Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Okkultismi Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuva uskonnollista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Okkultismi Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuva uskonnollista."— Esityksen transkriptio:

1 Okkultismi Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuva uskonnollista tai mystistä oppisuuntaa.

2 Määritelmä Oppi, toiminta joka ei ole yleisessä tiedossa
Voidaan viitata mihin tahansa salassa harjoitettuun maagiseen/yliluonnolliseen Okkultisti pyrkii tutkimaan maailmaa yliaistillisin keinoin, sitten kun on kehittynyt luomansa maailmankuvan tavoitteiden mukaiseksi

3 Oppeja Nimitetään usein myös hermeettisiksi tai esoteerisiksi tieteiksi. Oppeja ovat muun muassa spiritualismi, okkulttinen symboliikka ja kabbala. Vaikutteita teosofisesta liikkeestä, vakiintuneita käsityksiä karmasta.. jälleen syntymästä. Käytetään matematiikkaa ja geometriaa

4 Suhde tieteeseen Materialistiset tiedemiehet ja valtauskontojen edustajat ovat varsin jyrkästi torjuneet okkultismin tieteenä ja määritelleet sen paremminkin uskonnoksi. Tieteen sijasta salatiede/hengentiede sopii uskonnon tai uskonnollisen filosofian määritelmiin.

5 Liittyy Okkultismiin liittyy henkisiä ja fyysisiä harjoituksia
Salamyhkäisyytensä vuoksi okkultismi ei näy yhteiskunnassamme paljoa. Okkultismilla on kuitenkin merkittävä osuus nuorisokulttuurissa, musiikissa ja taiteessa. (Esim. Occult Rock)

6 Hermeettisyys Hermetismi: Joukko filosofisia ja uskonnollisia liikkeitä. Perustuvat Hermeksen kirjoituksiin. Hermetic Order of the Golden Dawn “Kultaisen aamunkoiton hermeettinen sääntökunta” Okkulttinen järjestö jolla on suuri vaikutus luvun okkultismiin. Lukuisat rituaalit peräisin Golden Dawn perinteestä. Perustajat vapaamuurareita.

7 Golden Dawnin tunnus

8 Ryhmät Okkultismiin kuuluu ala haaroja kuten esimerkiksi: thelema, hermetismi ja neopaganismi. Jokaisessa niissä on omia tapoja ja ryhmiä. Esim. Thelemassa Ordo Temple Orientis, johon thelemalaiset voivat liittyä ja noudattavat sen oppeja. Theleman perustaja Alesteir Crowley on keskeinen hahmo okkultismissa. Hänellä on sitaatti “Do what thou wilt shall be the whole of the law”, se on keskeinen filosofia monen okkultistin elämässä.

9 Hexagrammi

10 Perinteisesti länsimaiseen okkultismiin on luettu kuuluvaksi neljä okkulttista tiedettä: astrologia, numerologia, alkemia ja magia. Itämaiseen okkultismiin kuuluvat muun muassa mystiikka, joogafilosofia, Yijing ja fengshui. Heprealainen numerologia eli gematria sekä tarot kuuluvat myös okkulttisiin menetelmiin.

11 Symboleja

12 Alesteir Crowley


Lataa ppt "Okkultismi Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuva uskonnollista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google