Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SIVULAUSEESSA AINA SUORA SANAJÄRJESTYS! SUBJEKTI ENNEN PREDIKAATTIA!! Alistuskonjunktiolla alkavat sivulauseet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SIVULAUSEESSA AINA SUORA SANAJÄRJESTYS! SUBJEKTI ENNEN PREDIKAATTIA!! Alistuskonjunktiolla alkavat sivulauseet."— Esityksen transkriptio:

1 SIVULAUSEESSA AINA SUORA SANAJÄRJESTYS! SUBJEKTI ENNEN PREDIKAATTIA!! Alistuskonjunktiolla alkavat sivulauseet

2 Alistuskonjunktiot Että = att Siksi, että = därför att Koska = eftersom Jos = om Vaikka = fast/även om Jotta = för att Kun = när/då Kunnes = tills Ennen kuin a) innan b) förrän (jos on inte edellä) Samalla kun = medan

3 Sivulauseen sanajärjestys Sivulauseen sanajärjestys on aina SUORA: Konjunktio Subjekti Liikkuva määre (esim INTE, ALDRIG) Predikaatti Muut lauseenosat ESIMERKKI: Visste du att S lm P Teemu Selänne inte har gjort mål i varje match?

4 Lisää esimerkkejä: Jag är så glad om du inte röker. Fast han aldrig köper mig karameller, är jag glad över att han är min vän. Vi trivdes inte tillsammans, eftersom han var så mycket äldre än jag.

5 Harjoittele: Muista: päälauseessa on käänteinen sanajärjestys, kun se on sivulauseen perässä Oli niin jännittävää, kun sain tavata Saku Koivun. Rakastan Kimi Räikköstä, koska hän on niin fiksu. Sillä aikaa kun äiti katselee televisiota, isä siivoaa taloa. (määräinen muoto, yks.)

6 Vastaukset: Det var så spännande då/när jag fick se Saku Koivu. Jag älskar Kimi Räikkönen eftersom han är så smart. Medan mamma tittar på TV, städar pappa huset.


Lataa ppt "SIVULAUSEESSA AINA SUORA SANAJÄRJESTYS! SUBJEKTI ENNEN PREDIKAATTIA!! Alistuskonjunktiolla alkavat sivulauseet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google