Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ESPANJANKIELINEN YRITYSVIESTINTÄ 1B

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ESPANJANKIELINEN YRITYSVIESTINTÄ 1B"— Esityksen transkriptio:

1 ESPANJANKIELINEN YRITYSVIESTINTÄ 1B
Passiivit ESPANJANKIELINEN YRITYSVIESTINTÄ 1B -

2 Refleksiivipassiivi – passiiviset lauseet
Ainostaan transitiiviverbeistä (verbit saavat objektin) Verbi joko yksikön 3. persoona tai monikon 3. persoona, sen mukakaan, onko tekemisen kohteita yksi vai monta. Huom! Muodollinen subjekti Se vende un piso Se venden pisos Se compraron muchas acciones. Se compraron = Niitä ostettiin.

3 Huom! Ns. Peroonaton passiivi
Se dice que vamos a entrar en la recesión. Se sabe que en España se gana menos. Se entra por aquí. Verbi aina yksikössä!

4 Refleksiivipassiivi – aktiiviset lauseet
Kun viitataan henkilöihin. Verbi aina yksikössä! Se invita a los altos cargos a la fiesta. ¿Se conoce a Sibelius en España? ¿Se conoce a estos empresarios en España?

5 Persoonamuodot passiivisena - yks. 2. pers. Ja mon. 3. pers.
“Bueno, si tú lo piensas bien, te das cuenta de que…” Siis, jos sä mietit sitä kunnolla, niin sä huomaat, että… Vendieron la empresa de repente. Yritys myytiin yhtäkkiä.

6 Unoçpassiivi Persoonaton aktiivilause, Uno (Una) yleensä samasitettavissa puhujaan. A veces uno no sabe qué hacer – Ei sitä aina tiedä, mitä pitäisi tehdä. Aquí uno se aburre como una ostra. Täällähän tylsistyy kuin osteri. (refleksiiviverbit).

7 Varsinainen pasiivi – ser passiivi
Kirjoitetun kielen muoto. Ser-verbi samassa aikamuodossa kuin vastaavassa aktiivilauseessa. Agentti voidaan ilmaista por-prespositiolla. El periodista entrevistó a nuestra directora. subjekti predikaatti objekti (epäsuora) Nuestra directora fue entrevistada por el periodiosta. subjekti predikaatti agentti

8 Käännä ser-passiiviilla
Taiteilijat suunnittelevat tuotteita. Talouskriisi vaikutti matkailualaan. Yritys vie paperia. Los productos son diseñados por los artistas. El sector de turismo fue afectado por la crisis económica. El papel es exportado por la empresa.


Lataa ppt "ESPANJANKIELINEN YRITYSVIESTINTÄ 1B"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google