Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa. Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa – Ikkuna ilmailun maailmaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa. Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa – Ikkuna ilmailun maailmaan."— Esityksen transkriptio:

1 Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa

2 Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa – Ikkuna ilmailun maailmaan

3 Ilmailun yleissivistystä osana lukio-opintoja Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseossa (aiemmin Tikkakosken lukiossa) tarjoaa opiskelijalle ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia ilmailun yleissivistystä. Ilmailuopinnot antavat hyvän yleiskäsityksen ilmailusta ja ilmailuun liittyvistä ammateista sekä tarjoavat pohjaa alalla jatkamiseen. Opiskelija voi suorittaa osana opintoja yksityislentäjän lupakirjaan vaadittavat teoriaopinnot. Opintoja voi täydentää ilmailu- harrastuksilla, joihin Jyväskylän Tikkakoski tarjoaa Suomen parhaat mahdollisuudet. Ilmailukoulutus aloitettiin Tikkakoskella 1994, ensimmäisenä lukiona Suomessa. Tikkakosken lukio ja ilmailualan koulutus esittäytyvät vuoden 2011 Next Step -messuilla.

4 Ilmailuala tarjoaa mahdollisuuksia Ilmailualalla työskentelee Suomessa noin 10 000 henkilöä. Lentäjän tehtävät ovat vain yksi mahdollisuus. Lentäjä ilmavoimissa, liikennelentäjä lennonopettaja, helikopterilentäjä. Lennonjohtaja ja muut lennonvarmistusalan työntekijät. Lentokenttien työntekijät, kuten rahtivirkailijat, kuormaajat, matkustajaselvitysvirkailijat. Lentoemännät ja stuertit. Ilmailutekniikan ammatit lentokoneiden huoltamisessa ja rakentamisessa. Monet Jyväskylän Lyseon ja Tikkakosken lukion ilmailulinjan opiskelijat ovat päätyneet ilmailualan ammatteihin. Toisille ilmailusta on tullut tärkeä harrastus.

5 Opiskelukokemuksia Jyväskylän Lyseon (ent. Tikkakosken) lukion ilmailulinjalta ”Tikkakoskella on mukava opiskella, koska pienessä lukiossa kaikki tuntevat toisensa hyvin.” Pauliina Tiirikainen ”Opiskelu on ollut oikeastaan helpompaa kuin odotin. Parasta ovat olleet tietenkin ilmailuun liittyvät asiat.” Juuso Anttila ”Ehkä vaikeinta on se, että ilmailulinjalla opiskellessa kertyy kursseja aika paljon. Tekemistä on kohtalaisen paljon.” Sampo Järvinen

6 Ilmailulinjalla opiskelu on innostavaa ja haastavaa

7 Ilmailuopintojen sisältö Tarjolla on useita kursseja, jotka suoritetaan osana lukio-opiskelua. Sisältönä ovat muun muassa: Purjelennon tutustumiskurssi Kaikki pääsevät tutustumislennolle Yksityislentäjän lupakirjaan vaadittavat teoriaopinnot eli PPL(A) –koulutus Ilmailuenglanti Ilmailuammatit UAV / RPAS - miehittämätön ilmailu ( Miehittämättömät ilma-alukset ) Simulaattorilla lentäminen Ilmailuharrastuksista voi saada lisäkursseja. Lyseon uudet ilmailuopiskelijat purjelennon esittelykurssilla 25.8.2015

8 Yksityislentäjän lupakirjan teoriaopinnot Kursseilla noudatetaan yksityislentäjän teoriakoulutuksen PPL(A) koulutusohjelmaa, joka täyttää yleiseurooppalaiset EASA-vaatimukset. Teoriakoulutus sisältää ilmailun säädöksiä, lentokoneen yleistuntemusta, lennonteoriaa, lentosuunnistusta, radioliikennettä, sääoppia. Todistus teoriaopinnoista antaa mahdollisuuden lentää lupakirja missä tahansa lentokoulussa. Muodostaa ensimmäisen portaan matkalla ilmailualan ammatteihin. On osoitus kiinnostuksesta haettaessa alan koulutuksiin. Jyväskylän Lyseossa annettava yksityislentäjän teoriakoulutus on Liikenteen turvallisuusviraston Trafin hyväksymää ja valvomaa.

9 Yksityislentäjän lupakirjaan vaadittavat teoriaopinnot Kurssin sisältö Ilma-aluksen yleistuntemus Lentotoiminta Lennonteoria Suoritusarvot ja lennonsuunnittelu Ilmailun säädökset Radio- ja sähkölaitteet Radiopuhelinliikennettä koskevat määräykset Ilmailuviestiliikenne Lentosuunnistus Ihmisen suorituskyky ja rajoitukset Sääoppi Kurssi ILM1 ILM2 ILM3 ILM4 ILM5

10 Muita ilmailuopintoja Kurssin sisältö Harrasteilmailu Harrastustoiminnasta voi saada kurssisuorituksen osaamisen tunnustamisen perusteella. Esimerkiksi purjelento, moottoripurjelento, kuuma- ilma-pallolento, ultrakevytlento, riippu-/ varjoliito, laskuvarjohypyt, muu harrasteilmailu Ilmailuammatit Ilmailuenglanti Ilmailuprojekti Ilmailualuksen tuntemuksen jatkokurssi UAV / RPAS - miehittämätön ilmailu ( Miehittämättömät ilma-alukset ) Kurssi ILM6 ILM7 ILM8 ILM9 ILM10 ILM11

11 Ilmailualaa opiskellaan verkossa ja ilmailukohteissa Opiskelu on enimmäkseen verkkoympäristössä tapahtuvaa tehtävien tekemistä ja jonkin verran kontaktiopetusta. Opetusta tukee monipuolinen verkko-, av- ja havaintomateriaali, josta suuri osa on englanninkielistä Olennainen osa opintoja ovat tutus- tumiskäynnit ilmailualan työpaikoilla ja muissa ilmailuun liittyvissä kohteissa. Osa opinnoista on yhteisiä Ilmasota- koulun kanssa. PPL(A)-teoriaopintojen järjestämisestä vastaa lukuvuonna 2015-2016 Aeropole oy. Käytettävissä ovat yhteistyökumppanien asiantuntijat ilmavoimista sekä siviili- ja harrasteilmailun parista. Yhteisellä oppitunnilla lento- reserviupseerikurssin kanssa.

12 Ilmailualan opinnot vaativat työtä – ja huumoria Opinnot edellyttävät sitoutumista ja säntillistä asennetta. Lähijaksoilla pitää olla läsnä 100- prosenttisesti. Jokaisesta oppiaineesta järjestetään osaamiskoe. Hyväksytty tulos edellyttää 80 prosenttia maksimipistemäärästä. Opiskelussa harjaannutaan hyvään ilmailutapaan (airmanship), jonka lähtökohta on, että asiat tehdään kunnolla ja kokonaan. Välillä kurssien suorittaminen voi tuntua kovalta työltä – koska se on sitä. Huumorintaju auttaa menestymään sekä ilmailuammateissa että opiskelussa Jyväskylän Lyseon lukion ilmailulinjalla. Opintoihin kuuluu joka vuosi tutustumiskäyntejä. Tällä kertaa kohteena on Finnair Helsingissä.

13 Ilmailualan opiskelu on kansainvälistä Ilmailu on kansainvälistä, niin myös opiskelu Jyväskylän Lyseon lukiossa. Säännölliset yhteydet Zhukovskin tiedekaupungin kouluihin Moskovan alueella. Noin joka toinen vuosi vieraillaan Zhukovskissa ja Maks-ilmailunäyttelyssä Moskovan alueella. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään vierailuja muihinkin maihin. Ilmailulinjan opiskelijat ovat käyneet esimerkiksi tutustumassa Brysselin lentokenttään ja lennonjohtoon. Ilmailuakatemia Monino Moskovassa on yksi vierailukohde.

14 Käytännön järjestelyt Jyväskylän Lyseon ilmailulinjalle tulee opiskelijoita eri puolilta Suomea. Opiskelijoita on ollut niin Rovaniemeltä kuin Helsingistäkin. Kauempaa tulevia opiskelijoita neuvotaan sopivan vuokra-asunnon etsimisessä. Ilmailualan koulutus on maksutonta muun lukiokoulutuksen tapaan. Opiskelija maksaa kuitenkin ilmailuun liittyvät oppimateriaalikulut, jotka ovat 400–500 euroa koko opiskeluaikana. Ilmailulaskin.

15 Jyväskylä – paras paikka hankkia ilmailusivistystä

16 Jyväskylän Tikkakoski on ilmailun keskipisteessä Lentoasema, jota käyttävät ilmavoimat, siviililiikenne ja ilmailun harrastajat. Ilmavoimat: Ilmasotakoulu, Ilmavoimien esikunta. Jyväskylässä on tarjolla Suomen monipuolisimmat ilmailun harrastusmahdollisuudet. Keski-Suomen ilmailumuseo. Jyväskylässä on Suomen pisimmät perinteet ilmailualan koulutuksesta lukioissa: laaja yhteistyöverkosto, hyvä tunnettuus. Opiskelijoita tutustumassa työskentelyyn Jyväskylän lentoaseman lennonjohto- tornissa.

17 Yhteistyökumppanit Ilmavoimat: asiantuntijat, koulutus Aerotekniikka oy: hyötylennokit (UAV/RPAS) Finavia: Jyväskylän lentoasema ja lennonjohto Suomen ilmailuliitto: koulutusohjelma Keski-Suomen ilmailumuseo Suomen ilmailuopisto Paikalliset harrasteilmailun yhdistykset Lentoyhtiöt: Finnair, Finncom, Lentokoulu Aeronaut Aeropole oy Avia College Aerotekniikka oy tarjoaa mahdollisuuden tutustua hyötylennokkien rakenteeseen.

18 Mahdollisuuksia harrastaa ilmailua Jyväskylässä Moottorilento: Keski-Suomen ilmailijat, lentokoulu Aeronaut Laskuvarjohyppy: Skydive Jyväskylä - Jyväskylän laskuvarjokerho Riippu- ja varjoliito: Pitkävuoren Liitäjät Purjelento: Keski-Suomen ilmailijat Lennokit: Lennokkikerho Cirrus Kuumailmapallolentäminen: lentokoulu Aeronaut, Sisä-Suomen Kuumailma- pallokerho Ultrakevyet Gyrokopterit: ilmailukerho Tinttilakki Jyväskylässä on ainutlaatuisen hyvät mahdollisuudet ilmailuharrastuksiin.

19 Näin haet lukion ilmailulinjalle Jyväskylän Lyseoon Haku tapahtuu valtakunnallisessa kevään yhteishaussa täyttämällä sähköinen lomake osoitteessa www.opintopolku.fi Opiskelupaikaksi valitaan Jyväskylän Lyseon lukion ilmailulinja Sähköisen yhteisvalintalomakkeen lisäksi Jyväskylän lukioihin hakevan on täytettävä ainevalintakortti. Ainevalintakortti toimitetaan lukioon. Ainevalintakortin saa yläkoulun opinto- ohjaajalta tai sen voi tulostaa osoitteesta www.jao.fi > Jyväskylän lukiokoulutus > näin haet www.jao.fi Valinta tapahtuu perusopetuksen (peruskoulun) päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Ilmailulinjalla on 29 aloituspaikkaa.

20 Lisää tietoa Osoitteesta www.jao.fi > Jyväskylän lukiokoulutus Jyväskylän lukiokoulutuksen hakijan opas lukion opinto-ohjaaja Tervetuloa opiskelemaan!


Lataa ppt "Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa. Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa – Ikkuna ilmailun maailmaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google