Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 WS-I vs REST vs Ajax Eetu Mäkelä. 2 WS-I WS-I on standardipino, joka määrittelee kaiken mitä tarvitaan siihen että jokin ohjelma voi tehdä RPC-kutsun.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 WS-I vs REST vs Ajax Eetu Mäkelä. 2 WS-I WS-I on standardipino, joka määrittelee kaiken mitä tarvitaan siihen että jokin ohjelma voi tehdä RPC-kutsun."— Esityksen transkriptio:

1 1 WS-I vs REST vs Ajax Eetu Mäkelä

2 2 WS-I WS-I on standardipino, joka määrittelee kaiken mitä tarvitaan siihen että jokin ohjelma voi tehdä RPC-kutsun johonkin palveluun Internetin yli – Kohtalaisen raskas – Raskaus kuitenkin häviää ohjelmistokehitysympäristöjen automatisoinnilla – Toimii huomattavasti huonommin jos viestintätarve ei sovi RPC- paradigmaan

3 3 REST REST ei ole standardi vaan periaate, joka nojaa tiettyihin standardeihin (HTTP). Tosin se mitä REST:llä tarkoitetaan on ajan kuluessa hämärtynyt Alunperin, verkkosovellusten rakennusmalli HTTP-protokollan päälle, REST- periaate: Webissä on resursseja/objekteja joita haetaan ja manipuloidaan HTTP- operaatioilla: GET, PUT, POST, DELETE – GET http://www.stockservice.com/MSFT/currentPricehttp://www.stockservice.com/MSFT/currentPrice – POST http://www.bankservice.com/account1112/balancehttp://www.bankservice.com/account1112/balance » 15€ – GET http://www.bankservice.com/account1112/balancehttp://www.bankservice.com/account1112/balance – PUT http://www.bankservice.com/account1113http://www.bankservice.com/account1113 » balance: 15€ – DELETE http://www.bankservice.com/account1113http://www.bankservice.com/account1113 Ei määrittele tiedon siirtomuotoa (useimmiten XML tai JSON) (vrt WSDL+SOAP). Tietorakenteet pitää parsia itse. Ei tarjoa rakenteisia rajapintakuvauksia joista automaattisesti kääntää edustajaluokkia (vrt WSDL)

4 4 REST 2 Nykyään REST-palveluilla tarkoitetaan löyhästi yleensä mitä tahansa GET-parametreja hyväksyviä, HTTP-protokollalla Internetin kautta kutsuttavia palveluja, jotka palauttavat tietoa joko XML tai JSON-muodossa – Esim. http://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getI nfo&api_key=bd6f075a5409b85d4ac2fe27aad1b182&photo _id=3076204477 Periaatteena käytön helppous web-ympäristössä: kaikille ohjelmointikielille on HTTP-kirjastot, GET on helpoin HTTP- komento (toisin kuin SOAP POST-kutsujen suhteen, metodeja voi testata helposti vaikka selaimellaan), kaikille ohjelmointikielille on XML-tulkit,.. Toisaalta, SOAP tukee myös GET:iä ja palauttaa tuloksensa XML:nä, joten WS-I -palvelut täyttävät nykyajan REST-palvelun tunnusmerkit.

5 5 Ajax Webbiselaimesta XMLHttpRequest-objektin kautta tehtävä HTTP-kutsu (REST/RPC) Ei tarvitse kylläkään palauttaa XML:ää, useimmiten siirtomuotona helposti selaimen javascript-tulkissa parsittava JSON (http://www.json.org/example.html)http://www.json.org/example.html Tietoturvakysymysten takia kutsu voidaan tehdä vain samalle palvelimelle. Et voi kutsua bankservice.com:ia bookservice.com:sta ladatussa javascriptissä. Tätä on kierretty kaikenlaisilla kikkaratkaisuilla, suosituimpana lisätä sivulle SCRIPT-tageja joita rajoite ei koske ja palvelinpäässä pakata vastaus ajettavan javaskriptin sisään.


Lataa ppt "1 WS-I vs REST vs Ajax Eetu Mäkelä. 2 WS-I WS-I on standardipino, joka määrittelee kaiken mitä tarvitaan siihen että jokin ohjelma voi tehdä RPC-kutsun."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google