CD-ROM-asema mikrossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Advertisements

Tallennusmediat ja -laitteet
AverMedia Avervision 100 Käyttö ja asentaminen
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
Tietopaketti Big Datasta
TIETOKONE PROJEKTI Prosessin vaiheet Tarve Hankinta Kokoaminen
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
Mikä tekijänoikeus?.
Active directory.
Internetin ilmaisohjelmat
ONETED Antti Kolehmainen, Santeri Lehtonen, Arto Ranta ja Toni Sipiläinen Sarja B.
Digitaalinen video Perusteet. Videokamerat • Analogiset VHS ja SHVS -kamerat • Digital 8 –kamerat –Digital 8 –kasetit tai 8 mm tai 8 Hi –kasetit • Mini.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Oskari Ranta, Pekka Karppinen.  LVDS (engl. Low-voltage differential signaling)  Siirtonopeudessa päästään luokkaan Gbit/s.  LVDS-signaaleita käytetään.
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Kiintolevyn osiointi.
Äänen pakkaaminentMyn1 Äänen pakkaaminen •Äänen enkoodaaminen ja mahdollinen pakkaaminen on ratkaistava jotenkin monissa arkipäivän sovelluksissa ja tuotteissa:
Kuinka rakentaa tietokone itse
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
PC:n JA OHEISLAITTEIDEN PERUSTEITA
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
A B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start.
Antti Tiihala, Esa Tuuri, Matti Ali-Löytty, Janne Karhu
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
Sähköisen aineiston tunnistaminen Veli-Matti Häkkinen
Lukuhuoneesta työhuoneeksi Tiloja työhön ja opiskeluun Muokattavaa ja yhdisteltävää tekniikkaa Liikuteltavia kalusteita ja läppäriportteja “Ajantasalla”
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 28 – Tuukka Sarvi Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Ratkaisu kotitehtävään 28 Tuukka.
WLAN Authors: Tuomas Leppänen e Kari-Pekka Luoma e Jari Matikainen e
Digitaalinen ääni. Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
ToMuT-hanke Visiotyökirja Pasi Silander ToMuT-hanke Mitä pitää kyetä näkemään tulevaisuuden visioita varten? Millaista näkemystä tarvitaan? Mitä.
HDMI (High Definition Multimedia Interface) Pahkala Saukkonen.
Näytöt ja kirjoittimet Osa 7 Ahti Kare Ahti Kare 2 Näytöt CRT (Cathode Ray Tube) eli katodisädeputki- monitori: – vanha perinteinen kuvaputkinäyttö.
Pakkauskaavio– Package Diagram Jani Pelkonen, Niko Viinikanoja, Teemu Tervahauta.
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
Ti Lähiverkot - erikoistyökurssi RAID Timo Rauta 2007.
Jenna Nyblom Katri Vanhatalo Oskari Anttalainen
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Kovalevy-liitännät Ahti Kare.
MERI-LAPIN KIRJASTOT Tieto haltuun -opetusmateriaali, OP 1 1 Hei, olen Dinius ja tässä on kaverini Mauri Mato. Voi ei, Diniuksen lukuhammasta.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.
ATVa Tietokoneen rakenne Tanja Koivisto Hartolan Yhtenäiskoulu aineenopetus/tietotekniikka/atva.
Äänen tallennus. Digitaalisen äänen tallennusmuodot.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Optiset levyt Levyjen historiaa Kirjoitettavien levyjen ongelmia Levyjen toiminta Holografialevyt.
Tietokoneen osat. Prosessori  Osa joka suorittaa tietokoneen sisältämiä konekielisiä käskyjä  Intel ja AMD ovat ainoat yhtiöt jotka tekevät prosessoreja.
Lukiolaisen itc.
Työväenliikkeen kirjasto
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Lämpötilaloggerit 1/2: mitä ne ovat?
Millainen tietokone editointiin?
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Digitaaliset videokamerat
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Koneen kokoaminen.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Esityksen transkriptio:

CD-ROM-asema mikrossa Arto Mettälä A1399

CD-ROM asema mikrossa Yleistä CD-ROM asemista: Tavallinen CD-ROM asema CD-R/-RW asema CD-R/-RW levy DVD-asema ja levy CD-ROM – aseman hankinta Levykelkka vai kasetti? Mikä Liitäntä? Hankkiako multimedia paketti? Muista hankkia!

Yleistä CD-ROM asemista: Voi olla sisäinen tai ulkoinen (Sisäinen asema nopeampi kuin ulkoinen). Moninkertainen nopeus verrattuna levykeasemiin. CD-ROM-asema mahdollistaa musiikki-CD-levyjen sekä tietokonetta varten tehtyjen levyjen käytön. CD-ROM-asemia on kolmenlaisia: Tavallisia lukevia asemia,kirjoittavia CD-R/CD-RW-asemia sekä DVD-asemia jotka hieman poikkeavat edellä mainituista CD-asemista. Yleistä CD-ROM asemista:

Tavallinen CD-ROM- asema: Tavallinen CD-ROM-asema voi vain lukea data- sekä audio- levyjä. Se pystyy myös lukemaan CD-R/CD-RW-levyjä. DVD-levyjä se ei kuitenkaan pysty lukemaan,levyn erilaisen rakenteen vuoksi.

CD-R/-RW asemat: Voidaan tallentaa tietoa CD-R/-RW levyille.Pystyy myös lukemaan normaaleja CD:itä. Puskurimuisti tavallista asemaa suurempi, jotta tiedonsiirtonopeus saadaan pidettyä tasaisena. Muuten saman näköisiä kuin tavalliset CD-ROM asemat.

CD-R/-RW levy: CD-R levyt ovat kerran tallentavia ja niiden kapasiteetti on 650 Mt. CD-RW levyt ovat uudelleen kirjoitettavia ja niiden tallennuskapasiteetti on sama kuin CD-R levyillä.

DVD-(Digital video disc)asema ja levy: Asema pystyy lukemaan myös tavallisia cd levyjä. DVD levyillä on kaksinkertainen tallennus kapasiteetti verrattuna normaaleihin cd levyihin. Levy on kaksi puolinen ja sen kokonaiskapasiteetti on 8,5 gigatavua. Käytetään yleisimmin elokuvien tallentamiseen. DVD-(Digital video disc)asema ja levy:

CD-ROM – aseman hankinta: Ulkoinen vai sisäinen asema? Sisäinen on halvempi.Ulkoinen välttämätön jos koneessa ei ole tilaa sisäiselle. Sisäisen aseman tiedonsiirto nopeus ulkoista suurempi.

Levykelkka vai kasetti? Kasetti mallissa levy asennetaan erilliseen suljettavaan kasettiin, joka työnnetään asemaan. Levykelkka mallissa cd-levy asetetaan CD-ROM- aseman levvkelkkaan.Näin ollen levy on altis naarmuuntumiselle. Levykelkka vai kasetti?

Mikä liitäntä? Vaihtoehtoina mm. IDE, SCSI,PMCIA. IDE liitäntä yleisin kotimikroissa, liitetään IDE ohjain korttiin. PMCIA liitäntää käytetään yleensä kannettavissa koneissa.

Hankkiako multimedia paketti? Sisältää yleensä kaiuttimet, äänikortin, CD-ROM –aseman ja joissakin tapauksissa mikrofonin. Tällaiset paketit ovat yleensä halvempia kuin kaikki erikseen ostettuna. Kannattaa hankkia jos ei ole varaa kalliinpiin osiin.

Mistä hankkia? CD -ROM-asemat kannattaa hankkia tunnetuilta laite myyjiltä,joilla on myynti valtuudet. CD-ROM-asemia myyvät lähes kaikki tietokonealan liikkeet.