Maksuhyvitys on harkinnanvaraista tukea.

14 Raportointi ja maksatus
Tekes maksaa hyvityksen jälkikäteen toteutuneita kustannuksia ja tilintarkastajan lausuntoa vastaan. Hyvitystä voidaan tarvittaessa maksaa jaksoittain tuotannon aikana. Hakija arvioi hakemuksessa välitilitysten ajankohdat ja summat. Rahoituksen saajan on raportoitava kaikki projektille kuuluvat kustannukset viimeistään lopputilityksessä. Maksatuksen tavoiteaika on 21 päivää tilityksen ja sen liitteiden saapumisesta Tekesille.


Lataa ppt "Tuotantokannustin pääpiirteet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google