Virtuaalisointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
Ohjelmistokehittäminen
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Active directory.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Kiintolevyn osiointi.
Kuinka rakentaa tietokone itse
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
PC-käyttäjät ry Kaapelitehdas, Jari Nopanen
Vaihe 0: Mitä tarvitaan tietokone, laajakaistayhteys väh. 256 kbps, kuulokkeet tai kaiutin, tarpeesta riippuen lisäksi web-kamera ja mikrofoni oheislaitesuosituksia.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tekstin muotoilu Wordilla:
A Linux -järjestelmät WINE-API SEKÄ VIRTUALISOINTIOHJELMISTOT
Langaton yhteys projektoriin
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Vapaa aihe Kysymykset.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
WMware, Wine, Win4Lin & Bochs Voiko windows-ohjelmia käyttää Linuxissa ?
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Ubuntu Linux Toni Rosenlund, EL4. Johdanto  Ubuntu Linux:n on perustanut eteläafrikkalainen miljardööri Mark Shuttleworth jonka toimesta on luotu sekä.
To start press the space bar. Tietojen päivittäminen PAF kantaan käyttäen Temple Ready ohjelmaa ja IGI CD- levyjä CD-ROM:lla on tiedot vuoteen 2000 saakka,
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 5 – Henri Tokola Optimointiopin seminaari - Syksy 2009 Kotitehtävä 5: LEKIN-ohjelman käyttö.
DHCP Antti Pöyhönen.
RADIUS ja PAM Ilmari Puustjärvi. Autentikointi Käyttäjän (tai palvelun) identiteetin varmentamista Käyttäjän (tai palvelun) identiteetin varmentamista.
PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.
Sähköisen kokeen pitäminen
Kovalevy-liitännät Ahti Kare.
Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Komponentin luonti kirjastoon Hollywood tekniikalla Vain 3 askelta Package Symbol Device 1) piirretään komponentin fyysinen muoto, kuten juotosalueet 2)
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Kirjautumis-näkymä Yhdistää kokoukseen Kirjoitetaan annettu osoite selaimen osoiteriville Valitaan ”Enter as a Guest” Lopuksi painetaan ”Enter.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
TERVE Piirto-ohjeet LibreOffice-ohjelmistolla
Tarkistusmakron käyttö
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Koneen kokoaminen.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Esityksen transkriptio:

Virtuaalisointi

Virtuaalisointi Virtuaalisointi on tapa ajaa useaa käyttöjärjestelmää yhtä aikaa samassa tietokoneessa. Virtuaalisointia käytetään: Testataan sovellusta eri ympäristöissä. Kokeillaa verkkosovelluksia ilman useita tietokoneita. Tarvitaan eri käyttöjärjestelmien ominaisuuksia tai sovelluksia Virtuaalisointiohjelmia on useita: Windows ympäristössä: Wmware, Microsoft Virtual PC ja Virtual Server Linux-ympäristössä: Wmware, Xen

Periaate Host OS Virtual PC Virtual machine Client OS

Periaate Tietokoneen alkuperäinen käyttöjärjestelmä toimii host-käyttöjärjestelmänä. Virtuaalisointiohjelma asennetaan host-käyttöjärjestelmään Virtuaalisointiohjelmalla luodaan virtuaalikoneita. Virtuaalikoneisiin asennetaan client-käyttöjärjestelmät. Client-käyttöjärjestelmät näkyvät näytöllä ikkunoina.Host OSVirtual PCVirtual machineVirtual machineClient OSClient OS Host-käyttöjärjestelmä on käytössä normaalisti

Periaate Host OS Client OS

Periaate Virtuaalikoneen ovat kiintolevyllä kahtena tiedostona: .vhd on virtuaalilevy, joka näkyy client-käyttöjärjestelmässä levyasemana. .vmc-tiedostossa on virtuaalikoneen asetukset Käyttäjäkohtaiset asetukset ovat käyttäjän kotihakemistossa!!

Virtual PC Työasemakäyttöjärjestelmille. Tukee monia client-käyttöjärjestelmiä voi ajaa myös palvelinkäyttöjärjestelmiä. Tiedostoja voi siirtää käyttöjärjestelmien välillä (drag and drop). Tiedostot ovat saman muotoiset Virtual PC:ssä ja Virtual Server:ssä eli tiedostoja voi periaatteessa siirtää järjestelmästä toiseen. Virtual PC:ssä host-käyttöjärjestelmänä voi olla: Windows XP professional Windows 2000 professional Virtual PC:ssä on tuki äänikortille. Ei moniprosessoritukea

Virtual server Isäntäkäyttöjärjestelmänä voi olla Windows small Business server Windows XP Windows server 2003 Virtuaalipalvelimia voidaan etähallita (Virtual Server Administrator Website). Vaatii www-palvelimen (IIS) samassa koneessa. Voi luoda useita virtuaalisia verkkoja Client-käyttöjärjestelmänä voi olla WinXP, Win2003 ja jotkin Linux-versiot. Moniprosessorijärjestelmissä jokainen virtuaalikone voi käyttää eri prosessoria. Kuitenkin yksi virtuaalikone voi käyttää vain yhtä prosessoria.

Virtual PC, käyttö Asennus Käynnistys Host key Käynnistetään setup.exe. Asetuksia on hyvin vähän ja niissäkin oletusarvot ovat sopivia. Käynnistys Käynnistä Windows:n Start -valikosta Virtual PC. Tämä aukaisee Virtual PC console ikkunan. Host key Virtuaalikoneet tarvitsevat Host key asetuksen. Esim. Ctrl-Alt-Del sijasta käytettään HostKey-Del Oletuksena on AltGr. AltGr:n käyttö estää mm. \ ja @ -merkkien käytön virtuaalikoneissa!! Kannattaa muuttaa jokin toinen näppäin host key:ksi. Esim. Windows-näppäin. Host key vaihdetaan Virtual PC console:ssa options toiminnalla. Valitse Keyboard ja klikkaa Current host key tekstikenttää. Paina haluamaasi uutta host key:tä.

Virtual PC, käyttö

Virtuaalikoneen luonti Virtuaalikone on kehikko, jonka sisään asennetaan client-käyttöjärjestelmä Virtuaalikoneet jakavat tietokoneen muistin ja kiintolevyn. Jos muisti ei riitä, virtuaalikone ei käynnisty. Jokaisella virtuaalikoneella on oma virtuaali BIOS

Virtuaalikoneen luonti Vaihtoehdot: Kokonaan uusi virtuaalikone Käytetään aiemmin luotua virtuaalikonetta. Tällöin tarvitaan .vhd ja .vmc -tiedostot. Samoista tiedostoista voi asentaa useita virtuaalikoneita. Virtuaalikone voidaan luoda myös käyttämällä vanhaa .vhd tiedostoa, mutta luomalla uusi .vmc tiedosto. Tämä on käyttökelpoinen siirrettäessä virtuaalikone Virtual Server:n ja Virtual PC:n välillä.

Uusi virtuaalikone New toiminnalla. New käynnistää Wizardin. (Next) Valitse Create a new virtual machine. (next) Paina Browse ja etsi haluttu hakemisto. Voit tarvittaessa luoda uuden hakemiston. (Oletuksena Virtual PC luo kaikki virtuaalikoneet samaan hakemistoon. Kannattaa luoda jokaista varten oma hakemisto. Oletuksena on My Documents\My virtual machines.) (Next) Voit valita listasta asennettavan käyttöjärjestelmän. Tämä valinta laittaa asetuksille sopivat alkuarvot. Asetuksia voi muuttaa jälkikäteen. (Next) Valitse muistimäärä. (Next) Valitse A new Virtual hardisk (Next) Valitse virtuaalikiintolevyn paikka, nimi ja koko. (next) Finish

Uusi virtuaalikone Client-käyttöjärjestelmän asennus Varmista, että asetuksissa on määritelty CD/DVD-asema. Laita asennuslevy koneeseen Käynnistä virtuaalikone (start Virtual PC console:ssa) Paina Del näppäintä virtuaalikoneen ikkunassa. Muuta käynnistyasetuksia niin, että CD-asema on ensisijainen. Asennuksen pitäisi käynnistyä. Asennus jatkuu normaalina käyttöjärjestelmän asennuksena

Vanhan virtuaalikoneen käyttö Helpointa on, jos virtuaalikone on luotu samassa tai samanlaisessa tietokoneessa. Virtuaalikone näkyy host-käyttöjärjestelmässä tiedostoina (.vhd ja .vmc). Luo virtuaalikoneelle hakemisto ja kopioi em. tiedostot hakemistoon. Käynnistä virtuaalikoneen luonti New wizard:lla. Valitse Add an existing virtual machine ja paina Next. Paina Browse ja valitse kopioimasi .vmc-tiedosto. Samoista tiedostoista voi luoda useita virtuaalikoneita, jos vaihdettan nimeä tai hakemistoa.

Olemassa olevan virtuaalilevyn käyttö Laita .vhd tiedosto sopivaan hakemistoon (kannattaa luoda uusi hakemisto). Käynnistä uuden virtuaalikoneen luonti. Valitse Add an existing virtual machine. Jatka kuten kokonaan uuden virtuaalikoneen luonnissa, kunnes asennus kysyy Virtuaalikiintolevyä. Valitse tässä kohdassa olemassa oleva .vhd -tiedosto.

Verkkoasetukset Erikseen virtuaalikoneelle ja client-käyttöjärjestelmälle. Virtuaalikoneen asetukset voi tehdä vain, kun virtuaalikone ei ole käynnissä. Virtual PC Console:ssa ja painamalla Properties. Valintalistasta valitaan haluttu verkkoliitäntä. Yleensä joko koneen verkkokortti tai loopback adapter. Muut verkkoasetukset client-käyttöjärjestelmässä sen omilla työkaluilla. Normaalisti client:t käyttävät suoraan koneen verkkokorttia. Jokaisella client:illa oma ip-osoitte Client ja host voivat keskustella käyttämällä ip-osoitteita.