Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

AMP koulutuspäivät Deckman käyttökokemukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "AMP koulutuspäivät Deckman käyttökokemukset"— Esityksen transkriptio:

1 AMP koulutuspäivät 20.3.2010 Deckman käyttökokemukset

2 Miksi hankittiin? Ei haluttu antaa eteen vastustajalle
Uskottiin auttavan treenaamisessa

3 Miksi hankittiin Deckman
Oli olemassa B&G mittaristo Venemallille olemassa lähtötiedot Yleisesti maailmalla käytetty Kansainvälisesti tuotetuki saatavissa Mahdollistaa ulkomaisen taktikon käytön

4 Järjestelmä ”X.O” B&G tuuli B&G loki B&G FFD B&G B&G kaiku
20/20 masto B&G kaiku B&G autopilot B&G autopilot B&G hydra 2000 Simrad plotteri Simrad GPS 2Hz Simrad Plotteri 2 C-Map reader Deckman Garmin GPS 5Hz Panasonic

5 Kokemuksia Käyttöliittymän logiikka poikkeaa perus-windows käyttölogiikasta. Deckmanin logiikassa on järkeä, mutta se vaatii joillakin käyttäjillä aikansa, ennen kuin tulee ”selkärangasta”. Starttinäyttöön saa tietoja tarpeen mukaan, jopa niin paljon, että tulee haasteita poimia oikeasti tärkeät tiedot vähempiarvoisen datan seasta. 5Hz vastaanottimella etäisyyden määritys starttilinjalle toimii erinomaisesti, kuitenkin tässä ensiarvoisen tärkeää yhteistyö / viestintä taktikko-perämies –akselilla, perämiehen ”selkäranka” antaa helposti eri signaaleita kuin deckman. Edelliseen liittyen lähtölinjan ”pingaus” helppo suorittaa onnistuneesti. Tuulitietoihin ja niistä johdettuihin laskennallisiin suureisiin vaikuttavat käytettävä prosessori, sekä olosuhteet lähtöalueella. Mitä enemmän veneitä ympärillä, sitä enemmän tulee häiriötä tuuleen, ja sitä myöten datan / arvojen luotettavuus laskee, hyvänä esimerkkinä tästä on ”aikaa poltettavana” –suure lähtönäytössä, joka saattaa hypähdellä voimakkaasti, mikäli tuuli vaihtelee, kuten Suomessa välillä tapana.

6 Kokemuksia B&G on yllättävän monimutkainen järjestelmä, tästä esimerkkinä B&G:n omat tekniset asiantuntijat (2kpl), jotka eivät saaneet X.O.:n järjestelmää kunnolla toimimaan koko regatan aikana. Pääsyynä tähän oli ylityöllistyminen muiden teamien B&G –ongelmien osalta. 33 veneen fleetti olisi täystyöllistänyt ainakin 4 asiantuntijaa, jos kaikki veneet olisi pitänyt saada toimivien järjestelmien kera radalle. Wlan-yhteys ei aina toiminut 100% varmasti. Satunnaisten ”putoamisten” syy ei tiedossa. Helsinki 2-star –kilpailussa Deckmania käytettiin plotterina. Kisan loppuvaiheessa sijainti ”hyppäsi” varoittamatta noin mailin itä-länsi – suunnassa, josta kertyi ylimääräistä matkaa, ja potentiaalinen vaaratilanne vallinneen sumuisen sään johdosta. Routing-toiminto monipuolinen, vaatinee kuitenkin kisalta mittaa (esim GR), ennen kuin siitä merkittävää apua käytännössä. Säätietojen syöttäminen onnistuu helposti, kun ensin saa kiinni logiikasta.. Langattoman näytön käytännön käyttöaika n. 5h päivänvalossa (kirkkaus maksimilla).

7 Kokemuksia Langattoman kosketusnäytön kautta kynällä tehtävien komentojen antaminen tulee tehdä erittäin rauhallisesti, tai tietojen syöttäminen ei onnistu. Liittynee Wlan-yhteyteen… Tuulinäytön shifteistä ja puuskista kertovaan näyttämään on vaikea saada symmetriset arvot molemmille halsseille. Edelliseen liittyen sanoisin, että Deckman vaatii anturien datan kalibroinneilta enemmän, kuin ehkä peruskisaveneessä on tähän asti totuttu. Muuten näyttämät ovat helposti vääristyneitä. Mikäli kalibroinnit kohdallaan, laitteelta saa myös hyvää tietoa layline-tilanteisiin, edellyttäen, että tuuli ei edelleenkään tee kovin suuria yllätyksiä. Voimakasta pysyvää shiftiä deckman ei pysty ennustamaan. Softassa paljon enemmän mahdollisuuksia asettaa ylä- ja alamerkit radalle, kuin mitä Suomessa on kykyä kisajärjestäjillä toimia. Merkit voi sijoitella koordinaattien perusteella, tai sitten suuntimalla ja etäisyydellä lautakunnan aluksesta, tai sitten merkit voi asettaa niitä ohitettaessa.

8 Kokemuksia Loppukommenttina toteamus: Deckmanin kanssa toimiminen on energiaa/rahaa vaativa investointi, jossa ihmisenergian osuutta ei tule vähätellä. Järjestelmän toimiminen kunnolla vaatii perinpohjaista tutustumista ja totuttelemista sen käyttöön. Vasta sen jälkeen voi korjata kypsyneet hedelmät. Rahallinen satsaus kannattaa tehdä kaikki tai ei mitään –periaatteella, jossa järjestelmään tulevat riittävän laadukkaat komponentit ja prosessorit. Ohjelma on alun perin ymmärtääkseni suunniteltu B&G:n nopeimpien prosessorien kanssa käyettäväksi, kun käytettävän rahan määrä ei varsinaisesti ole esteenä projekteissa.  B&G:n ja Deckmanin yhteispaketin hinnan rajana on kaiketi kutakuinkin taivas, kun mm. aallokosta johtuvia maston heilahduksia aletaan suodattamaan pois gyro- sensoreilla. 2 veneen projekteissa mahdollisuus saada molempien veneiden arvot yhdelle näytölle. Tämä voi olla erittäin arvokas asia, sitten kun 2 veneen projektit vihdoin maassamme toteutuvat.

9 Kiitos! Hyvää kevättä kaikille


Lataa ppt "AMP koulutuspäivät Deckman käyttökokemukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google