Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen 10.12.2008 Mikko Laine, Maanmittauslaitos.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Marko Mäkinen Jesse Ketonen Mikko Yrjänä
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsingissä 20.– , workshop Sonja Pyykkönen, Ortodoksi.net-portaali.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Sivupiiri.fi • Kirjallisuuteen keskittyvä yhteisöllinen verkkopalvelu nuorille • Kirjavinkkejä kirjastolaisilta • Kirja-arvosteluja käyttäjiltä eli nuorilta.
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Pupesoft myyntireskontra
Voisiko olla mahdollista, että:
Videoneuvottelufoorumi. Mikä on videoneuvottelufoorumi  Videoneuvottelufoorumi on kansallinen yhteistyöalusta yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille,
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Info-TV Projekti.
JSP Uraani-ryhmän toteuttamassa Vainu- palvelussa.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
Toimittaja – Kaupunkilaisen perspektiivi Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Info-TV Projekti.
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Open source -kirjastojärjestelmistä Matti Sarmela Kirjastot.fi Open source -kirjastojärjestelmistä.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut ONKI-projekti Dataportaali
Ohjelmistotuotanto kevä 2010 Juho Hirvonen Mikko Nieminen Tuomas Saarela.
ATP ja Axiell yhdessä Keskuskirjaston työkokous Tampereella Ab Axiell Kirjastot Oy toimitusjohtaja Janne Rouhiainen.
Ohjelmistojen suunnittelumenetelmät ja –työkalut
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Liiketoimintamallit avoimessa ohjelmistokehityksessä Timo Heubach, Marja-Kaarina Markkanen, Mika Pennanen, Ville Qvist.
Open source -kirjastojärjestelmistä Tampere Matti Sarmela.
3D-www-käyttöliittymä
Oppimisfoorumi Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
Saako halvalla hyvää? Linux kotistudiossa FM Sami Kainulainen
Susanna Ylä-Himanka Tuomas Pihlajakoski. Historia Ensimmäinen julkaisu heinäkuu 2004 Ted Kulp.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa. KOffice-Integrated office suite Ydinohjelmat Kword KSprad Kpresenter Kexi.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Helppokäyttöinen, tietoturvallinen monikäyttäjäjärjestelmä Case: Venture Cup Finlandin Intranet Diplomityöseminaari Iikka Väkiparta.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
30. maaliskuuta Pohjois-Karjalan avoin kirjasto Taustalla tarve uusia kirjastojärjestelmä Pohjois-karjalassa 3 kirjastoryhmää ja yksi yksittäinen.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Resurssirekisteri – Haka-metatiedon hallintatyökalu
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ Uusi KirjastoJärjestelmä Ari Ahlqvist kehittämispäällikkö RAKETTI-tietohallinto –ohjausryhmä
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
Kymenlaakson digitaalinen pääkirjasto Kymenlaakson kirjastojen yhteinen sosiaalista mediaa hyödyntävä verkkosivusto Verkkotyöryhmä: Mika Hatakka, Sinikka.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
Web-sisällönhallintajärjestelmät / 27 Sisältö Mitä on web-sisällönhallinta? Tausta ja tavoitteet Käytännön prosessi Web-sisällönhallintajärjestelmät.
Palvelutietovaranto: suunnitelma julkisten palvelujen tietojen kansalliseksi resurssiksi Latvanen / VK-Suomi.fi Marko Latvanen Valtiokonttori.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Valtorin Virtu- tunnistuspalvelun käyttöönotto Tullissa Jari Kokko Kehityspäällikkö Tulli.
Uusi kehittäjäsukupolvi Suomessa Esimerkkitapaus Avoimen koodin maailman laajentuminen Yhteisöjä Suomessa Osallistu Timo Jyrinki,
Ontologioiden sulautus – miksi ja miten
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
WWW-sisällönhallintaohjelmistot
ARCH-Linux Juuso Lähdekorpi TI15STIVE
Web-sisällönhallintajärjestelmät
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Avoimen tiedon julkaisuprosessi ja lisensointi
Liikunnan olosuhteet yhteisessä tietokannassa
Avoimen tuotteenhallinta
Esityksen transkriptio:

Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos

Drupal pähkinänkuoressa  Avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä  PHP, Linux, MySQL  Web käyttöliittymä  Moduulipohjainen  Tehokas ja helppokäyttöinen  Ei dokumenttien hallintaa

Ylläpito ja päivitys  Ylläpitäjät voidaan roolittaa melko vapaasti  Järjestelmä tukee julkaisuprosessia  Kirjoitus  Oikoluku  Hyväksyminen  Julkaisu  Julkaisuprosessi on pitkälti automatisoitavissa

Käyttäjät ja roolit  Ylläpidon lisäksi voi tavallisille käyttäjille antaa rooleja ja niiden mukaan oikeuksia  Kommentointi  Kysyminen ja vastaaminen  Tiedon arviointi  Järjestelmä tukee yhteisöllisiä palveluita 

Huomioitavaa Drupal-projekteissa  Mieti mitä, ja kenelle sitä haluat tarjota.  Ota etukäteen selvää mikä välineellä on mahdollista ja mikä ei. Lue drupal.org ja drupal.fi sivustot huolella.  Selvitä mikä on organisaatiosi suhtautuminen avoimen lähdekoodin tuotteisiin.  Tutustu avoimen lähdekoodin hankintaa kuvaaviin dokumentteihin, ja tuotteiden lisensseihin (JHS-luonnos).  Tutustu ja testaa palveluita mahdollisuuksien mukaan.

Huomioitavaa Drupal-projekteissa  Pyri toteuttamaan palvelusi olemassa olevilla moduuleilla.  Anna kehitysehdotukset Drupal-yhteisön kehitettäviksi.  Jos tilaat tai teet räätälöityjä tai omia moduuleita, tarjoa ne myös yhteisön käyttöön – hyviä muduuleita testataan ja edelleen kehitetään.  Budjetoi oikein, avoimen lähdekoodin tuote ei ole ILMAINEN  Edellytä toimittajalta referenssejä verkkopalveluista – älä maksa ”oppirahoja”

Huomioitavaa Drupal-projekteissa  Vapaampi mahdollisuus kehittää palvelua tuo kääntöpuolella suuremman vastuun tietoturvasta yms.

Kiitos !