Lyhyt johdanto CVS:ään (ict1td002 - Ohjelmointitaito)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuloksellinen Java-ohjelmointi Luku 3 Luokkien käyttäminen
Advertisements

SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Opintojakson esittely, kevät 2009.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Opintojakson esittely, syksy 2008.
© Jukka Juslin1 Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Opintojakson esittely Kevät 2008 Jukka Juslin, Raine Kauppinen Tuloksellinen Java-ohjelmointi.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Ohjelmistotekniikka - Software Control Management Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite Osa materiaalista on peräisin kurssikirjasta Haikala,
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
@ Leena Lahtinen Helia TIETO JA TIETOKONEOHJELMA  TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA  TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA.
© Jukka Harju, Viittausmuuttujat. © Jukka Harju, Viittaukset •Viittausmuuttuja sisältää tiedon siitä missä muistipaikassa olio.
Internetin ilmaisohjelmat
© Jukka Harju, Jukka Juslin1 Java-ohjelmointi opas ammattimaiseen osaamiseen Luku 6 (osittain) Tiedostot.
Kurssilla käytettävät työkalut
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
EXtensible Markup Language
Info-TV Projekti.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Syksy 2008
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
YASA Simple Library Ahmed Alkaleedy & Yll Syla.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Kurssilla käytettävät työkalut
AS Automaation käyttöliittymät Harjoitustyö 2011 Case: kirjastorobotti.
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Info-TV Projekti.
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
© Jukka Harju, Jukka Juslin
Java-ohjelmoinnin perusteet kesä 2012 TERVETULOA! Opettaja Jukka Juslin.
Maaseutu.fi on uudistunut -
ict1td002 - Copyright Raine Kauppinen 1 Alkuarvot ja tyyppimuunnokset (1/5)  Aiemmin olemme jo antaneet muuttujille alkuarvoja, esimerkiksi: int.
String-vertailusta ja Scannerin käytöstä (1/2)
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
1 © Jukka Juslin Web-käyttöliittymä Jukka Juslin.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Miika Nurminen, Kerho -alusta() : void +lue_tiedostosta(tied : String) : String +talleta() : String +kerhon_nimi(): String +jasenia() : int +poista(nro:
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Työasemasovelluksen käyttöliittymä sovelluksien käyttöliittymät voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: –kohde-toiminto -pohjaisiin (object-action) käyttöliittymiin.
5. Kapselointi Yleistä Kapseloinnilla (encapsulation) tarkoitetaan luokan tietojen ja toimintojen pakkaamista yhdeksi suojatuksi kokonaisuudeksi.
© Jukka Juslin1 Tiedostot Tuloksellinen Java-ohjelmointi.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Kevät 2008 Raine Kauppinen
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Loppuesittely.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
ict1td002 - Copyright Raine Kauppinen 1 Tietovirrat  Tietovirran käsite  Tietovirtojen käyttö  Tekstitiedoston luku  Tekstitiedoston kirjoitus.
2. Lisää Java-ohjelmoinnin alkeita
FunktiottMyn1 Funktiot Funktiot voidaan jakaa –Kirjastofunktioihin, jotka ovat valmiina kaikkien käytössä. Erikoisempien kirjastofunktioiden käyttöönotto.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Robottiprojektin kirjalliset työt Projektisuunnitelma Projektiraportti (väli-, loppu-) Esitysmateriaalit Muistiot palavereista Tekniset selvitykset ja.
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
Aihe: J2ME Log4J Esittäjä: Lokki-projekti Pvm: Väliesittely.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Webvoyagen kehitys- ja tuotantoympäristöistä. Idea WebVoyagesta kaksi asennusta – Toinen näkyy käyttäjille – Toisessa voidaan rauhassa ja näkymättömissä.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
DHCP Antti Pöyhönen.
Johdatus ohjelmointiin – merkkijonofunktiot Tutkijayliopettaja Manne Hannula Opetusharjoittelu (ohjaava opettaja Jukka Jauhiainen)
Kuovi-projekti 2. Väliesittely Projektiorganisaatio Jäsenet: * Antti Hedlund * Juho Kortelainen * Jaana Ojala * Juhana Pikki Tilaaja ja tilaajan.
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
String-vertailusta ja Scannerin käytöstä (1/2)
Tuloksellinen Java-ohjelmointi
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Vaatimusanalyysin hallintatyökalu
Ohjelmistotekniikan menetelmät, muutoksenhallinnan työkaluista
4. Luokan testaus ja käyttö olion kautta
Esityksen transkriptio:

Lyhyt johdanto CVS:ään (ict1td002 - Ohjelmointitaito) Raine Kauppinen raine.kauppinen@haaga-helia.fi

CVS-versionhallintatyökalu CVS (Concurrent Versions System) on versionhallintatyökalu, jonka avulla voidaan mm. säilyttää vanhat versiot ohjelmakoodista ja tarvittaessa palata näihin, ja mahdollistaa monen ohjelmoijan yhteistyö yhteisen koodivarannon avulla (näin havaitaan esimerkiksi päällekkäiset muutokset samaan kohtaan ohjelmakoodissa ja varmistetaan, että kaikilla ohjelmoijilla on samat versiot toistensa ohjelmakoodeista). CVS on ohjelmointikieliriippumaton ja sopii siis esimerkiksi Java-kielen kanssa käytettäväksi. Ohjelmointitaito - ict1td002 29.10.2007

CVS:n toimintaperiaate CVS:ää varten määritellään palvelin ja lähdekoodivaranto (tällä jaksolla nämä sijaitsevat myyllä) sekä projektiryhmä (tällä jaksolla jokainen tiimi on oma projektiryhmänsä). Projektiryhmän jäsen luo ja jakaa (share) projektin, jonka jälkeen muut ryhmän jäsenet hakevat projektin itselleen (checkout). Jokainen ryhmän jäsen hakee aina aloittaessaan työskentelyn uusimman version projektiin liittyvistä lähdekoodeista (update), työskentelee omalla koneellaan olevien paikallisten kopioiden kanssa, ja muutettuaan paikallisia kopioita palauttaa uudet versiot yhteiseen lähdekoodivarantoon (commit), jolloin syntyy uusi versio (revision). Ohjelmointitaito - ict1td002 29.10.2007

CVS ja Eclipse Eclipse-ohjelmointiympäristö tarjoaa mahdollisuuden käyttää CVS:ää vakioasennuksessaan. Kun Eclipseen on määritelty käytettävä CVS-palvelin ja lähdekoodivaranto, tarjoaa Eclipse käyttöliittymässään tiedot ja toiminnot mm. sen toteamiseen, onko tiedosto CVS:ssä ja onko paikallista kopiota muutettu, muttei vielä palautettu CVS:ään, CVS:n share, checkout, update ja commit –toimintojen käyttämiseen, sekä päällekkäisten muutosten havaitsemiseen ja käsittelyyn (synkronointi). Ohjelmointitaito - ict1td002 29.10.2007

Lisätietoa CVS:stä saa lisätietoja mm. seuraavista lähteistä: Tuloksellinen Java-ohjelmointi -kirja, luku 6. Sivusto http://ximbiot.com/cvs/ (ja monet muut versionhallintaa ja CVS:ää käsitteleviltä sivuilta). CVS:n lisäksi on olemassa monia muitakin samalla periaatteella toimivia versionhallintatyökaluja, joista osassa on myös lisätoimintoja. Ohjelmointitaito - ict1td002 29.10.2007