Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Voimaa työparityöskentelystä – Osaava HSSK 2015–2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Voimaa työparityöskentelystä – Osaava HSSK 2015–2016."— Esityksen transkriptio:

1 Voimaa työparityöskentelystä – Osaava HSSK 2015–2016

2 Ohjelma 13.15–13.45 Yleistä työparityöstä, tutustelua ja fiilistelyä 13.45–14.30 Innostu työparityöstä – Juha Hakala 14.30–14.50Helmet ja sudenkuopat tähän mennessä Lämmittelyä 14.50–15.20Vahvuushaastattelusta intoa työparityöhön 15.20–15.50Suunnitelman tekeminen työparityöhön 15.50–16.00Tulevat tekemiset, odotukset ja teepaita Eväät kotimatkalle

3 Voimaa työparityöskentelystä 9.2.–2.5.2016 Toimivia käytänteitä arkeen Askeleita työparityöhön – Omista vahvuuksista kipinää yhteistyölle STARTTI 9.2.2016 Verkkotyöskentely MOODLE BLOGI Onnistumisten juhlimista ja tulevaisuuden askeleita PÄÄTÖS 2.5.2016 Työpajat pidetään Haapavedellä Hyttikallion koulun kirjastossa/luokkatilassa klo 13.15–16.00!

4 Odotuksia Yhteistyö, yhdessä suunnitteleminen, erilaisten projektien toteuttaminen, pedagogiset keskustelut jne. Opetuksen osittainen yhdistäminen oppilaan etu huomioiden vaikuttaisi mielenkiintoiselta. o omassa työssä toteutettavia asioita, jolloin työskentely hyödyttää heti o ei isoja kirjallisia töitä, koska ops-työ vaatii edelleen veronsa. Yleisopetuksen ja pienryhmän opetuksen yhdistäminen vaatii hyvät tilaratkaisut. Osittain opetuksen yhdistäminen varmaankin onnistuu, mutta molemmat luokat tarvitsevat myös oman tilan työskennelläkseen välillä omana luokkanaan. Toimivilla tilaratkaisuilla ja hyvällä suunnittelulla on varmasti suuri merkitys.

5 Millä fiiliksellä tulit tänne tänään? Janatyöskentely 1 10

6  Kuka hän on?  Mistä hän tulee?  Mitä hän tekee työkseen?  Minkä vahvuuden hän tuo itsestään tähän ryhmään ja työparityöskentelyynne? (Pesäpuu ry:n vahvuuskortit)

7 Innostuspuheenvuoro Juha Hakala Miksi työparityötä? Työparityö tukemassa OPS:n toteutumista Mikä työparityössä on olennaista? Mitä siinä on hyvä huomioida? Mitä hyötyä on työparityöstä työparille, työyhteisölle, lapsille ja nuorille? Puheenvuoroon toivotaan myös vahvaa tukea erityisopetuksen inkluusioajatukselle.

8 Videot Juha Hakala Kaksi videota, jotka kuvataan samana päivänä Hyttikalliolla: Video I: Tehokkaasti yhdessä o Inkluusio ja sen periaatteet. Sekä sen perustelut miksi. o Yhteistyön hedelmät – mitä ne ovat? o Miten saada yhteistyö toimimaan? – Ratkaisuja haasteisiin Video II: Työparityöskentely käytännössä – mitä ja miten? o Yhteistyön muodot – missä asioissa voi toteuttaa työparityötä? Ks. Laaja-alainen osaaminen -slide

9 Laaja-alainen osaaminen

10 Helmet ja sudenkuopat tähän mennessä Keskustele hetki työparisi kanssa työparityöskentelynne onnistumisista ja sudenkuopista. Kirjatkaa ajatuksenne paperille. HOX! Nimet paperiin! Mistä kokemuksistanne arvelette muiden hyötyvän eniten? Nostakaa yhteiseen keskusteluun yksi onnistuminen ja yksi sudenkuoppa.

11 Työparien helmiä ja sudenkuoppia HelmetSudenkuopat

12 Ohjaajuus – opettajuus – oppimiskäsitys ja arvot Lämmittelyä vahvuushaastatteluun: Mitkä ovat ohjaajuuteni ja opettajuuteni kantavat periaatteet? Oma oppimiskäsitykseni – miten opin? Mitä ajattelen, miten muut oppivat? Mitkä arvot ohjaavat toimintaani? Mikä on itsellesi merkittävin arvo? Miten se näkyy käytännössä?

13 Vahvuushaastattelusta intoa työparityöhön

14 Kysymyksiä suunnitelman tekemisen tueksi Miksi työparityötä? Mikä on iso unelma? Mitkä ovat tavoitteet? Mitkä ovat askeleet kohti tavoitteita? Miten viestitte yhteistyöstä oppilaille? Miten kuulette oppilaiden toiveita? Mitkä ovat yhdessä tekemisen pelisäännöt? o Miten yhteistyötä tehdään? o Roolit ja vastuut …

15 Verkkotyöskentelyä moodlessa työparityön tueksi Tehtävät: Omien profiilitietojen päivitys ja viestien korostus Työparityön helmet Työparityön sudenkuopat Lähtökohtia työparityöhön Työparityön suunnitelmaa Tulossa blogikirjoitus kokemuksistanne Toivomme, että otatte hetken aikaa ja pysähdytte näiden tehtävien äärelle itsellenne sopivassa saumassa kevään aikana. Vähimmäisvaatimuksena: Palauttakaa yhteistyön suunnitelmanne aikataulussa.

16 Blogi tulossa työparityöhön Kun janoatte päästä kertomaan onnistumisistanne työparityöstä, kirjoittakaa lyhyt tarina yhteiseen blogiimme! Tarkoitus on, että jokainen pari kertoo omista kokemuksistaan. Blogi valmistuu helmi - maaliskuussa! Tiedotamme siitä lähempänä.

17 Todistus Kun osallistut koko prosessiin, saat meiltä todistuksen.

18 Materiaalia yhteisopettajuudesta Opettajien yhteistyö (johdon näkökulmaa), Hanna Sarakorpi (15 min), 2015 Espoon Auroran koululla on käytetty yhteisopettajuutta (3 min), 2015 Muuttuva opettajuus / Jukka Miettunen (13 min), 2014 Yhteisopettajuus, Otavan opisto 2013 Samanaikaisopetusta Kempeleen Santamäen koululla, 2012 Kuulumisia samanaikaisopettajuudesta, 2012 (19 min) Täältä löytyy yhteisopettajuudesta ja samanaikaisopettajuudesta http://www.helsinki.fi/cea/opetuksenjaoppimisentuki/koulu/yleinen_tehostettu_j a_erityinen_tuki/yhteistyo_roolit_ja_oppilashuolto/yhteisopettajuus.html http://www.helsinki.fi/cea/opetuksenjaoppimisentuki/koulu/yleinen_tehostettu_j a_erityinen_tuki/yhteistyo_roolit_ja_oppilashuolto/yhteisopettajuus.html Ja täällä hyötyjä https://prezi.com/enlbnr3pi37x/yhteisopettajuus/https://prezi.com/enlbnr3pi37x/yhteisopettajuus/ 26.1.2016 Yhteisopettajuus voimavarana, ohjaava opettaja Sirpa Oja, Onerva, Tallenne ja materiaalia on katsottavissa osoitteessa https://www.valteri.fi/nettikahvila https://www.valteri.fi/nettikahvila

19

20 Toimi oikea-aikaisesti Huomioi omat vaikutusmahdollisuutesi

21 MOODLE http://ede.fi

22 Työskentely Moodlessa Moodle-ympäristö: http://ede.fihttp://ede.fi Käyttäjätunnus: etunimi.sukunimi (ei ääkkösiä) Salasana ensimmäisellä kirjautumiskerralla: changeme (vaihdettava heti) Ongelmatapauksissa ota yhteys moodlehelp@ede.fimoodlehelp@ede.fi Moodle-ympäristön kirjautumisohjeet voit katsoa osoitteessa http://www.ede.fi/moodleinfo.htm http://www.ede.fi/moodleinfo.htm Moodle sisältää: –tiedottamista –materiaalia –tehtäviä (ohjeet + palautus): suunnitelma – kokemuksia blogiin –palautetta

23 Jos sinulla olisi valkoinen teepaita päällä – mitä siinä lukisi tästä päivästä?

24 Eväät kotimatkalle Mikä on seuraava konkreettinen teko, jonka teet työparityöskentelyn eteen? Miten huolehdit siitä, että hommat etenevät? Minkä voimalauseen annat itsellesi tulevaan?

25 Ota yhteyttä! Oulun yliopisto Täydentävien opintojen keskus EDE – Opetuksen ja osaamisen kehittäminen Sirpa Kova, suunnittelija, 0294 48 7416, sirpa.kova@oulu.fisirpa.kova@oulu.fi Jyri Kononen, suunnittelija, 0294 487373, jyri.kononen@oulu.fijyri.kononen@oulu.fi Marjatta Hiltunen, koulutussihteeri, 0294 487356, marjatta.hiltunen@oulu.fi (tarjoilut, todistukset) marjatta.hiltunen@oulu.fi WWW-sivut: www.oulu.fi/topikwww.oulu.fi/topik Moodle: ede.fi


Lataa ppt "Voimaa työparityöskentelystä – Osaava HSSK 2015–2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google