Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Open Road Artikkelit: a / an p. 132 Julie Silk, Riitta Silk.
Advertisements

Infinitiivi, ing-muoto, that-lause
Tänään keskitytään jälkimmäiseen eli epäsuoraan kerrontaan.
ENA 11 Essay Feedback. Spelling change chance choice countries ideologies whatever cannot thought through taught though/ although choice let’s chasing.
Adjektiivit ja Adverbit
Articles a an the. Substantiivit YleissanatC-sanatU-sanatErisnimet Yksikkö Monikko.
Epäsuora esitys Käytä epäsuoraa kerrontaa silloin, kun kerrot, mitä joku sanoi tai mitä jossain sanottiin Epäsuora kerronta eli raportoitu puhe on siis.
Omistamisen ilmaiseminen
Abikertaus Adjektiivit ja adverbit. Let’s practise! Jack on parhaiten tunnettu jalkapalloilijana. Hän on kaikkein paras! Jack is best known as a footballer.
Vaillinaiset apuverbit: must
LIITEKYSYMYKSET.
1 Ei artikkelia Julie Silk, Riitta Silk. Otavan asiakaspalvelu Puh Tilaukset Kirjavälitys Oy Puh Faksi.
1 Persoonapronominit Julie Silk, Riitta Silk. Otavan asiakaspalvelu Puh Tilaukset Kirjavälitys Oy Puh
Open Road    Relatiivipronominit Julie Silk, Riitta Silk.
The Passive Voice. Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen.
Laskettavat substantiivit
YLEISPREESENS.
Preppaus ENA 2.
Englanti: aikamuodot.
ENA1 Today’s Special. Muotoseikkoja koko nimi oikeaan yläkulmaan, myös ryhmä otsikkoon numero; ei alleviivausta kolme tekstikappaletta älä tee mitään.
Vaillinaiset apuverbit: may
Today’s Special ENA5 Fall älä jaa sanoja otsikon numero (älä muuta otsikkoa) sanamäärä ei saa ylittyä liikaa! sanaston monipuolisuus! ajattelun.
Lauseen sanajärjestys
Today’s Special ENA5 Spring 2015 kirjoita paperiin nimesi kirjoita nimesi oikein älä jaa sanoja otsikon numero on oltava (älä muuta otsikkoa) kirjoita.
ENA TODAY’S SPECIAL. otsikko oltava täysin oikein; numero pitää olla; ei alleviivausta! oma nimi oikeaan yläkulmaan; marginaaliin ei mitään.
Today’s Special Päivän pannu ENA otsikon numero on oltava; jos kirjoitat myös otsikon, sitä ei saa muuttaa älä koskaan kirjoita marginaaliin.
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Thoughts about Good Life Collected by Tuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun.
SISÄPIHOJEN SUUNNITTELU HS – Space - Laine Anni - Terävä Jaana.
By Learning for Integration ry. Immigration issues in Finland: Somalis  Until the 1980s Finland was very much a homogenous society with only a few foreigners.
SIIRTOMAAVALLAT 1900-luvun alussa IMPERIALISMI Euroopan maat hankkivat siirtomaita Afrikasta ja Aasiasta Erosi aiemmasta kolonialistisesta.
Määräysmuodot englanti - ruotsi. Sukulaiskielestä on hyöytä!  Englanti ja ruotsi ovat sukulaiskieliä ja tämä näkyy mm. siinä, että lauserakenteet ovat.
PASSIIVI WHAT IS DONE?. Miksi passiivi? - huomio kohdistuu tekemisen kohteeseen - varsinaista tekijää ei tunneta, se on itsestään selvä tai sillä ei ole.
Open Road    Ei artikkelia p. 132 Julie Silk, Riitta Silk.
Infinitiivi + to-partikkeli
EPÄSUORA KERRONTA Reported speech.
Relatiivipronominit Relative pronouns.
SANAJÄRJESTYS.
OLLA-verbit Olla-verbejä on englannin kielessä kaksi: ’be’ ja ’have’.
Kertausta kurssin 4 kokeeseen
Kysymysten muodostaminen
Kysymykset QUESTIONS P. 188.
Määräysmuodot englanti - ruotsi
Indefiniittipronominit:
Heippa taas! Kiva nähdä!.
PREPOSITIOT.
yleisessä merkityksessä ’jotkut’, ’eräät’
Yleispreesens Ja be ja have -verbit.
Interrogative sentences
LIITEKYSYMYKSET … vai mitä?.
Power Grammar: Konditionaali
EPÄSUORA KERRONTA Reported speech.
Aikamuodot.
Words of quantity Open Road 6 pp
Perussanajärjestys Julie Silk, Riitta Silk 1 Open Road Open Road
RELATIIVI- JA INDEFINIITTIPRONOMINIT
INFINITIIVI / ING-MUOTO
SUBSTANTIIVIT JA ARTIKKELIT
SUBSTANTIIVIT JA ARTIKKELIT
EHTOVIRKEPARIT YHTEENVETO.
Verbin perusmuoto 1 ’TO SING’ OR ’SING’.
Power Grammar: Menneen ajan konditionaali Suomen englanninopettajat ry
Mitä on tapahtunut? Mitä on tehty?
Muodolliset subjektit: ’it’ ja ’there’
Open Road Artikkelit: a / an p. 132 Julie Silk, Riitta Silk.
Persoonapronominit minä, sinä, hän, me, te, he.
OBJEKTIMUODOT OMISTUSMUODOT
Shortened clauses / sentences
to eat and to drink (and other verbs with da/dä)
Lue tekstikirjan sivut tarkkaan
Articles a an the.
Esityksen transkriptio:

Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history

Artikkelit Artikkeli liittyy aina substantiiviin. - an apple - a tree Artikkelin ja substantiivin välissä voi olla adjektiiveja ja adverbeja. - a red apple - a very big tree

Artikkelia an käytetään kun seuraava sana alkaa äännettäessä vokaalilla (a, e, i tai o). - You will need an umbrella. - He is an honest person. Artikkeleita a ja an kutsutaan epä- määräisiksi, sillä ne tarkoittavat yksi tai eräs. - Would you like an apple? - I saw a man in the street. Artikkelit a ja an

Artikkeleita a ja an käytetään laskettavien sanojen edessä yksikössä, kun asia tulee esille ensimmäisen kerran. - There is a restaurant over there. - Let’s go and have a hamburger. Jos substantiivi ei ole laskettavissa (aine- ja abstraktisanat), artikkeleita a ja an ei käytetä. - milk, butter, history, love, friendship

Artikkeli the Artikkelia the kutsutaan määräiseksi, sillä se tarkoittaa tietty tai tunnettu (suom. usein ’se’, ’ne’). - The boys in the picture are my cousins. Artikkelia the käytetään, kun tiedetään, mistä puhutaan: asiasta on puhuttu aikaisemmin, se on tilanneyhteydestä tuttu tai yleisesti tunnettu. - I have bought a leather jacket. - The jacket was a real bargain! - Would you close the door, please. - There were no clouds in the sky.

Artikkelia the käytetään myös seuraavissa tapauksissa: 1. Superlatiivin edessä - She is the prettiest girl in the world. 2. Järjestysluvun edessä - This is the second time we’ve won the match. 3. Substantiiviin liittyy of-genetiivi tai selittävä sivulause. - The book is about the life of a poet. - The computer game that we played was exciting.

Huom! Ei-laskettavien substantiivien edessä käytetään the-artikkelia, kun asia on jollain tavalla rajattu. - Would you pass me the sugar, please. (Pöydällä oleva sokeri) - Don’t you know that sugar is bad for your teeth? (Sokeri yleensä)