Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TERVETULOA UUDET JÄSENET! Tässä sinulle pähkinänkuoressa tiedot jäsenyydestä. Kiva kun liityit seuraamme. Viihdyt varmasti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TERVETULOA UUDET JÄSENET! Tässä sinulle pähkinänkuoressa tiedot jäsenyydestä. Kiva kun liityit seuraamme. Viihdyt varmasti."— Esityksen transkriptio:

1 TERVETULOA UUDET JÄSENET! Tässä sinulle pähkinänkuoressa tiedot jäsenyydestä. Kiva kun liityit seuraamme. Viihdyt varmasti.

2 ONNEA HYVÄSTÄ VALINNASTA Mukavaa, kun valitsit meidät kumppaniksesi. Liittymällä metalliliittoon saat paljon hyviä palveluja osaksesi. Sinulle kuuluvat mm. seuraavat edut: Työpaikkasi luottamusmiehen palvelut, ammattiosaston tuki, työturvallisuus, työttömyyspäiväraha, lomanviettopaikkoja ja koulutusta. Jäsenkortilla saat myös paljon erilaisia etuja. Näistä on myöhemmin tässä infopaketissa lisää tietoa. Saat myös kotiisi Ahjo – lehden, missä on paljon mielenkiintoista luettavaa. Ahjoa ilmestyy 24 numeroa vuodessa. Tervetuloa!

3 LIITTYMINEN Metalliliiton ammattiosaston 340 jäseneksi voi liittyä jokainen, joka työskentelee seuraavilla aloilla: -Teknologiateollisuus (metalliteollisuus) -Elektroniikka- ja sähköteollisuus -Tietoliikenne -Auto- ja konealat -Jalometalli -Pelti- ja teollisuuseristys -Malmikaivos -Mekaaninen metsäteollisuus -Energia-ala -Puolustusministeriön korjaamot

4 Jäseneksi liitytään liittymislomakkeella. Lomakkeita saat täältä meiltä ammattiosastosta, työpaikkasi luottamusmieheltä sekä Metalliliiton aluetoimistoista ja keskustoimistosta. Voit täyttää ja tulostaa liittymislomakkeen myös liiton kotisivulla. Liittymiseen, jäsentietojen muutoksiin, jäsenkorttiin ja jäsenmaksuihin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee jäsenpalvelun numero 020 77 41180. Jäsen kuuluu myös Metallityöväen työttömyyskassaan. Metallialan ammattiin opiskelevat voivat liittyä oppilasjäseneksi.

5 JÄSENMAKSUPERINTÄ Jäseneksi liittymislomake on myös jäsenmaksuperintäsopimus. Täytä se huolellisesti ja pyydä työnantajaa täyttämään se omalta osaltaan. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi ja tilittää sen liitolle. Tarkista tilinauhastasi, että työnantaja todella perii jäsenmaksusi. Työpaikkasi luottamusmies auttaa myös lomakkeen täyttämisessä. Voit huolehtia jäsenmaksusi maksamisesta myös itse, jos työnantaja ei peri sitä palkastasi. Tällöin teet perintäsopimuksen ammattiosastosi kanssa. Sinulle lähetetään kuukausittain nimelläsi varustetut viitteelliset tilillepanokortit, joilla maksat jäsenmaksusi. Jäsenmaksu vuonna 2009 on 1,4% ennakonpidätyksen alaisesta tulosta.

6 Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa. Metalliliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle. Jäsenmaksu (1,4%) jakautuu seuraavasti: -Ammattiosaston osuus 0,195% -Työttömyyskassan osuus 0,3% -Liiton osuus 0,905% Liiton sivuilla on myös olemassa laskuri, josta voit tarkistaa, kuinka paljon jäsenmaksusi on. Jäsenmaksua maksetaan kaikista ennakonpidätyksen alaisista palkoista, myös mm. äitiysloman ja sairausloman ajalta, joilta työnantaja maksaa palkkaa. Metallityöväen työttömyyskassan maksamista päivärahoista ei tarvitse maksaa jäsenmaksua.

7 HUOLEHDI JÄSENYYDESTÄSI Hoida jäsenasioitasi ammattiosastosi jäsenhuoltajan tai taloudenhoitajan kanssa. Heihin saat tarvittaessa yhteyden työpaikkasi luottamusmiehen välityksellä tai soittamalla tai laittamalla sähköpostia suoraan heille (yhteystiedot kirjasen lopussa). Erityisen tärkeää on huolehtia jäsenyyden säilyttämisestä, jos työelämässäsi tapahtuu muutoksia, esim. - siirryt toisen työnantajan palvelukseen - siirryt toiseen ammattiliittoon - siirryt palkansaajasta yrittäjäksi - siirryt eläkkeelle - muutat paikkakunnalta toiselle Muista ilmoittaa jäsenrekisteriin mahdolliset muutokset ammattinimikkeessäsi. Jos muutat, liitto saa tiedot väestörekisteristä. Jos sinulla on tietojen luovutuskielto, muista ilmoittaa muutoksesta itse jäsenrekisteriin.

8 JÄSENMAKSUVAPAUTUKSET Ammattiosastosi hakemuksesta sinulle voidaan myöntää lepäävät jäsenoikeudet, kun - opiskelet - suoritat asevelvollisuuttasi tai siviilipalvelusta - jäät äitiys-, isyys- tai vanhempainlomalle - suoritat vapausrangaistusta - olet työkyvyttömyyseläkkeellä - olet työttömyyseläkkeellä - jäät työttömäksi ja olet Kelan päivärahalla Mikäli olet työttömyyden tai sairauden takia kokonaan vailla ansiotuloja, ilmoittaudu ammattiosastossa vähintään puolivuosittain, jotta osastosi voi anoa sinulle jäsenmaksuista vapautumista. Mikäli jäät ns. omalle lomalle ja haluat säilyttää jäsenyytesi, maksat itse jäsenmaksun liiton keskituntiansion perusteella.

9 RÄSTIMAKSU Rästiin jääneet jäsenmaksut voidaan maksaa taannehtivasti enintään kuuden kuukauden ajalta. Jos jäsenmaksusi ovat maksamatta yli kuuden kuukauden ajalta, katsotaan sinun eronneen liiton ja työttömyyskassan jäsenyydestä. Maksa jäsenmaksusi oikean suuruisena, ettei mahdollista päivärahaasi hylätä siksi, että olet laiminlyönyt jäsenmaksusi maksamalla vähemmän kuin ansiotulosi edellyttäisivät. VAPAAJÄSENYYS Ammattiosastolla on mahdollisuus anoa jäsenelleen vapaajäsenyyttä, mutta pääsääntöisesti se vaatii pitkän jäsenyyden liitossa ja siihen liittyy tiettyjä ehtoja. Lisätietoja asiasta saat ammattiosastosta tai liitosta.

10 JÄSENEDUT JÄSENYYS TUO MONIA ETUJA Tärkein niistä on työsuhteeseen liittyvien asioiden- kuten palkat, työajat, lomat, vapaapäivät, työturvallisuus- valvonta ja kehittäminen. Työttömyyspäivärahan saaminen. Myös työn sisältöön vaikuttaminen on osa edunvalvontaa. Tätä edunvalvontaa ei tee kukaan muu kuin ammattiliitto. Työpaikalla lähin etujen valvoja on luottamusmies. Liiton palkattu henkilökunta aluetoimistoissa ja keskustoimistossa auttavat niin luottamusmiestä kuin yksittäistä jäsentäkin. Liiton jäsen voi saada oikeusapua. Murikka-opisto ja ammattiosastot tarjoavat monipuolista koulutusta. Kannattaa jutella koulutukseen pääsemisestä työpaikan luottamusmiehen tai ammattiosaston opintosihteerin kanssa. He neuvovat sinua mielellään ja kertovat tarkemmin asioista.

11 LOMANVIETTOPAIKKOJA Metallikero on Metalliliiton jäsenistön käytössä oleva lomanviettopaikka. Asuntohotelli Metallikero sijaitsee Pelkosenniemen Pyhätunturilla. Metallikerossa on kaksitoista 2+2 hengen ja kuusi3+2 hengen huonetta. Huoneissa on pienoiskeittiö, wc, suihku ja kuivauskaappi. Kelohonkaisessa rakennuksessa yhteisiä tiloja ovat sauna, tv/takkahuone ja pieni kuntosali. Lapsille on oma leikkihuone. Metallikero sopii lapsiperheille ja suuremmille ryhmille. Metallikeron läheisyydessä on upean tunturimaiseman ja kalaisan Pyhäjärven lisäksi myös ravintolapalveluita. Metallikero tarjoaa hyvät liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden. Vuodenajasta riippuen voit lasketella, hiihtää, osallistua kalastus-, kanootti- tai hiihtoretkiin tai vaellukselle. Kansallispuistossa voi pitkospuita pitkin kulkea kurujen pohjia. VARAUKSET: Muille kuin liikunta - ja virkistyslomille varaukset Metallikeroon myyntipalvelusta (ma - pe) puh. 020 7579 679 tai Hotelli Pyhätunturista, puh. (016) 856 111.

12 METALLIRANTA Metalliranta on Metallityöväen liiton jäsenille sekä heidän perheilleen tarkoitettu virkistysalue. 30 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Tavistholman saaressa Loviisan Valkossa. Saarelle ei ole ajotietä. Alueen pysäköintipaikalta on noin kilometrin kävelymatka majoitusalueelle. Varusteet saa kuljetettua Metallirannan rattailla. Metallirannassa on viisi 20 neliön suuruista majoitushuonetta, joissa jokaisessa on neljä vuodepaikkaa sekä kaksi varapatjaa. Osa vuodepaikoista on parvella. Huoneistoista kahdessa voi pitää kotieläintä esimerkiksi kissaa tai koiraa. Metallirantaa voi vuokrata ajalle 31.5-30.8. Kuuden vuorokauden mittainen majoitusviikko alkaa sunnuntaina klo 12 ja päättyy lauantaina klo 12. VARAUKSET: Majoitusvaraukset tehdään vuosittain liiton jäsenlehdessä Ahjossa keväällä julkaistavalla Varauslipukkeella. Viikon hinta on 80 euroa/viikko (vuonna 2009), Liiton toimisto laskuttaa majoitusviikon ennen loman alkua. Aluetta ja varauksia koskevat tiedustelut: Tage Sundman, puh. 020 77 41152.

13 JÄSENKORTTIIN 2009 NEUVOTELLUT ETUUDET TEBOIL tarjoaa alennuksia käteisostoista kaikilta miehitetyiltä Teboil-asemilta sekä automaattiasemilta. Teboil Express- automaattiasemilta ei saa alennusta liiton jäsenkortilla, mutta kaikilta muilta Teboil- automaattiasemilta saa. Jäsenkortilla saatava bensiini - ja dieselöljyalennus on korotettu 2,2 senttiin/litra 1.9-31.12.2009 väliseksi ajaksi. VAKUUTUSYHTIÖ IFIstä saat rahanarvoisia vakuutusetuja. Lisätietoja vakuutuseduistasi saat palvelunumerosta 010 191 919 ja osoitteesta www.if.fi/metalli www.if.fi/metalli Liiton jäsenkorttiin sisältyvä matkustajavakuutus korvaa myös sikainfluenssan aiheuttamia matkan peruuntumisia, matkan keskeytymisiä tai matkalla alkaneen sairauden hoitokuluja.

14 NORDEA PANKKI Avainasiakkuudesta lisätietoja Nordea Pankista asiakaspalvelusta 0200 3000 tai www.nordea.fiwww.nordea.fi Metalliliitto on tehnyt Nordea Pankin kanssa yhteistoimintasopimuksen, joka koskee lomautusluoton myöntämistä liiton jäsenille, kun lomautus on alkanut. Pankin konttorissa voit myös neuvotella mahdollisen nykyisen lainasi maksusuunnitelman muutoksesta. Lue lisää: www.nordea.fi/lomautuswww.nordea.fi/lomautus OSUUSPANKKI Metalliliitto on solminut yhteistyösopimuksen Osuuspankin kanssa. Siihen sisältyy mahdollisuus palkankeskeytymisluottoon ja sapattivapaaluottoon. Palkankeskeytymisluotto on tarkoitettu liiton jäsenelle, jonka säännöllinen palkkatulo keskeytyy liiton hyväksymän lakon, lomautuksen tai työsulun johdosta. Luottoa voidaan myöntää myös, jos jäsen on irtisanottu työstään taloudellisetn ja tuotannollisten syiden vuoksi ja hänen tulonsa ovat keskeytyneet siksi ajaksi, jonka työttömyyskassan tai muun etuuden maksajan käsittely kestää. Sapattivapaaluotto on tarkoitettu helpottamaan liiton jäsenen taloudenhoitoa palkattoman tai alennetulla palkalla tapahtuvan sapattivapaan aikana. Lisätietoja: Talouspäällikön sihteeri Kaisa Olin, puh. 020 77 41071.

15 TALLINK SILJA Tallink Siljan jäsenetu on uudistunut tämän vuoden alusta lähtien. Aikaisemman -10% edun tilalla tarjoamme liiton jäsenille mahdollisuuden liittyä Club One- jäseneksi ilmaiseksi, suoraan keskimmäiselle Silver – tasolle. Silver- tason etuihin kuuluu mm 20% perusalennus sekä 35% ennakkovaraajan etu tietyistä normaalihintaisista tuotteistamme. Tämän lisäksi tarjoamme kuukausittain vaihtuvia erikoisetuja vapaa – ajan matkustukseenne. Tiedot löytyvät kootusti Tallink Siljan sopimusasiakkaiden etusivulta osoitteesta http://www.tallinksilja.com/fi/trips/discounts/offersForUnions.htmhttp://www.tallinksilja.com/fi/trips/discounts/offersForUnions.htm Club One –jäseneksi liittymisessä tarvittava Metalliliiton yhdistys- /jäsennumero on 7176. EUROMASTER tarjoaa kaikista henkilö- ja pakettiauton renkaista ja asennustöistä 5 %:n alennuksen voimassa olevasta kuluttajanettohinnasta. www.euromaster.fiwww.euromaster.fi DELTA-AUTO tarjoaa 600 euron alennuksen uuden auton hinnasta ja 400 euron alennuksen yli 5000 euroa maksavasta vaihtoautosta. www.delta.fiwww.delta.fi MUITA ETUJA Muista liiton neuvottelemista jäseneduista, mm. alennuksista majoituksesta, voi lukea metalliliiton sivuilta www.metalliliitto.fiwww.metalliliitto.fi

16 MITÄ AMMATTIOSASTO PUUHAA? Kun olet liittynyt jäseneksi, olet oikeutettu nauttimaan ammattiosaston tarjoamista palveluista. Toimintamme on monenlaista. Perinteisten teatteriretkien, risteilyjen ja pilkkikisojen lisäksi ohjelmassa on ruskaretki Leville. Järjestämme myös koulutusta päivän polttavista aiheista. Olisimme kovin iloisia, jos sinulla olisi ideoita toimintamme kehittämiseen. Ideoita voit esittää kenelle tahansa toimikunnan jäsenelle. Olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!

17 IKAALISTEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 340 Puheenjohtaja: Jukka Mattila Valssitie 12 39500 Ikaalinen puh. 040-8391965 mattila.metalli340(at)netti.fimattila.metalli340(at)netti.fi Sihteeri: Mirja Kannisto Taivaanranta 5 as. 2 39200 Kyröskoski puh.040-8294134 mirja.kannisto(at)koti.soon.fimirja.kannisto(at)koti.soon.fi Taloudenhoitaja: Anneli Selin Palontie 714 39200 Kyröskoski puh.050-5361258 lassi.vesa(at)elisanet.filassi.vesa(at)elisanet.fi Jäsenhuoltaja / opintosihteeri: Heidi Koivisto Vehkatie 2 C 8 33470 Ylöjärvi puh.044 0207423 koivisto.h(at)gmail.comkoivisto.h(at)gmail.com Varapuheenjohtaja: Aimo Vallila Ojasenkatu 16 39500 Ikaalinen puh. 050-4627925 Pertti Ojala Aurakatu 39500 Ikaalinen puh. 0400-717566 Olli Lindfors Rantopäänkuja 17 as.1 39500 Ikaalinen puh. 040-7309543 Maija-Liisa Vesa Vesajärventie 1700 39290 Vesajärvi puh. 040-7177627 maikku.vesa(at)suomi24.fi maikku.vesa(at)suomi24.fi

18 VARAJÄSENET: Tapani Heikkinen Haukijärventie 136 39100 Hämeenkyrö puh 0400-819456 Joni Helttunen Yrjöläntie 7 39500 Ikaalinen puh 03-4587688 Kari Lamminsivu Laivataival 16 39200 Kyröskoski puh.0400-833405 Timo Pietilä Pelimanninpolku 5 39500 Ikaalinen puh. 040-7213132 Esa Tiitto Rahkolankuja 16 A 3 39500 Ikaalinen puh 040-5208524 Tero Salomäki Neulaskuja 3 39200 Kyröskoski Jani Hakala Kurinlahdenkatu 3 39500 Ikaalinen


Lataa ppt "TERVETULOA UUDET JÄSENET! Tässä sinulle pähkinänkuoressa tiedot jäsenyydestä. Kiva kun liityit seuraamme. Viihdyt varmasti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google