Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Substantiivien suku yksikkömonikko maskuliiniun- feminiiniuna- Epämääräinen artikkeli Esta es una estrella. Estos son (unos)corazones. Unos ja unas eivät.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Substantiivien suku yksikkömonikko maskuliiniun- feminiiniuna- Epämääräinen artikkeli Esta es una estrella. Estos son (unos)corazones. Unos ja unas eivät."— Esityksen transkriptio:

1 Substantiivien suku yksikkömonikko maskuliiniun- feminiiniuna- Epämääräinen artikkeli Esta es una estrella. Estos son (unos)corazones. Unos ja unas eivät ole artikkeleita. Ne tarkoittavat ’muutamia’, ’joitakin’ substantiivien yhteydessä. Epämääräistä artikkelia käytetään, kun asia mainitaan ensimmäistä kertaa tai kun suomessa substantiivin eteen voisi ajatella sanan ’eräs’, ’muuan’ tai ’jokin’ (vrt. englannin a-artikkeli). Panu Kosonen 2011, Liliana Ledesma 2012

2 Substantiivien suku yksikkömonikko maskuliiniellos feminiinilalas Määräinen artikkeli El niño se llama Felipe. Las rosas son bonitas. Los estudiantes están en clase. Määräistä artikkelia käytetään, kun asia on entuudestaan tuttu, kun kyseessä on yleispätevä toteamus tai kun substantiivin eteen voisi suomessa ajatella sanan ’se’ tai ’ne’. (vrt. englannin the- artikkeli). Panu Kosonen 2011

3 Mietittäväksi Mitä eroa on seuraavilla lauseilla? Compro queso. Compro un queso. Compro el queso. Panu Kosonen 2011


Lataa ppt "Substantiivien suku yksikkömonikko maskuliiniun- feminiiniuna- Epämääräinen artikkeli Esta es una estrella. Estos son (unos)corazones. Unos ja unas eivät."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google