ANTIIKIN SUURET FILOSOFIT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pikkupoika kysyi isältään...
Advertisements

ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Mohammed Kertoo itsestään:
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
ANTIIKKI.
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Hyvä koulu Opettaja-lehden pakinoitsijan eräässä jutussa oli yhtä monta jaksoa kuin suomen kielessä on sijamuotoja. Hyvä koulu on kuin vanha kunnon paikallisjuna:
ANTIIKIN KREIKAN TIEDE
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella.
Buddhalaisuus s
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
Filosofian Praktikum 2009 Mitä on Filosofia? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin ensimmäinen praktikum- kokoontuminen.
Antiikin kreikan tiede ja filosofia :
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman neljäs luento.
Täydellinen koulu.
Filosofian opetuksen piirteitä. Mikä on olennaista filosofiassa? Miksi kaikkien Suomen lukiolaisten pitäisi oppia filosofiaa? Mitä kaikkien Suomen lukiolaisten.
UTOPIAT JA DYSTOPIAT Kirjallisuuden utopioita ja dystopioita: paremman ja huonomman maailman esityksiä maailmankirjallisuudessa antiikista nykypäivään.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
Koulutuksen laadun kehittäminen
Antiikin Kreikka.
Ryhmätehtävät 2.2 Onnellinen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
4/9/2017 Mitä filosofia on? Kreikan kielestä sana filosofia = viisauden rakastaminen Länsimainen filosofia syntyi 600 e.Kr. antiikin Kreikassa. Tämä kurssi.
Filosofian juuret ovat antiikin Kreikassa
Taide Antiikin Kreikka Demokratia Uskonto Tiede & Filosofia.
Filosofian opetuksen piirteitä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Pikkupoika kysyi isältään...
Teknologia, oppiminen ja opettamimen Eero Salmenkivi OKL, käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Janne Korhonen. Henkilöhistoria Syntyi 1815 alaluokan perheeseen Isä kannusti opiskeluun Toimi myöhemmin opettajana Lopulta päätyi perustamaan oman koulun.
Antiikki.
Kasvattajan etiikka ja kasvatusfilosofia
BAPTISMI.
KRISTUS 9lk/UO2.
Raamattu Ja mitä se sisältää. Mikä on Raamattu? Rautalangasta väännettynä: Raamattu on kristittyjen pyhä kirja kuten Koraani on muslimien pyhä kirja Tarkoituksena.
Antiikki n. 800eaa-500jaa.. Tietoa antiikin ajasta -Antiikin aika kukoisti pääasiassa Kreikassa ja Roomassa -Koko länsimainen sivistys ja yhteiskunta.
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
1 Aloitusvisa. Jakautukaa joukkueisiin ja keksikää joukkueellenne nimi. Vastatkaa seuraaviin kysymyksiin kirjallisesti. Arvatkaa, jos ette tiedä. Ohjeet.
Elämänkatsomustieto elämänfilosofiaa. Mitä elämänkatsomustieto on?  Oppiaineen nimi tulee kolmesta sanasta: elämä, katsomus ja tieto. Katsomus tarkoittaa.
Teknologia, oppiminen ja opettamimen
Kristinusko ja tiede Antiikin Kreikka ja Rooma (n.700 eKr. – 500 jKr.) - apologia: kristinuskon puolustus antiikin filosofeja vastaan filosofian keinoin.
1 MITÄ FILOSOFIA ON? FI1 LAJM.
Okkultismi Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuva uskonnollista.
Antiikki ja varhainen filosofia
ANTIIKIN KULTTUURIHISTORIAA
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Uuspositivismi.
TIETEELLISEN AJATTELUN JA TIETEEN SYNTY
Filosofiaa lapsille –tehtävä 1 (kaikille)
Kokoa oheiseen kuvioon keskeiset tiedot kustakin tiedemiehestä
2. Jakso; Kiina.
Historian kotiseutuprojekti
Filosofian osa-alueet
Eksistentialismi Eero Jussila.
Viisauden rakastamista……
1 Ydinsisällöt.
Tieteellisen ajattelun ja tieteen synty ANTIIKIN AIKANA (s )
Tiede ja tieteellinen maailmakatsomus
OMAN AJATTELUN KEHITTYMINEN AATE- JA KÄSITEHISTORIA
Kleopatra.
Luku 6: Nettitehtävä Rooman keisareista
TIETEELLINEN TUTKIMUS (7ET)
Skolastiikka Skolastiikka oli keskiajalla merkittävä yliopistotiede jossa yhdisteltiin klassista filosofiaa ja teologiaa. Skolastiikalla ei varsinaisesti.
Filosofian kandiohjelma
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Esityksen transkriptio:

ANTIIKIN SUURET FILOSOFIT

SOKRATES (n. 469-399 eaa.) isä kuvanveistäjä, äiti kätilö hyvä koulutus mitään omia kirjoituksia ei ole säilynyt sokraattinen menetelmä ”tutkimaton elämä ei ole elämisen arvoista” tuomittiin kuolemaan

PLATON (n. 427-347 eaa.) *syntyi ylhäiseen perheeseen *oikea nimi Aristokles, lempinimi Platon tarkoittaa leveäharteista *Sokrateen oppilas *teokset dialogeja, mm. Pidot, Gorgias ja Valtio *perusti Akatemian *esitti kaikki filosofian ydin-kysymykset: ”koko länsimaisen filosofian historia on vain joukko reunahuomautuksia Platonin teoksiin” (Whitehead)

ARISTOTELES (384-322 eaa.) *muutti 17-vuotiaana Ateenaan *isä kuninkaan lääkäri *muutti 17-vuotiaana Ateenaan *Platonin taitavin oppilas *keisari Aleksanteri Suuren koti-opettaja ja neuvonantaja *perusti koulun, Lykeionin (>lyseo) *länsimaisen tieteen isä, monien tieteenalojen perustaja *hänen teoksensa ovat käytännössä täydellinen tietosanakirja sen ajan tiedosta Kreikassa