JATKAISINKO LUKIOSSA?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MIHIN PERUSKOULUN JÄLKEEN?
Advertisements

ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
JATKAISINKO LUKIOSSA?.
Miksi valita juuri Akaan lukio?
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Oulun aikuislukio 2014.
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Tervetuloa!.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Lukiolaisen opintopolut
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
MIKSI LUKIOON???.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
LUOKATON LUKIO Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kurssimäärien laskeminen
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Lukio.
LUKIO-OPINNOT.
Kiinnostaako lukio?
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKSI LUKIOON???.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Esityksen transkriptio:

JATKAISINKO LUKIOSSA?

MIKSI LUKIO ON HYVÄ VAIHTOEHTO AIKAA JA TUKEA TULEVAISUUDEN POHDINTAAN MAHDOLLISUUS KASVAA ITSENÄISIIN, VASTUULLISIIN VALINTOIHIN MAHDOLLISUUS KIINNOSTUA LAAJASTA VALIKOIMASTA - KIELET (ru, en, sa, ra, ve,ea), MATEMAATTISET AINEET, 10 REAALIAINETTA( ps, fi, hi, fy, bi, ue/et, yh, ke, ge, te), TAITO- JA TAIDEAINEET (ku, mu, li, te, tk, ts, it..) OPINTOJEN AJALLINEN JA SISÄLLÖLLINEN SUUNNITTELU

. …JATKUU.. OPISKELUTAITOJEN KEHITTYMINEN JATKO-OPINTOJA VARTEN -KIELITAITO -LAAJAT ASIAKOKONAISUUDET -KIRJALLISEN JA SUULLISEN ILMAISUN VALMIUDET -VIESTINTÄ- JA TIEDONHANKINTATAIDOT -ITSENÄINEN OPISKELU -SOSIAALISET TAIDOT MAHDOLLISUUS LIITTÄÄ LUKIO-OPINTOIHIN MUUALLA SUORITETTUJA OPINTOJA (kesälukio ja –yliopisto, aikuislukio, kansalaisopisto, musiikkiopisto, tanssiopisto, urheiluvalmennus…) LUKIO-OPINTOJEN JA YLIOPPILASTUTKINNON LAAJA ARVOSTAMINEN KORKEAKOULUOPINTOIHIN HAKIESSA, VARSINKIN YLIOPISTOIHIN

LUKIO-OPINTOJEN LUONNE VÄHINTÄÄN 75 KURSSIA, JOISTA 47 / 51 PAKOLLISTA SYVENTÄVIÄ KURSSEJA VÄHINTÄÄN 10, LISÄKSI SOVELTAVIA 5-JAKSOJÄRJESTELMÄ + KOEVIIKOT LISÄÄ VASTUUTA VALINTOIHIN…APUA SUUNNITTELUUN ERILAISTEN OPINTOPOLKUJEN SUUNNITTELUA YHDESSÄ (YLIOPISTOT, AMMATTIKORKEAKOULUT, AMMATTIOPISTOT, MUITA KOULUTUKSIA)

VALINNAISUUS LUKIOSSA SISÄLLÖLLISTÄ - 75 KURSSIA, JOISTA 47 / 51 PAKOLLISTA - >> N. 1/3 KURSSEISTA ON MAHDOLLISTA VALITA KIINNOSTUKSEN MUKAAN…SUURIN OSA KOOSTUU YO-KIRJOITUKSIIN TARPEELLISISTA SYVENTÄVISTÄ KURSSEISTA JA KERTAUSKURSSEISTA (KESKIM. 4-10 KURSSIA MUITA KOULUN TARJOAMIA SOVELTAVIA KURSSEJA, TAI MUUALLA SUORITETTUJA OPINTOJA……..HYRYLÄSSÄ NÄITÄ N 70 !) AJALLISTA -LUKIO 2-4 VUODESSA -ERI JAKSOJEN TYÖMÄÄRÄN SUUNNITTELU -YO-KIRJOITUSTEN HAJAUTTAMINEN 1-3 KERTAAN

YLIOPPILASTUTKINTO 4 PAKOLLISTA KOETTA YLIMÄÄRÄISIÄ AINEITA ÄIDINKIELI 3 MUUTA, JOISTA VÄH. 1 LAAJA OPPIMÄÄRÄ (rua,ena, raa, saa, maa) 1 VIERAS KIELI / MATEMATIIKKA /TOINEN KOTIMAINEN KIELI/ 1 REAALI YLIMÄÄRÄISIÄ AINEITA LISÄÄ REAALIAINEITA (max 6) / KIELIÄ TUTKINNON HAJAUTTAMINEN KORK. 3 PERÄKKÄISELLE TUTKINTOKERRALLE (Esim: 2.KEVÄT – 3. SYKSY – 3. KEVÄT) TUTKINTO ON VALMIS KUN PAKOLLISET YO-KOKEET ON SUORITETTU JA LUKIO-OPINNOT (75 KURSSIA)HYVÄKSYTTY

LUKIODIPLOMIT (Hyrylässä tehty mm ku, mu, li, tk/ts, tanssi, teatteri, uutena kotitalous) VALTAKUNNALLINEN MAHDOLLISUUS NÄYTTÄÄ OMAA OSAAMISTA TAITO- JA TAIDEAINEISSA LUKION LOPPUPUOLELLA OMANA DIPLOMIKURSSINA/ AINEEN EDELTÄVÄT OPINNOT MÄÄRITELTY KAIKILLE SAMAT TEHTÄVÄT (VAIHTOEHTOJA) SAMAT KRITEERIT TYÖSKENTELYSSÄ JA AJANKÄYTÖSSÄ YHTEISET ARVIOINTIKRITEERIT (MYÖS VIERAS ARVIOIJA) YHTEINEN TODISTUSMALLI, ERILLINEN TOD.ISTUS, JOTA VOI KÄYTTÄÄ JATKO-OPINTOIHIN HAKIESSA

KENEN KANNATTAA VALITA LUKIO? JOS TAVOITTEENASI ON JATKAA KORKEAKOULUOPINNOISSA JOS JATKOSUUNNITELMASI KAIPAAVAT LISÄÄ AIKAA /TUKEA JOS SINULLA ON MOTIVAATIOTA OPISKELLA JOS OLET UTELIAS TUTUSTUMAAN UUSIIN, ERILAISIIN OPISKELUAINEISIIN JOS HALUAT TURVALLISEN VAIHTOEHDON KASVAMISESSA VASTUUSEEN JA ITSENÄISYYTEEN

MIKSI HYRYLÄN LUKIO ? LÄHELLÄ….SÄÄSTÄÄ AIKAA, VOIMIA JA RAHAA ”LEMPEÄ LASKEUTUMINEN” LUOKATTOMUUTEEN (1. VUODEN PERUSRYHMÄT PAKOLLISISSA AINEISSA) LUKUVUODEN OHJELMA TIEDOSSA - VALINTOJA VOI MUUTTAA KERTAUSKURSSIT LUKION ALUSSA JA LOPUSSA MONIPUOLINEN YLEISLUKIO, ANTAA HYVÄN POHJAN JATKO-OPINTOIHIN LUKIODIPLOMIT – LAAJA TARJONTA TAIDE- JA TAITOAINEITA MONET YHTEISTYÖKUMPPANIT KANSAINVÄLISET SUHTEET AKTIIVISET KULTTUURI- JA YHTEISKUNTAKYTKENNÄT

FAKTAA LUKIOSTA VOI SAADA LUKION PÄÄTTÖTODISTUKSEN YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUKSEN SUULLISEN KIELITAIDON TODISTUKSIA LUKIODIPLOMITODISTUKSIA YLIOPPILASKIRJOITUKSET OVAT SAMAT KAIKISSA LUKIOISSA JA NE POHJAUTUVAT SAMOIHIN VALTAKUNNALLISIIN PAKOLLISIIN JA SYVENTÄVIIN KURSSEIHIN. MYÖS YLEISLUKIO TARJOAA NE KAIKKI JA LISÄKSI ESIM. KERTAUSKURSSEJA LUKIOON TULLESSA JA ENNEN YO-KIRJOITUKSIA

KÄYTÄNNÖN ASIOITA AINEVALINTAKORTIN TÄYTTÄMISESSÄ AUTTAA YA:N OPO. VALINNAT TARKISTETAAN OPISKELIJAN KANSSA OPISKELUPAIKAN VAHVISTAMISEN YHTEYDESSÄ. VALINTOJA VOI MUUTTAA TARVITTAESSA HAKUTOIVEIDEN JÄRJESTYS KANNATTAA MIETTIÄ TARKKAAN. KESKIARVORAJA ON VÄHINTÄÄN 7 (EI VIELÄ TAKAA LUKIOPAIKKAA). LUKION VAIHTAMINEN MYÖHEMMIN ONNISTUU VAIN JOS ON VAPAITA PAIKKOJA

ONNISTUNEITA OPISKELUVALINTOJA ! T Hyrylän lukion väki