Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikuntaseurat osallistamisen mahdollistajina.  Saada nuoret liikkumaan ja harjoittelemaan (15 v. uimari)  Lasten/nuorten liikunnan lisääminen ja liikuntaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikuntaseurat osallistamisen mahdollistajina.  Saada nuoret liikkumaan ja harjoittelemaan (15 v. uimari)  Lasten/nuorten liikunnan lisääminen ja liikuntaan."— Esityksen transkriptio:

1 Liikuntaseurat osallistamisen mahdollistajina

2  Saada nuoret liikkumaan ja harjoittelemaan (15 v. uimari)  Lasten/nuorten liikunnan lisääminen ja liikuntaan kannustaminen. Monipuolinen harrastustarjonta alueelle. (19 v. uimari)  Pyritään pienestä pitäen valmentaa hyviksi jalkapalloilijoiksi, mutta kasvattaa myös ihmisenä. (12-14 v. jalkapalloilijat)

3  Paljon aikaa viikosta kuluu harrastuksen parissa, tapaa kavereita, hyvä fiilis harjoitusten jälkeen. (15 v. uimari)  Rytmittää päivän, uudet kaverit, yhteenkuuluvuuden tunne. (19 v. uimari)  Määrittänyt vapaa-ajan viettoa, kaveripiirit, elämäntavat. (23 v. jääkiekkoilija)  Kun urheilee niin on erilaiset elämäntavat, osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, koska se vie aikaa (,kun haluaa tulla ammattilaiseksi), pitää elämän kurissa, joutuu luopumaan kivoistakin jutuista, tärkeät pienet valinnat, ryhmätyöskentely luonnistuu, sosiaaliset suhteet, kaverit. (12-14 v. jalkapalloilijat)

4  Nuorempien uimareiden ohjaaminen, arpojen myynti. (15 v. uimari)  Iän myötä roolini on muuttunut. Nyt toimin nuoremmille esimerkkinä ja tsempparina, myös valmentajana, varojen kerääminen (19 v. uimari)  Tuomarina, pallopoikana, talkootyöt, varainhankinta, sponsoreiden hankinta (23 v. jääkiekkoilija)  Fanituotteiden myynti edustuksen peleissä, pallopoikana, yksi ikäluokka käy keräämässä Provinssissa pulloja joukkueen hyväksi (-> esim. pullorahoilla joukkue Espanjaan). (12-14 v. jalkapalloilijat)

5  Nuorilla mahdollisuus osallistua urheiluun. (15 v. uimari)  Hyvä yhteishenki ja kaikkien hyväksyminen. (19 v. uimari)  Yhteistyö, sitoutuminen, pitkäjänteisyys ja luottamus. (23 v. jääkiekkoilija)  Kun ollaan pukeuduttu seuran vaatteisiin niin käyttäydytään hyvin, mutta muutenkin aina kun on julkisella paikalla edustaa seuraa, hyvät käytöstavat. (12-14 v. jalkapalloilijat)

6  Kaveripiiriin kuuluu lähinnä vain muita urheilijoita. Tupakanpolttajien kanssa ei mielellään kaveerattu.  Eivät tienneet mitä tekisivät ilman jalkapalloa.  Verkostoituneet oman sekä muiden seurojen jäsenten kanssa.  Tavoitteena päästä ulkomaille pelaamaan.  Jos ei pelaisi voisi tehdä kaikkea huonoa.

7  Jos ei harrasta mitään hengailisi kadulla.  Täytyy tehdä uhrauksia päästäkseen huipulle.  Valmentajalla hyvä suhde pelaajiin, helppo jutella hänen kanssa. Luonut hyvän yhteishengen ja omistautunut työlleen.  Pelaajille annetaan paljon vastuuta, ei voi olettaa enää että äiti tekee kaiken. Täytyy ottaa vastuu itsestään jos haluaa ammattilaiseksi.  Jos tekee kaiken itse täysillä niin sitä voi vaatia myös joukkuetovereilta.

8  Kouluun, kasvatukseen ja ohjaukseen kohdistuu entistä enemmän vaatimuksia yhteiskunnan puolelta, koskee myös harrastus- ja järjestötoimintaa (Harni E., vierailu)  Osallisuuskasvatus on toimintaa, joissa nuorilla on mahdollisuus toteuttaa vaikuttamista ja osallistumista päätöksentekoon (Rytkölä, T., Kesler, M. & Karhuvirta, T.)  Osallisuuskasvatus on toimintamahdollisuuksia, joissa nuorten ja lasten on mahdollista toteuttaa demokraattista kansalaisuuttaan (Rytkölä, T., Kesler, M. & Karhuvirta, T.)

9  Harrastustoiminta tukee yrittäjämäisen identiteetin syntyä  Ihmisten tulee olla luovia ja oma-aloitteisia johtuen yhteiskunnan ja talouden muuttumisesta kohti yrittäjämäistä toimintaa  Yksilöiden kilpailukykyisyys (Keskitalo-Foley, S., Komulainen, K. & Naskali, P.)

10  Oman elämänhallinnan vahvistaminen  Yhteisöllisyyteen kasvamista  Valmiuksien antaminen tulevaisuutta varten  Toimintamahdollisuuksien monipuolistaminen  Yhteiskunnallisten ja taloudellisten taitojen kehittäminen  Tavoitteiden saavuttamiseksi painotetaan  aktiivisuutta  tavoitteellisuutta  luovuutta  vastuullisuutta  Yhteistyötaitoja (http://www.opinkirjo.fi/fi/opettajat_ja_ohjaajat/yrittajyyska svatus/tavoitteet)

11  Harni, E. vierailu  Keskitalo-Foley, S., Komulainen, K. & Naskali, P. – Risto Reipas riskinottaja  Rytkölä, T., Kesler, M. & Karhuvirta, T. – Yrittäjyys-, kansalais- ja tiedekasvatus yhteisen sateenvarjon alla  http://www.opinkirjo.fi/fi/opettajat_ja_ohjaaj at/yrittajyyskasvatus/tavoitteet


Lataa ppt "Liikuntaseurat osallistamisen mahdollistajina.  Saada nuoret liikkumaan ja harjoittelemaan (15 v. uimari)  Lasten/nuorten liikunnan lisääminen ja liikuntaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google