Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2010-13.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Polynomifunktiot MA 02 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
© Jukka Juslin1 Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Opintojakson esittely Kevät 2008 Jukka Juslin, Raine Kauppinen Tuloksellinen Java-ohjelmointi.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
16. Javan omat luokat.
4. Lausekielinen ohjelmointi
Kurssilla käytettävät työkalut
Luokkakaaviot Luokkakaaviot Tekninen suunnittelu.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Taulukoiden määrittely, käsittely ja kopiointi Vaihtoehdot taulukoille
1. Olio-ohjelmointi.
Näytölle tulostaminen. 7.2 Sisällys System.out.println - ja System.out.print -operaatiot. Tulostus erikoismerkeillä. Edistyneempää tulosteiden.
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Kurssilla käytettävät työkalut
Java-ohjelmointi Opas ammattimaiseen osaamiseen Luku 4 Toistolauseet
Yksinkertaiset graafiset syöttö- ja tulostustoiminnot.
OLIO-OHJELMOINTI PERUSTEET PERUSTIETOTYYPIT
The Virtual Cell Software: solun toiminnan mallintamista Liisa-Ida Sorsa S Solubiosysteemien perusteet
Windows Presentation Foundation UxE:n näkökulmasta
Clojure – this one goes to eleven!. Antti Virtanen Software Architect // Clojure oikeassa projektissa.
Poikkeustenkäsittely  Mitä poikkeustenkäsittely tarkoittaa?  Poikkeuksen käsitteleminen  Poikkeusluokkien hierarkia  Poikkeuksen heittäminen 1.
Instagram Katariina Toivonen.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Ohjelmointi.
ict1td002 - Copyright Raine Kauppinen 1 Alkuarvot ja tyyppimuunnokset (1/5)  Aiemmin olemme jo antaneet muuttujille alkuarvoja, esimerkiksi: int.
Visual Basic -ohjelmointi
Metodit – Arvotyyppi Ellei metodi palauta arvoa, sen arvotyyppi on void Tällöin ”return;”-lauseke ei ole metodissa pakollinen, vaikka sen käyttö on sallittua.
Tietotyypit Tietotyyppi määrittää muuttujan sisältämän datan luonnetta, muistista tarvittavaa tilaa ja sitä, millaisia operaatioita siihen voidaan kohdistaa.
SQL Standardoitu kieli, jonka avulla voidaan
PHP funktiot Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö.
XNA peliohjelmointi. XNA Perustuu Microsoftin kehittämään.NET- arkkitehtuuriin ja C#-kieleen. XNA:lla tehdyt pelit toimivat Windows ja XBOX360-alustoilla.
Talousmatematiikan perusteet ORMS1030
Hyvä ohjelmointitapa (osa 2) Yleistä Lisää hyviä ohjelmointikäytäntöjä: − Jaa pitkä koodi osiin. − Käytä attribuutteja säästeliäästi.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
Uudelleenkäyttö. Yleistä On pyritty pääsemään vakiokomponenttien käyttöön Kuitenkin vakiokomponentit yleistyneet vain rajallisilla osa-alueilla (esim.
Mi Menetelmä tosiaikaiseen sivustomuokkaukseen Sulake Dynamoid | Strictly confidential – legally protected and privileged information Ilari Tuominen Software.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
RAKENNUSPALIKOITA SEINÄJOEN KANSALAISOPISTO Jussi Rasku Aki Sirviö.
© Jukka Juslin1 Osio2 Olio-ohjelmointi: Merkkijonot eli Stringit Jukka Juslin.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Logiikka.
Visual Basic -ohjelmointi
Merkistöstandardeista
Visual Basic -ohjelmointi
Javascript 2: Ohjelmointikielen ominaisuudet Jaana Holvikivi Metropolia.
Visual Basic -ohjelmointi
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
GeoGebraa pohjoismaisissa ylioppilaskokeissa Mikko Rahikka Helsingin yhteislyseo ITK15
Peliohjelmointikurssi koululaisille
Tietokantapalvelimet -Mikko Pehkonen, Tite4. Tietokantapalvelimista  DBMS (Database Management Systems)  Tarkoitettu tiedon keskitettyyn hallintaan.
TVT101 - Johdatus tieto- ja viestintäteknologiaan
Tuloksellinen Java-ohjelmointi
EV3-ohjelmointi Lumapäivät Lahti.
1. Olio-ohjelmointi.
4. Komentoriviparametrit
7. Hyvä ohjelmointitapa..
3. Luokat, oliot ja metodit Java-kielessä (Lausekielinen ohjelmointi I ja II –kursseilla opitun kertausta.)
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
7. Näytölle tulostaminen
Ohjelmointia matematiikkaan
3. Komentoriviparametrit
7. Näytölle tulostaminen
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
1. Olio-ohjelmointi.
Esityksen transkriptio:

Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia

miksi? jokaisen ihmisen tulisi hallita yksinkertainen ohjelmointi se on kivaa voi hallita konetta matemaattisesti suuntautuneille siitä voi tulla ammatti

mahdollisia teitä Visual Basic, Logo yms. ”leikkikielet” Java C++ kolme M:ää Mathematica (hinta n. 500 – 1000 € ?) MathCad (1380 €) Maple (student n. 100 €) Python –SAGE

Python 3 ja Sage mrahikka 2009 … 2013

Python yksinkertainen, helppo, helposti luettava tulkattava kieli ohjelmoija valitsee käytettävän ohjelmointityylin –naiivi –proseduraalinen –funktionaalinen –olio-ohjelmointi … ideologia –helppo on helpompaa kuin vaikea –yksinkertainen on monimutkaista yksinkertaisempaa Katso Hello World eri kielillä

Sage Pythonilla kehitetty alusta matematiikan ongelmien ratkaisemiseen ”ilmainen” Mathematica, Maple tai MathCad valtava määrä funktioita käyttöliittymä selaimen avulla kuvaajat jMol-ohjelmistolla toimii myös verkon yli Sage-palvelimelta, joten asennus ei ole välttämätöntä iPhone ja Android -sovellukset toimivat verkkoyhteyden avulla kuten WolframAlpha

python ja sage Sage on Pythonin murre se on kirjoitettu Python 2.5:llä, muutettu joitakin komentoja, luotu matemaattisia olioita uusin Python on 3 se ei ole täysin yhteensopiva 2. -versioiden kanssa jos olet aloittelija, niin asenna uusin 2.7 versio Pythonista tai aloita 3-versiolla

opetan teille pythonin perusohjelmointia Sagella (1 h) –merkkijono, string –kokonaisluku, integer –rationaaliluku (sage) –liukuluku, reaaliluku leikkaukset ja metodit ja funktiot (1 h) WolframAlpha noin 1-2 h (ehkä) ylioppilaskoe Sagella 1-2 h

lisää opetusta perusohjelmointia luvuilla, merkkijonoilla ja listoilla (6 h) –for silmukka –ehtolauseet, if ja totuus eli Boolen algebra –while silmukka –funktioiden määrittely CAS eli symbolinen matematiikka (2 h) kuvaajat 2D ja 3D (2h)