Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vakuutustutkimus 2016 Syyskuu 2016 IROResearch Oy / Sylva Vahtera.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vakuutustutkimus 2016 Syyskuu 2016 IROResearch Oy / Sylva Vahtera."— Esityksen transkriptio:

1 Vakuutustutkimus 2016 Syyskuu 2016 IROResearch Oy / Sylva Vahtera

2 SISÄLTÖ Johdanto Mielipiteet vakuutuksista ja vakuutusyhtiöistä
Korvausmenettely Vakuutusasioiden hoito Riskitietoisuus Lakisääteisen sosiaaliturvan riittävyys Yhteiskunnan ja yksilön vastuunjako Vapaaehtoiset vakuutukset Kotivakuutus Matkavakuutus Eläkevakuutus Henkivakuutus, lainaturvavakuutus Sairauskuluvakuutus Aineiston rakenne

3 JOHDANTO 1/3 Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisten:
mielipiteitä vakuutuksista ja vakuutusyhtiöistä riskitietoisuutta ja riskienhallintaa vakuutusten käyttöä ja kokemuksia korvauskäytännöstä näkemystä yksilön ja yhteiskunnan vastuunjaosta. Kyseessä on seurantatutkimus, jolla suomalaisten asennoitumista vakuutuksiin ja vakuutusyhtiöihin on tutkittu säännöllisesti koko 2000-luvun ajan. Vuoden 2012 tiedot kerättiin henkilökohtaisissa haastatteluissa vastaajien kodeissa osana Taloustutkimuksen Omnibus-tutkimusta. Haastatteluja on tehty noin 1000 joka kierroksella. Vuoden 2016 tutkimuksen on toteuttanut IROResearch Oy (kuten myös vuoden 2014 tutkimuksen). Tutkimus tehtiin internetissä IRONetPanelissa ja vastaajia oli 1000, joten otos on valtakunnallisesti edustava.

4 JOHDANTO 2/3 IRONetPanel on puhelimitse (CATI ) värvätty paneeli, joka edustaa suomalaisia sähköpostin omaavia internetin käyttäjiä valtakunnallisesti kaikissa ikäryhmissä. IRONetPaneliin ei voi ilmoittautua mukaan, eli passiivisen itse valikoitumisen ongelmaa ei IRONetPanelin kautta tehtyjen tutkimusten yhteydessä esiinny. IRONetPanelissa on tällä hetkellä noin henkilöä. Panelistien saamien tutkimuskutsujen määrää ja aihepiiriä seurataan tarkasti, jotta sama vastaaja ei saisi kutsuja liian usein samantyyppisiin ja tiettyä aihepiiriä käsitteleviin tutkimuksiin. Kohderyhmään kuuluvat mannersuomalaiset vuotiaat henkilöt. Otos muodostettiin kiintiöpoiminnalla, jossa ensisijaisina kiintiöinä olivat kohderyhmän valtakunnallinen ikä- ja sukupuolijakauma ja toissijaisena vanhan läänijaon mukainen jakauma. Tulokset painotettiin sukupuolen, iän ja vanhan läänijaon mukaan. Tarkemmat taustatiedot on esitetty graafisesti raportin lopussa.

5 JOHDANTO 3/3 Tulokset on esitetty pääasiassa prosenttijakaumien ja keskiarvojen avulla ja ne on ristiintaulukoitu taustamuuttujittain. Tulosten atk-taulukoinnissa on käytetty khii2- ja t-testiä, jotka testaavat kunkin taulukoidun taustamuuttujan kohdalla poikkeaako tulos muista tilastollisesti merkittävästi.

6 MIELIPITEET VAKUUTUKSISTA JA VAKUUTUSYHTIÖISTÄ

7 MIELIPITEET VAKUUTUKSISTA JA VAKUUTUSYHTIÖISTÄ
Vakuutusyhtiöiden korvaushalukkuuteen suhtaudutaan edelleen skeptisesti, peräti kolme neljästä on sitä mieltä, että vakuutusyhtiöt pyrkivät vakuutusehtoihin vetoamalla vapautumaan korvausten maksusta. Omat ja perheensä riskit on kartoittanut edelleen kolme neljäsosaa vastaajista ja he pitävät nykyistä vakuutusturvaansa riittävänä. Pienituloisimmat olivat hieman harvemmin tätä mieltä kuin muut. Noin kaksi kolmasosaa vastaajista sanoo tietävänsä mitä heidän vakuutuksensa korvaavat, nuorimmat ja vanhimmat ikäryhmät tietävät tämän muita paremmin. Vakuutusyhtiöiden verkkopalveluja pidetään melko kattavina ja helppokäyttöisinä. Sen sijaan mobiilipalvelujen tarpeiden vastaavuuteen peräti 60% ei osaa ottaa kantaa lainkaan. Vakuutusten ominaisuuksien ja vakuutusmaksujen vertailua pidetään pikemminkin vaikeana kuin helppona, mutta nyt hieman helpompana kuin kaksi vuotta sitten. Kaikkein nuorimmat vastaajat tuntuvat ymmärtävän vakuutusehtoja ja niiden vertailua selvästi muita paremmin. Vain hyvin harvat ovat sitä mieltä, että on hyväksyttävää liioitella vahingon määrää korvaushakemuksessa. Nuorempien mielestä se on hyväksyttävämpää kuin vanhempien ikäryhmien. 17% vastaajista tuntee jonkun, joka on huijannut vakuutusyhtiötä, mutta selvästi harvempi kuin vuonna Miehet tuntevat naisia useammin tällaisen henkilön, samoin –vuotiaat, ylioppilas- tai opistotutkinnon suorittaneet sekä yli € vuodessa ansaitsevat.

8 MIELIPITEET VAKUUTUKSISTA JA VAKUUTUSYHTIÖISTÄ Mitä mieltä olette seuraavista vakuutuksiin ja vakuutusyhtiöihin liittyvistä väittämistä?

9 TUNTEE VAKUUTUSYHTIÖITÄ HUIJANNEEN HENKILÖN Tunnen henkilön, joka on huijannut vakuutusyhtiötä?

10 KORVAUSMENETTELY

11 KORVAUSMENETTELY Edelleen kolmasosalle vastaajista on sattunut viimeisen vuoden aikana vahinko, josta on hakenut korvausta vakuutusyhtiöstä. Korvausten hakeminen oli yleisempää naisilla kuin miehillä, samoin se oli sitä yleisempää mitä korkeampi koulutus tai mitä suuremmat tulot vastaajalla oli. Ikäryhmistä vähiten eniten korvauksia hakivat yli 60-vuotiaat. Eniten korvauksia haettiin autovakuutuksesta (30 % niistä joille oli vuoden aikana sattunut vahinko, josta on haettu korvausta). Seuraavaksi eniten korvauksia haettiin kotivakuutuksesta erilaiset vahinkotapaukset yhteenlaskettuna (24 %) sekä sairauskuluvakuutuksesta (14 %). Suurin osa (86 %) vastaajista sai mielestään hyvää palvelua vakuutusyhtiössä vahinkotilanteessa, mutta erittäin hyvänä palvelua piti nyt harvempi kuin vuonna Suurin osa oli myös sitä mieltä, että korvaus oli vakuutusehtojen mukainen (87 %) ja korvaushakemus käsiteltiin viivytyksettä (83 %). Lähes joka neljäs ei osannut ottaa kantaa käytettävissä olevista valitus- ja muutoksenhakumenettelyistä ilmoittamiseen. Korvaushakemuksista 85 prosenttia hyväksytään ja 7 prosenttia hylätään. Hakemuksen käsittely oli kesken 6 prosentilla vastaajista. Korvaushakemuksia tehtiin selvästi eniten verkossa, 66% tietokoneella ja 7% matkapuhelimella. Sen sijaan kukaan ei ollut tehnyt vielä korvaushakemista älypuhelinsovelluksen kautta. Vain joka kymmenes vastaaja hakee korvausta konttorissa.

12 HAKENUT VAKUUTUSYHTIÖLTÄ KORVAUSTA Onko teille viimeksi kuluneen vuoden aikana sattunut vahinko, josta olette hakenut vakuutusyhtiöltä korvausta?

13 MISTÄ VAKUUTUKSESTA HAKENUT KORVAUSTA Mistä vakuutuksesta olette hakenut korvausta viimeksi sattuneessa vahinkotapauksessa? *Laskettu avoimista

14 MITÄ KAUTTA TEKI KORVAUSHAKEMUKSEN Mitä kautta teitte korvaushakemuksen?
* 2014 pelkkä internetissä, nyt eriteltynä internetissä tietokoneella/matkapuhelimella ** EI mukana 2014 *** 2016 ei mukana esikoodeissa, laskettu avoimista

15 MIELIPITEET VAKUUTUSYHTIÖN KORVAUSMENETTELYSTÄ Millaista oli mielestänne vakuutusyhtiön korvausmenettely?

16 KORVAUSHAKEMUKSEN HYLKÄYS Hylättiinkö korvaushakemuksenne?

17 VAKUUTUSASIOIDEN HOITO

18 VAKUUTUSASIOIDEN HOITO
Lähes 60% vastaajista hoitaa tavallisimmin vakuutusasiansa internetissä tietokoneella, mikä on selvästi yleisempää kuin kaksi vuotta sitten. Lisäksi 16% kertoo tavallisimmin asioivansa matkapuhelimella internetissä. Nuoremmissa ikäryhmissä matkapuhelimella internetissä asiointi on yleisempää kuin vanhimmassa ikäryhmässä. Vain 10 prosenttia vastaajista ei koskaan hoida vakuutusasioita internetissä. Vakuutusyhtiön konttorissa vakuutusasioita tavallisimmin hoitaa edelleen viidennes ja joskus siellä piipahtaa lähes puolet vastaajista. Mitä vanhempi vastaaja, sitä varmemmin hän käy vakuutusyhtiön konttorissa. Kolmannes vastaajista ei lainkaan hoida konttorissa vakuutusasioita.

19 VAKUUTUSASIOIDEN HOITO Missä hoidatte tällä hetkellä vakuutusasioitanne?

20 VAKUUTUSASIOIDEN HOITO 1/2 Missä hoidatte tällä hetkellä vakuutusasioitanne?
* pelkkä internetissä, nyt eriteltynä internetissä tietokoneella/matkapuhelimella

21 VAKUUTUSASIOIDEN HOITO 2/2 Missä hoidatte tällä hetkellä vakuutusasioitanne?
* Älypuhelinsovellus ei mukana

22 RISKITIETOISUUS

23 RISKITIETOISUUS Vastaajilta tiedusteltiin missä määrin he kokevat erilaisten asioiden uhkaavan hyvinvointiaan. Suurimpina uhkina koetaan pitkäaikainen sairaus tai tapaturmia sekä myös työttömyyttä tai lomautusta ja vastuuta lähiomaisen hoivasta. Kahden vuoden takaiseen verrattuna riskien uhat eivät näytä kasvaneen. 60-79-vuotiaat ovat selvästi muita huolestuneempia pitkäaikaisesta sairaudesta ( 58%), tapaturmista (49%), tulipaloista (45 %), puolison kuolemasta (40%), vastuusta lähiomaisen hoivasta (39%), sekä myrskyn, tulvan tai muun luonnonilmiön aiheuttamista vahingoista (32 %).

24 NYKYISEN ELÄMÄNVAIHEEN RISKIEN UHKA Miten paljon arvioitte seuraavien riskien uhkaavan teidän ja/tai perheenne taloudellista hyvinvointia nykyisessä elämänvaiheessanne?

25 NYKYISEN ELÄMÄNVAIHEEN RISKIEN UHKA Miten paljon arvioitte seuraavien riskien uhkaavan teidän ja/tai perheenne taloudellista hyvinvointia nykyisessä elämänvaiheessanne? * Ei mukana 2014

26 LAKISÄÄTEISEN SOSIAALITURVAN RIITTÄVYYS

27 LAKISÄÄTEISEN SOSIAALITURVAN RIITTÄVYYS RISKITILANTEISSA
Edelleenkään lakisääteisen sosiaaliturvan riittävyyteen ei uskota kovin vahvasti. Sosiaaliturvan riittävyyteen uskotaan eniten työkyvyttömyyden, pitkäaikaisen sairauden eläkkeelle siirtymisen tai tapaturman sattuessa, mutta näihinkin uskoo vain noin neljännes vastaajista. Sosiaaliturvan riittävyyteen suhtaudutaan samassa määrin nyt kuin kaksi vuotta sitten.

28 LAKISÄÄTEISEN SOSIAALITURVAN RIITTÄVYYS RISKITILANTEISSA Kuinka hyvin uskotte lakisääteisen sosiaaliturvan riittävän turvaamaan taloudellista hyvinvointianne seuraavissa riskitilanteissa?

29 YHTEISKUNNAN JA YKSILÖN VASTUUNJAKO

30 YHTEISKUNNAN JA YKSILÖN VASTUUNJAKO 1/2
Neljä viidestä vastaajasta on edelleen sitä mieltä, että omistusasunnon ja muun varallisuuden ei tulisi jatkossakaan korottaa kunnallisten hoivapalvelujen asiakasmaksuja. Perusterveydenhuollon valinnan vapauteen suhtaudutaan varsin myönteisesti, 73 % pitää sitä hyvänä asiana. Samassa määrin kannatetaan myös henkivakuutuskorvausten verohuojennuksen säilyttämistä. Vapaaehtoisia vakuutuksia pidetään välttämättömiä lakisääteisen sosiaaliturvan täydentämiseksi, mutta nyt vähemmässä määrin kuin kaksi vuotta sitten. Tätä mieltä on nyt 72 prosenttia vastaajista. Edelleen kolme neljäsosan mielestä omaehtoinen varautuminen vanhuuden varalle pitää olla nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa. Henkivakuutusten välttämättömyyteen suhtautuu myönteisesti lähes 60% . Neljä kymmenestä ei usko julkisen terveydenhuollon takaavan riittävät palvelut sairauksien varalle. Myöskään lakisääteisen eläketurvan ei uskota takaavan riittävää toimeentuloa vanhuudessa, tätä mieltä on kuusi kymmenestä vastaajasta , mikä on aiempaa enemmän.

31 YHTEISKUNNAN JA YKSILÖN VASTUUNJAKO 2/2
Eläkeajan toimeentuloa varautuu itse täydentämään 48% hankkimalla omistusasunnon ja 16% sijoitusasunnon. Omistusasunnon tai sijoitusasunnon hankkiminen on nyt yleisempää kuin kaksi vuotta sitten. Aiempaa useampi, eli neljä kymmenestä sijoittaa osakkeisiin tai rahastoihin sekä vajaa 40% pankkitilille. Suurin osa kaikista vastaajaryhmistä uskoo, että tulevaisuudessa kansalaiset joutuvat yhä enemmän itse kustantamaan terveyden- ja sairaanhoidon kustannuksia (83 %) ja vanhuuden hoivaan (86%) liittyvien palvelujen kustannuksia esimerkiksi oman vakuutuksen turvin. Näihin uskovien osuudet eivät ole kuitenkaan kasvaneet vuodesta 2014. Neljä kymmenestä on valmis hankkimaan omalla kustannuksellaan esim. kotipalveluja täydentämään julkisen sektorin tarjoamia palveluja, neljännes puolestaan ei. Huomattavaa on, että kolmannes vastaajista ei ota tähän kantaa lainkaan. Edelleen vain viidennes vastaajista uskoo pystyvänsä hankkimaan kaikki tarvitsemansa palvelut lakisääteisen eläkkeen turvin jos elää yli 80-vuotiaaksi. Miehet, korkeimmin koulutetut ja eniten ansaitsevat ovat luottavaisempia kuin muut.

32 MIELIPITEET YHTEISKUNNAN JA YKSILÖN VASTUUNJAOSTA Kuinka hyvin seuraavat väittämät vastaavat näkemystänne yhteiskunnan ja yksilön vastuunjaosta?

33 VARAUTUU ITSE TÄYDENTÄMÄÄN ELÄKEAJAN TOIMEENTULOA Oletteko varautunut tai aiotteko varautua itse täydentämään eläkeajan toimeentuloanne jollakin seuraavista tavoista?

34 PALVELUJEN KUSTANTAMINEN ITSE TULEVAISUUDESSA Uskotteko, että kansalaiset joutuvat tulevaisuudessa kustantamaan seuraavia palveluja yhä enemmän itse esim. oman vakuutuksen turvin tai muuten varautumalla? Terveyden- ja sairaanhoidon kustannuksia Vanhuuden hoivaan liittyvien palvelujen kustannuksia

35 JULKISTEN PALVELUIDEN TÄYDENTÄMINEN OMALLA KUSTANNUKSELLA Olisitteko valmis täydentämään julkisia palveluja omalla kustannuksella (esim. ylimääräinen kotiapupalvelu)?

36 PALVELUJEN HANKKIMINEN LAKISÄÄTEISEN ELÄKKEEN TURVIN Uskotteko, että pystytte hankkimaan kaikki tarvitsemanne palvelut lakisääteisen eläkkeen turvin, jos elätte yli 80-vuotiaaksi?

37 VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET

38 VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET
Vapaaehtoisista vakuutuksista yleisin on kotivakuutus (92 % vastaajista). Vapaaehtoinen autovakuutus eli kasko (67 %) on toiseksi yleisin. Kasko on huomattavasti useammin vanhemmalla ikäryhmällä kuin nuoremmalla. Kolmanneksi yleisin vapaaehtoisissa vakuutuksissa ovat henkilövahingot korvaava matkavakuutus (56%) sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus (54 %) Tapaturmavakuutus on sitä yleisempi mitä korkeampi ammattiasema tai mitä suuremmat tulot vastaajalla on. Tapaturmavakuutuksia on nyt kuitenkin harvemmalla kuin vuonna 2014.

39 VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET Mitä seuraavista vapaaehtoisista vakuutuksista teillä tai alaikäisillä lapsillanne on?

40 KOTIVAKUUTUS

41 KOTIVAKUUTUS Vastaajista 92 prosentilla on kotivakuutus.
Nuorilla ja alimmalla tuloluokalla on muita vähemmän kotivakuutuksia. Omistusasunnossa asuvilla 95 prosentilla on kotivakuutus, kun taas vuokra-asunnossa asuvilla se on 87 prosentilla. Kotivakuutusta pidetään tarpeellisena kaikille asumismuodosta riippumatta. Se on tärkeää niin kotitalouksille (95 %), vuokralla asuville (91 %) kuin opiskelija-asunnossa asuville (83 %).

42 KOTIVAKUUTUS

43 MIELIPITEET KOTIVAKUUTUKSESTA Mitä mieltä olette seuraavista kotivakuutusta koskevista väitteistä?

44 MATKAVAKUUTUS

45 MATKAVAKUUTUS 89%:lla vastaajista on matkustaessaan henkilövahingot korvaava matkavakuutus. Vain 11 % kertoo, ettei ota matkalle mitään vakuutusta. Mitä korkeampi koulutus ja mitä suuremmat tulot, sitä todennäköisemmin vastaajalla on matkavakuutus. Nuorimmassa ikäryhmässä matkavakuutuksen suosio on pienempi kuin muissa ikäryhmissä. Enemmistö vastaajista katsoo, että matkasairaudet ja -tapaturmat korvaava vakuutus on tarpeellinen aina matkustettaessa. Kolmannes vastaajista ajattelee virheellisesti, että vakavan matkasairauden tai -tapaturman tapahtuessa Suomen valtio järjestäisi tarvittaessa kotiinkuljetuksen. Huomioitavaa on, että 23 prosenttia vastaajista ei osaa sanoa onko väittämä totta vai ei.

46 VAPAAEHTOINEN MATKAVAKUUTUS Onko teillä matkustaessanne...

47 MIELIPITEET MATKAVAKUUTUKSESTA Mitä mieltä olette seuraavista matkavakuutusta koskevista väitteistä?

48 VAPAAEHTOINEN ELÄKEVAKUUTUS

49 VAPAAEHTOINEN ELÄKEVAKUUTUS
14% vastaajista on vapaaehtoinen eläkevakuutus. Eläkevakuutuksia on vuotiailla selvästi enemmän kuin muilla ikäryhmillä. Eläkevakuutus on myös sitä yleisempi, mitä korkeammat tulot ja mitä korkeampi koulutus vastaajalla on. Yrittäjistä ja johtavassa asemassa olevista noin 30 %:lla on vapaaehtoinen eläkevakuutus. Suurin osa eläkevakuutuksista on vastaajien itsensä ottamia ja vain pieni osa työantajan ottamia.

50 VAPAAEHTOINEN ELÄKEVAKUUTUS Mitä seuraavista vapaaehtoisista vakuutuksista teillä tai alaikäisillä lapsillanne on? Vapaaehtoinen eläkevakuutus FK:n Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat 2015 –tutkimus: -sijoituksia vapaaehtoisissa yksilöllisissä eläkevakuutuksissa 9% -aikoo sijoittaa vapaaehtoisiin yksilöllisiin eläkevakuutuksiin 3% PS-tuotteita 2 %: suomalaisista PS-tuotteisiin aikoo sijoittaa 1 %

51 VAPAAEHTOINEN ELÄKEVAKUUTUS Mitä seuraavista vapaaehtoisista vakuutuksista teillä tai alaikäisillä lapsillanne on? Vapaaehtoinen eläkevakuutus

52 VAPAAEHTOINEN ELÄKEVAKUUTUS Eläkevakuutukseni on..

53 VAPAAEHTOINEN HENKIVAKUUTUS VAPAAEHTOINEN LAINATURVAVAKUUTUS

54 VAPAAEHTOINEN HENKIVAKUUTUS VAPAAEHTOINEN LAINATURVAVAKUUTUS
Vastaajista 36 prosentilla on vapaaehtoinen henkivakuutus kuoleman varalta. 50-59-vuotiailla ja yli euroa vuodessa ansaitsevilla, johtavassa asemassa olevilla, toimihenkilöillä, +4 hengen talouksilla ja lapsiperheillä on eniten henkivakuutuksia. Vapaaehtoisen henkivakuutuksen korvaus on useimmiten (31 %) – euroa. 30% vastaajista ei osaa sanoa henkivakuutuksensa korvaussummaa. Vapaaehtoinen lainaturvavakuutus on kahdeksalla prosentilla vastaajista. Lainaturvan ottaneissa korostuvat –vuotiaat, työväestö, lapsiperheet, +4 –hengen taloudet sekä € ansaitsevat.

55 VAPAAEHTOINEN HENKIVAKUUTUS KUOLEMAN VARALTA Mitä seuraavista vapaaehtoisista vakuutuksista teillä tai alaikäisillä lapsillanne on? Henkivakuutus kuoleman varalta

56 KORVAUKSEN SUURUUS Miten suuren korvauksen vakuutuksen edunsaajat saisivat, jos menehtyisitte nyt?

57 VAPAAEHTOINEN LAINATURVAVAKUUTUS Mitä seuraavista vapaaehtoisista vakuutuksista teillä tai alaikäisillä lapsillanne on? Lainaturvavakuutus FK:n Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat 2015 –tutkimus: Asuntolainan määrä suomalaisilla keskimäärin € Lainaturvakuutus 24 %:lla niistä joilla on lainaa 32 %:lla niistä joilla on asuntolainaa

58 VAPAAEHTOINEN SAIRAUSKULUVAKUUTUS

59 VAPAAEHTOINEN SAIRAUSKULUVAKUUTUS
Neljänneksellä vastaajista on vapaaehtoinen sairauskuluvakuutus. 30-39-vuotiaista sekä myös –vuotiaista kahdella viidestä on sairauskuluvakuutus, kun taas vuotiasta noin joka kymmenennellä on kyseinen vakuutus. Itselle ja lapselle otettuja sairauskuluvakuutuksia on eniten. Vain pieni osa on työnantajan ottamia.

60 VAPAAEHTOINEN SAIRAUSKULUVAKUUTUS Sairauskuluvakuutukseni on..

61 AINEISTON RAKENNE

62 AINEISTON RAKENNE Seuraavien sivujen graafeissa on esitetty aineiston rakenne seuraavien tekijöiden osalta: Sukupuoli Ikä Ammattiryhmä Koulutus Elämäntilanne Talouden koko Asumismuoto Talouden bruttotulot vuodessa Asuinpaikka Asuinalue (ent. lääni)

63 AINEISTON RAKENNE 1/5

64 AINEISTON RAKENNE 2/5

65 AINEISTON RAKENNE 3/5

66 AINEISTON RAKENNE 4/5

67 AINEISTON RAKENNE 5/5


Lataa ppt "Vakuutustutkimus 2016 Syyskuu 2016 IROResearch Oy / Sylva Vahtera."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google