Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Lavian lukio.
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Oulun aikuislukio 2014.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Viikko 11 (11. – 15.3.) Maanantai: (11.3.) - Tiistai: (12.3.) -Alakoulun liikuntapäivä klo Yläkoulun liikuntailtapäivä klo Keskiviikko:
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
9.lk haun aikataulut kevät 2012
Tervetuloa!.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
ABIEN VANHEMMAT Lyseonpuiston lukio. Miten valmistautua kokeisiin ? paras tapa tehdä säännöllisesti koulutyöt elää tasaisen terveellistä elämää.
Yhteishaku keväällä 2015.
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
 Ke (6. palkin päättöpäivä) lyhyiden kielten kuunteluita koululla. Liiku siis hiljaa ja noudata opettajien ohjeita.  To Penkkaripäivä.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
2. oppitunti.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
3. oppitunti.
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
TERVETULOA ABITURIENTTIEN VANHEMPAINILTAAN
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
Lukiolaisen jatko-opinnot
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan Pateniemen lukio 2.9.2009 Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan

Illan ohjelma Koulun kuulumisia (apulaisrehtori, FT Kimmo Lahti) Abivuoden tärkeitä päivämääriä Opiskelijan tukeminen Ylioppilaskokelaan arki Valmistuminen ja juhlat Mitä lukion jälkeen? Keskustelua toivomme koko illan ajan!

Abivuoden tärkeitä päivämääriä Yo-kuuntelut 7.-9.9.2009 Kirjalliset yo-kokeet 11.-28.9.2009 Eteenpäin –messut 23.-24.9.2009 Abipäivä yliopistolla 11.11.2009 Opotunneilla 2. jaksossa tutustutaan alakohtaisesti jatkokoulutuksiin hakeutumiseen (pienryhmät)

Abivuoden tärkeitä päivämääriä Ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin 20.11. (ensikertalaiset) tai 30.11. (jatkajat) Haku yliopistoihin helmikuusta toukokuuhun (vaihtelee aloittain ja oppilaitoksittain, netissä) Preliminäärikokeet helmikuun alussa Viimeinen varsinainen koulupäivä 9.2.2010

Abivuoden tärkeitä päivämääriä Yo-kuuntelut 15.-17.2.2010 Penkkarit 18.2.2010 Tentit Väliaikainen päättötodistus 24.2.2010 Toisen asteen yhteishaku 1.-19.3.2010 Kirjalliset yo-kokeet 15.-29.3.2010 Ammattikorkeakoulujen yhteishaku 22.3.-9.4.2010

Abivuoden tärkeitä päivämääriä 75 kurssia valmiina 30.4.2010 Arvosanakorotukset 21.5.2010 valmiina Tulokset koululla 25.5.2010 mennessä Ilmoittautuminen syksyn kirjoituksiin kesäkuun alussa Syksyllä valmistuvilla 75 kurssia valmiina 31.10.2010

Erityinen tuki yo-kirjoituksissa Luki-vaikeudet Sairaudet ja vammat Vieraskieliset kokelaat Erityisjärjestelyt tai pistehyvitys tilanteen vakavuuden mukaan Lausunnot toimitetaan ilmoittautumis-papereiden mukana eli ne on oltava ilmoittautumishetkellä valmiina

Opiskelijan tukeminen Numeroarviointi on julkista (voi kysyä koululta tarvittaessa) Sanallisen arvioinnin kertomiseen tarvitaan opiskelijan lupa Vanhemmat voivat allekirjoittaa myös 18 vuotta täyttäneen opiskelijan poissaolotodistuksen Opiskelijat arvostavat vanhempien kannustusta ja rajojen asettamista (Erityisen tärkeää lukuloman aikana)

Ylioppilaskokelaan arki Opiskelun suunnitelmallisuus lukulomalla Omat eväät Varusteet Taulukkokirjat ja laskimet Kirjoituspäivän aikataulu Alustavien tulosten kysyminen opettajalta

Valmistuminen ja juhlat Ylioppilastodistus edellyttää lukion päättötodistusta: 75 kurssia, pakolliset kurssit hyväksytysti suoritettuna Syksyn lakkiaiset pe 4.12.2009 klo 13.30 Harjoitukset klo 13.00 Tulokset koululla viimeistään 23.11. Kevään lakkiaiset la 5.6.2010 Harjoitukset pe 4.6.2010 klo 18.00 Tulokset koululla viimeistään 25.5.

Mitä lukion jälkeen? Opiskelupaikka kannattaa hakea samana vuonna Lähtöpisteet saattavat olla paremmat Lukurutiini on hyvässä muistissa Välivuosi harkiten Armeija Kansanopistot, avoin yliopisto, avoin amk Töissä, ulkomailla tms. Työvoimatoimiston asiakkuus