Markus Riihelä Mikko Sallinen. Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
Tietojenkäsittelyn osatekijät
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Filipp Koivu, Tomi Virtanen, Niclas Arvela
IBM WebSphere Application Server Mediatekniikan Seminaari Mikko Matilainen.
Linuxin rakenne ja ominaisuudet
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
1 1.
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
Windows NT Mika Purmonen
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
S Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt tietoliikenteen perusasioita top-down -lähestymistapa ohjelmistotekniikan näkökulma tavoitteena toimivat sovellukset.
Työpöytäympäristö Desktop Environment eli DE Näkyvä osa käyttöjärjestelmää – Toimii distribuutioiden päällä Sisällyttää mm. ikkunoiden, tiedostojen hallintaa,
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Tietoturvan perusteet - Syksy 2005 SSH salattu yhteys & autentikointi Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S)
DNS-Nimipalvelin Eine Vahala 2006.
DHCP & DNS Joni Härmä EL3.
Liferay Portal © Reino Aarinen, Liferay Portal Olemassa jo Liferay Portal 4.3.0rc1. Tässä asennettu Liferay Portal Liferay on avoimeen.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Ossi Rönnberg & Atte Koste OH5
Gentoo Linux Jarno Niemelä & Mika Koivistoinen. Historia Daniel Robbins aloitti kehityksen 1999 Daniel Robbins aloitti kehityksen 1999 Enoch Enoch tarkoitus.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Suse Linux Klaus Ovaskainen, TI12. Historia  S.u.S.E --> Software- und System-Entwicklung  Saksalainen lokalisointi Slackwaresta  > S.u.S.E Linux.
Linux palomuurina Kimmo Karhu, EL0A
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
SAMBA..(Rumba bueno) Linux kurssin semonaartityö By Tauno Henttu.
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
Joni Kelloniitty & Niko Säyriö
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Väliesittely.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Samba - perustietoja Samba on ilmainen ”Open Source” –ohjelma (GNU GPL). Sitä on kehitetty vuodesta 1992 alkaen. Toimii mm. tiedosto- ja tulostuspalvelimena.
Jean Danielsbacka EL3 Linux. Samba? ● Tiedosto- ja tulostuspalvelin, joka toimii lähes missä tahansa TCP/IP:tä tukevassa ympäristössä ● Samba on ilmainen.
Linux-järjestelmät (A271227) Gentoo Linux -käyttöjärjestelmä Petri Keltanen TI07.
VTun VPN VPN – Virtual Private Network Tunnelointi Autentikointi
Backup Janne Suominen. Sisältö Toimintaperiaate Asennus Konfigurointi.
Virtual Private Network(VPN) + Virtual Tunnel(VTUN)
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
Network Information System (NIS) Lähiverkot erikoistyökurssi Linux J. Heinikoski.
Ti Lähiverkot - erikoistyökurssi Samba Antti Tohmo
CT30A LÄHIVERKOT - ERIKOISTYÖKURSSI Samba Linux-työ Ville Mälkiä
Lähiverkot -erikoistyökurssi Linux -työ Network File System 22.4 Jarkko Pulli.
Ti Lähiverkot Erikoistyökurssi Linuxtyö SAMBA Mikko Pukki
DNS - Domain Name System
Ti Lähiverkot -erikoistyökurssi RADIUS ja PAM RADIUS ja PAM Pasi Aittoniemi Pasi Aittoniemi
WWW-palvelin Apache HTTP Server. Yleistä Siirtää HTTP-protokollaa käyttäen pyydetyt tiedostot Internetin välityksellä Portti 80 varattu HTTP-protokollalle.
Tietokantapalvelimet -Mikko Pehkonen, Tite4. Tietokantapalvelimista  DBMS (Database Management Systems)  Tarkoitettu tiedon keskitettyyn hallintaan.
Open Source Timo Nyyssönen Tietojenkäsittelytieteen historia - seminaari.
SUSE Linux. Alunperin saksalainen lokalisointi Slackwaresta Julkaistiin vuonna 1994 S.u.S.E Linux 1.0:na Myöhemmin sisällytettiin Jurix- käyttöjärjestelmä.
WWW-sisällönhallintaohjelmistot
Web-sisällönhallintajärjestelmät
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
WineApi ja Virtuaaliohjelmistot
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Samba Tuukka Toropainen.
Kehitetty vuonna 1995 (Michael Widenius ja David Axmark)
Verkon komponentteja Isäntäkone (host) reititin R R R R linkki R
X-ROAD ENVIRONMENTAL MONITORING
Esityksen transkriptio:

Markus Riihelä Mikko Sallinen

Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba käyttää CFIS (Common Internet File System) protokollaperhettä ja sen SMB (Server Message Block) tiedonsiirtoprotokollaa. Samba käyttää CFIS (Common Internet File System) protokollaperhettä ja sen SMB (Server Message Block) tiedonsiirtoprotokollaa. Samba on julkaistu GNU GPL (GNU General Public License) lisenssin alla. Samba on julkaistu GNU GPL (GNU General Public License) lisenssin alla.

Historia Samban alun perin kehitti UNIX:lle Australialainen Andrew Tridgell. Samban alun perin kehitti UNIX:lle Australialainen Andrew Tridgell. Tridgell aloitti projektin vuonna 1991 työskennellessään DEC:in (Digital Equipment Corporation) ohjelman Pathworks parissa. Tridgell aloitti projektin vuonna 1991 työskennellessään DEC:in (Digital Equipment Corporation) ohjelman Pathworks parissa. Alkuperäinen nimi SMB server täytyi vaihtaa, koska se oli jo käytössä. Alkuperäinen nimi SMB server täytyi vaihtaa, koska se oli jo käytössä. Nimi Samba tulee ($ grep -i '^s.*m.*b' /usr/dict/words). Nimi Samba tulee ($ grep -i '^s.*m.*b' /usr/dict/words).

Asennus Tulee mukana lähes kaikissa distribuutioissa ja sen voi valita asennuksen yhteydessä. Tulee mukana lähes kaikissa distribuutioissa ja sen voi valita asennuksen yhteydessä. Binääripaketteja on suurimalle osalle distribuutioista. Binääripaketteja on suurimalle osalle distribuutioista. Samban voi myös kääntää itse lähdekoodista. Samban voi myös kääntää itse lähdekoodista../configure./configure Make Make Make install Make install

Konfigurointi Tapahtuu muokkaamalla smb.conf tekstitiedostoa. Tapahtuu muokkaamalla smb.conf tekstitiedostoa.[global] workgroup = METRAN encrypt passwords = yes wins support = yes log level = 1 max log size = 1000 read only = no [homes] browsable = no map archive = yes [printers] path = /var/tmp printable = yes min print space = 2000 [test] browsable = yes read only = yes path = /usr/local/samba/tmp

Swat - Samba Web Administration Tool Web-pohjainen graafinen käyttöliittymä konfigurointiin. Web-pohjainen graafinen käyttöliittymä konfigurointiin. Selaimella yhteys ositteeseen Selaimella yhteys ositteeseen Kirjaudutaan sisään rootin tunnuksilla. Kirjaudutaan sisään rootin tunnuksilla.

Toiminta - prosessit Samba koostuu kahdesta pääohjelmasta smbd ja nmbd. Samba koostuu kahdesta pääohjelmasta smbd ja nmbd. Tiedonsiirto ja tulostuksenhallinta ovat smbd:n vastuulla. Tiedonsiirto ja tulostuksenhallinta ovat smbd:n vastuulla. Nmbd:n tehtävänä on hoitaa nimi- ja ositepalvelut verkossa. Nmbd:n tehtävänä on hoitaa nimi- ja ositepalvelut verkossa.

Toiminta Smbclient on käyttöliittymältään vastaava kuin FTP-client työkalu. Sitä voidaan käyttää yhteyden luomiseen, tiedostojen siirtoon ja jaettujen tulostimien hallintaan. Smbclient on käyttöliittymältään vastaava kuin FTP-client työkalu. Sitä voidaan käyttää yhteyden luomiseen, tiedostojen siirtoon ja jaettujen tulostimien hallintaan. Nmblookup on NetBIOS nimipalvelu client, jota käytetään NetBIOS-nimien ja IP-osoitteiden etsimiseen verkossa. Nmblookup on NetBIOS nimipalvelu client, jota käytetään NetBIOS-nimien ja IP-osoitteiden etsimiseen verkossa.