”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PS Kemi Kings – Ykkönen. Lapin ainoa Ykkösessä •PS Kemi Kings on Kemin ja koko Meri-Lapin ykkösjoukkue ja alueen junioripelaajien tähtäimenä on päästä.
Advertisements

Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
Koulutusalan suurin tapahtuma Jyväskylässä •400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42 lajissa •Tukea ammatinvalintaan: esimerkkejä,
” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”. Abilympics-kilpailujen pääperiaatteet •Esteettömyys •Yhdenvertaisuus •Ammatillinen koulutus •Ammattitaito •Työvoimaa.
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
BMW Group Nordic.  Syntynyt Lappeenrannassa  Käynyt ala-asteen Korkea-ahon kyläkoulussa  Yläaste Kesämäenrinteen koulussa  2003 Autonasentajan.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
W w w. h a m k. f i / s k i l l s. Skills Trainers’ Academy tuottaa koulutusta kilpailuasiantuntijoille Leikkimielinen kisa yhdeksäsluokkalaisille Kansainvälinen.
Taitajamästare 2011 Kuopio Vuoden 2011 Taitaja-kilpailut järjestää Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä yhdessä alueen.
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
Tampere Eija Alhojärvi Teija Ripattila
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
HUKI-rahoitus ja sen käyttö, ohjeistus ja lomakkeet Lajipäällikkö-valmentajapäivä Helsinki Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland.
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
EuroSkills 2010 Lissabon Portugal 4 – Esimerkkipohja.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Väestönmuutos , maakunnittain
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa” WSC kohti Calgarya huippuvalmennusjärjestelmä ja aikataulu Pekka Matikainen, projektipäällikkö Skills Finland ry.
Lajipäällikköpäivät Skills –oppisopimus ja huippuvalmennus painotekniikkalajissa.
Suomalaisten yli sata kilometriä pitkien matkojen suuntautuminen.
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
INTIA VERKOSTO JA SKILLS Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
Oppisopimus/ammattitutkinto huippuvalmennuksen tukena
Pääyhteistyökumppanit Järjestämässä Suomen suurin opiskelijatapahtuma Jyväskylässä 400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
HUKI-projekti pähkinänkuoressa Lajipäällikköpäivät Leena-Maija Talikka Skills Finland ry ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Turvallisuusvalvoja Kurikassa Mitä ala vaatii sinulta? –hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja asiakaspalvelutaidot –oma-aloitteisuus –luotettavuus ja vastuuntuntoisuus.
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
VALTION ALUEHALLINTO.
Kuntien lukumäärä 2017 asukasluvun* mukaan
Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamistilanne
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Metsäteollisuus on oleellinen osa maakuntien elinvoimaisuutta
PoSoTe – työryhmän kokous
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Metsäteollisuus on oleellinen osa maakuntien elinvoimaisuutta
Maakunta/hankkeen nimi Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Ulkomaalaiset Lapissa
TEK Työllisyyskatsaus huhtikuu 2014
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Kansainvälisyys ja tasa-arvo Turku
Omnia.fi/yhteishaku.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”

Taitaja9 peruslähtökohdat ovat: Informoida eri ammateista ja ammatinvalinta mahdollisuuksista Lisätä ammattiopintojen vetovoimaa Lisätä peruskoulujen, ammattikoulujen ja yritysten välistä yhteistyötä Taitaja9 on sekä ammatillisen koulutuksen että järjestäjäoppilaitoksen markkinointia

Taitaja9-kilpailun tausta Tavoitteena lisätä ammatillisen koulutuksen arvostusta ja kiinnostusta työvoimaa tarvitseville aloille. Taustalla 2000-2003 toteutettu Komes-vetovoimaprojekti (ESR) Tiimimuotoinen kilpailumalli, jonka tavoitteena oli kone-, metalli-, sähkö- ja elektroniikka-alojen vetovoimaisuuden lisääminen. 2003-2005 Taitaja9-projekti (ESR). Nykymuotoinen kilpailumalli, jonka tavoitteena oli lisätä tekniikan-, tekstiilityön- sekä kotitalousalojen vetovoimaisuutta. 2005-2007 Taitaja9 II-projekti (ESR). Tavoitteena toiminnan vakiinnuttaminen ja kehittäminen.

Taitaja9 kilpailu on suunnattu peruskoulun 9 -luokkalaisille Taitaja9 –kilpailu on hyväntuulinen ja vauhdikas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin kilpailijat kuin kannustusjoukotkin Taitaja9 kilpailu on suunnattu peruskoulun 9 -luokkalaisille Kilpailu on kolmiportainen: Paikalliskilpailut > Aluekilpailut > Finaali Kilpailu käydään kolmen hengen sekajoukkueissa Taitaja9 kilpailun tehtävät on suunnattu aloille, joiden opiskelijamääriä halutaan kasvattaa

Paikallis- ja aluekilpailut Kilpailujärjestäjinä toimivat ammattiopistot ympäri maata Vuosittain järjestetään noin 50 paikalliskilpailua Aluekilpailut järjestetään 12 eri oppilaitoksessa

Taitaja9 aluejako Espoo Etelä-Karjala ja Kymenlaakso Helsinki Häme Keski-Suomi Pirkanmaa Pohjanmaa Pohjois-Karjala Pohjois-Suomi Satakunta Savo Varsinais-Suomi

Taitaja9 Finaali Finaali järjestetään Taitaja SM-kilpailujen yhteydessä Finaalikilpailun järjestää Taitaja organisaation nimeämä vastuuhenkilö Finaalissa kilpailee 36 joukkuetta Voittajat palkitaan moposkootterein

Taitaja9 kilpailijamäärät 2005-2007

Taitaja9 tehtävät Painotus tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden aloilla Tutustu tekemällä Luovuutta ja oppimista Yhteistyötä Taitaja9 kilpailun tehtävät on suunnattu aloille, joiden opiskelijamääriä halutaan kasvattaa Tehtävät nopeita n. 5-10 min Tehtävät helposti tuomaroitavissa

Taitaja9 lukuina

Taitaja9 yhteistyö Taitaja9 kilpailut toteutetaan ammattiopistoissa ympäri maata Vuosittain yli 300 peruskoulua lähettää kilpailijoita paikalliskilpailuihin Yritykset mukana sponsoreina ja materiaalitoimittajina Tavoitteena saada yritysten edustajat mukaan mm. tehtävien suunnitteluun ja kilpailutoimintaan Jatkossa Taitaja9 toimintaa rahoitetaan myös sponsoritoiminnan avulla

Opintopolut ja Taitaja9 Taitaja9 ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu toteuttavat Opintopolut yhteistyössä Mahdollisuus tutustua lajeihin käytännön tehtävien ja tapahtuman aikana ns. polkujen avulla Polkuja mm. formulapolku, estetiikkasafari, datapolku jne. Nuorille oiva mahdollisuus tutustua ammattialoihin itse vastauksia etsimällä Tavoitteena toteuttaa Opintopolut myös aluekilpailuissa

Taitaja9 finaalin 18.4.2008 tulokset SIJOITUS JOUKKUE / Joukkueen jäsenet 1 Meri-Porin koulu, Pori   Henri Ruusunen Topi Henriksson Minna Koski 2 Hurly-burly, Pataluodon koulu Joensuu Henna Hakulinen Toni Kaipainen Tuomo Tossavainen 3 Veikkolan koulu, Kirkkonummi Miikka Vesamäki Senni Huotari Nina Nikola 4 Hannu Krankan koulu 9A, Liminka Tuomo Heinonen Tony Smed Suvi Kotkaranta

Skills Finland ry Yhteistyössä: