Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Pääaineet: elintarvike-ekonomia, hotelli- ravintola- ja matkailuala, yrittäjyys  Elintarvike-ekonomiassa yhdistyvät talouden, johtamisen ja elintarviketieteiden.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Pääaineet: elintarvike-ekonomia, hotelli- ravintola- ja matkailuala, yrittäjyys  Elintarvike-ekonomiassa yhdistyvät talouden, johtamisen ja elintarviketieteiden."— Esityksen transkriptio:

1

2  Pääaineet: elintarvike-ekonomia, hotelli- ravintola- ja matkailuala, yrittäjyys  Elintarvike-ekonomiassa yhdistyvät talouden, johtamisen ja elintarviketieteiden opinnot.  Elintarviketalouteen sovellettua liiketaloustiedettä, joka käsittelee elintarviketuotannon, jakelun ja palvelujen analysointia, suunnittelua ja johtamista.

3  Opinnoissa tutustutaan liiketaloustieteen yleisiin osa-alueisiin kuten johtamiseen, laskentatoimeen ja yrittäjyyteen.  Monipuolinen kokonaisuus ja erinomainen väylä elintarvikealan, vähittäiskaupan ja hotelli- ja ravintola-alan erilaisiin kiinnostaviin tehtäviin.  Valmistuneet työskentelevät mm. tuotepäällikköinä vähittäiskaupassa tai elintarviketeollisuudessa, asiakaspäällikköinä markkinointi- ja viestintätehtävissä, tutkijoina markkinatutkimuslaitoksissa

4  Yleinen elintarviketeknologia, lihateknologia, maitoteknologia, viljateknologia  Sovelletaan mm. selvittäessä kuluttajien elintarvikevalintoihin vaikuttavia tekijöitä tai kehitettäessä tuotteita erityisryhmille  Kehitetään biohajoavia pakkauksia ja funktionaalisia tuotteita ja selvitetään, miten ruokaraaka-aineiden säilyvyys turvataan kuljetuksissa. 

5  Perehdytään esim. jogurttien tuotekehitykseen, vähäsuolaisten lihavalmisteiden tuotantoteknologian kehittämiseen tai ravintokuidun muutoksiin leivonnassa  Valmistuneet monipuolisia osaajia, jotka yhdistävät teoriaa ja käytännön osaamista mm. elintarviketeollisuudessa ja sitä lähellä olevien yritysten johto- ja kehitystehtävissä, kaupan alalla tai julkishallinnossa

6  Kemian ja mikrobiologian osaamista hyödynnetään mm. elintarvikkeiden tuotannossa ja valvonnassa  Tarkastellaan ravinnon ainesosien kemiallisia ominaisuuksia ja reaktioita  Opinnoissa voi erikoistua biotekniikkaan tai perehtyä elintarvikkeiden terveyttä edistäviin ominaisuuksiin, tuotannon turvallisuuteen ja riskinarviointiin tai elintarvikkeiden analytiikkaan

7  Opiskelijoille on tarjolla monia mahdollisuuksia osallistua esim. vitamiineihin, antioksidantteihin, kasvisteroleihin ja puriineihin liittyvään tutkimukseen.  Elintarvikekemistit sijoittuvat mm. elintarviketeollisuuden tuotesuunnittelu, - valvonta ja tutkimustehtäviin

8  Tutkimuksen kohteena ovat bakteerit, arkit, sienet, virukset ja alkueläimet.  Opetus perustuu sekä yleiseen mikrobiologiaan että mikrobiologian sovellutuksiin elintarviketuotannossa, maa- ja metsätaloudessa ja ympäristön hoidossa  Opinnoissa voi erikoistua elintarvike- ja ympäristömikrobiologiaan tai biotekniikkaan. Viimeaikaisessa tutkimuksessa on mm. selvitetty bakteerien hyödyntämistä pilaantuneiden maiden puhdistamisessa, maitohappobakteerien hyödyntämistä elintarviketeollisuudessa

9  Uuden tutkimuksen myötä on mahdollista tuottaa uusia elintarvikkeita tai tuotteita esimerkiksi ympäristönhuoltoon sekä kehittää parempia analyysimenetelmiä  Mikrobiologit työskentelevät asiantuntija- ja viranomaistehtävissä tai tutkijoina mm. elintarviketeollisuudessa

10  Miksi valitsin Viikin ja elintarviketieteet?  Millainen hakuprosessi oli?  Miten näin elintarvikealan ennen opiskelujen alkua?

11  Millainen on elintarviketieteilijän opiskeluarki?  Miten normaali opiskeluviikkoni kuluu?  Mistä minut voi löytää Viikissä? ◦ Laboratoriossa.. ◦ Ryhmätyötilassa.. ◦ Luentosalissa.. ◦ Kirjastossa.. ◦ Onko se muutakin kuin tätä..?

12  Millainen on yleinen ensimmäinen kesätyö?  Missä harjoittelut suoritetaan?  Mitä ystäväni ovat tehneet kesätöinä?  Missä opiskelun ohella ollaan töissä?  Missä minä olen nyt?

13  Mihin uskon päätyväni kun olen valmistunut elintarviketieteiden maisteriksi?  Millainen urapolku on yleinen elintarviketieteilijöillä?  Millaiset ovat alan työnäkymät?...ja mikä on se palkka...

14

15  Yli 400 jäsentä  Pääaineet: ◦ Elintarvikekemia ◦ Elintarviketeknologia ◦ Elintarvike-ekonomia ja yrittäjyys ◦ Mikrobiologia

16  Yhdistää elintarviketieteiden opiskelijat  Toimia linkkinä työelämän ja opiskelijoiden välillä  Edistää opiskelun aikaista verkostoitumista  Ajaa opiskelijoiden etua HYYn kautta  Järjestää monipuolista toimintaa jäsenilleen ◦ Excuja / yritysvierailuja ◦ Kulttuuritapahtumia ◦ Urheilutapahtumia ◦ Bileitä

17 Syksy  Ulkomaan excu  Fuksisitsit  Rapujuhlat  Hallitusvaalit  Pikkujoulut Kevät  Jellybileet  Kotimaan excu  Sikajuhla  Vappu  Sitsejä

18 Hesarin appro 2012 Sikajuhla 2013

19 Viikki GP 2012 Vuosijuhla 2012

20 Fuksiaiset 2011 Viikki GP 2012 Vappu 2012

21


Lataa ppt " Pääaineet: elintarvike-ekonomia, hotelli- ravintola- ja matkailuala, yrittäjyys  Elintarvike-ekonomiassa yhdistyvät talouden, johtamisen ja elintarviketieteiden."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google