Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteenliittymä FinELib 10 vuotta Helsinki Rehtori Anneli Pirttilä.
Advertisements

Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES RY
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Suomen koulutusjärjestelmä
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Vaasan Ammattikorkeakoulu
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
RUOKAPROVINSSI Food Province Province Alimentaire Matregion 食料産業先端地帯 Lebensmittelprovinz Продовольственная провинция.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
AMKIT- alueellinen vaikuttaja Rovaniemi Tarja Koskimies.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Aluepalvelut Laureassa
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Innovatiiviset kaupungit
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Terveisiä Lapista AMK-kirjastokokous Helsinki Susanna Parikka Lapin korkeakoulukirjasto.
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen esittely Kirsi Hiltunen.
Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
6AIKA-OHJELMAN TILANNE JulkICT-ohjausryhmälle Ville Meloni – 6Aika-toimisto.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
MTI:N PERUSTAMISEN VAIHEET
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Ulkomaalaiset Lapissa
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Kestävän yrittäjyyden innovaatiot KESY –
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi

Lapin korkeakoulukonserni Lapin yliopisto, Rovaniemen ammattikorkeakoulu, Kemi-Tornin ammattikorkeakoulu •Yhteinen strategia ja innovaatio-ohjelma •Koulutuksen alueellinen kehittäminen ‒ Päällekkäisyyksien poistaminen ‒ Painoalojen vahvistaminen •Yhteiset tukipalvelut ‒ Avoin korkeakouluopetus ‒ Opetuksen ja opiskelun tukipalvelut ‒ TKI-tukipalvelut ‒ Tietohallintopalvelut (myös kuntayhtymät ja ammattiopistot) •Yhteiset yksiköt (myös ammattiopistot mukana) ‒ Matkailun koulutus- ja tutkimusinstituutti ‒ Pohjoisen kulttuuri-instituutti ‒ Kirjasto •Maakuntakorkeakoulun seutukunnalliset yhteistyöelimet kartoittavat kampus- alueiden ulkopuolisia koulutus- ja TKI-tarpeita

Lapin korkeakoulukonserni Lapin korkeakoulujen innovaatio-ohjelma •Suunniteltu yhdessä alueviranomaisten kanssa ‒ toteuttaa Lapin maakunta-ohjelmaa ja sen aluekehitystavoitteita •Innovaatio-ohjelman painopistealueet sisältyvät painopisteinä korkeakoulujen omiin strategioihin.: ‒ Hyvinvoinnin Lappi ‒ Teollisuuden Lappi ‒ Luonnonvarojen Lappi ‒ Elämysten, kulttuurin ja matkailun Lappi •Jokaisen Lapin osalta tehty toimenpidesuunnitelmat, joita on toteutettu mm. yhteisinä rakennerahastohankkeina sekä kansainvälisinä hankkeina. •Päivittäminen yhdessä Lapin älykkään erikoistumisen ohjelman, Lapin maakuntaohjelman sekä Lapin ammattikorkeakoulun strategian suunnittelun kanssa. •Päivittämiseen osallistuvat myös sektoritutkimuslaitosten, alueen elinkeinoelämän ja julkisten palvelujen sekä kolmannen sektorin edustajat

Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kajaanin yliopistokeskus AIKOPA •Oulun yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun palvelut yhdeltä luukulta ‒ Koulutuspalvelut ‒ Kehittämispalvelut ‒ Asiantuntijapalvelut ‒ Tutkimuspalvelut •AIKOPAssa on ‒ yksi johtaja ‒ yhteiset tulostavoitteet, jotka konsortion strategiaryhmä on määritellyt ‒ yhteiset toimitilat ja tietohallinto ‒ kahden korkeakoulun osaaminen ja verkostot •Yhteistyötä Kainuun ammattiopiston kanssa •Lähtökohtana työelämän tarpeet •Tarjontaa alueelle, valtakunnallisesti, kansainvälisesti

Kajaanin yliopistokeskus, Kajaanin ammattikorkeakoulu, CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems) •Oulun ja Jyväskylän yliopistot, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Mittatekniikan keskus MIKES ja VTT •Sopimuspohjainen innovaatio- ja koulutuskeskus •Tavoitteina ovat tutkimus- ja koulutustoiminnan vetovoimaisuuden, kilpailukyvyn ja vaikuttavuuden vahvistaminen •Sektoritutkimuksen ja korkeakoulutuksen yhteistyömalli •Erikoistunut kaivannaisteollisuuden, uusiutuvan kemiallisen ja mekaanisen metsäteollisuuden, ajoneuvojen tietojärjestelmien, liikunta- ja hyvinvointialan sekä peli- ja simulaatioteknologian mittaus- ja tietojärjestelmäosaamisen kehittämiseen. •Vahvat mittaustekniikan kansainväliset verkostot

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu Avoimet innovaatioalustat, Demola-toiminta ( •Yritykset antavat Demolaan ideoita opiskelijoiden kehitettäväksi. Opiskelijat etsivät niihin ratkaisuja yhdessä yritysten omien asiantuntijoiden kanssa. (IPR) •Projektit tehdään tiimeissä, joissa voi olla jäseniä kaikista tamperelaisista korkeakouluista, myös kansainvälisistä yliopistoista. •Työskentelyssä suositaan monitieteisyyttä, koska sen avulla löydetään parhaimmat ratkaisut. Samalla opitaan tärkeitä työelämätaitoja. Demola -työskentelystä saa opintopisteitä.

•Syksyllä 2008 aloittaneen Demolan toimintaan on aktiivisesti osallistunut yli 70 yritystä, mukana eri alojen johtavia toimijoita, kuten Nokia, Metso, Sandvik, TeliaSonera ja ABB. •Demola on levinnyt niin Ouluun kuin kansainvälisestikin (Vilna, Budabest). Työn alla Ruotsi, Tanska. Jyväskylän yliopisto •EduCluster Finland Oy (ECF) luo uniikkeja oppimiskokemuksia ja -tapahtumia sekä kehittymispolkuja yksilöille ja yhteisöille eri puolilla Suomea ja kansainvälisesti. ECF on koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijaorganisaatio. • Pääomistaja on Jyväskylän yliopisto

Satakunnan ammattikorkeakoulu •Alueen kauppakamarien ja yrittäjäjärjestöjen kanssa yhteistyössä tehtyjen koulutusselvitysten ja yritysverkostojen omien aktiivisten ponnistusten seurauksena tehdyt koulutusratkaisut Seinäjoen ammattikorkeakoulu •Etelä-Pohjanmaan korkeakouluverkosto, EPANET. Helsinki, Tampere, Turku ja Vaasa yliopistot. Tampereen teknillinen yliopisto ja Sibelius Akatemia. •Projektipaja, yritysten tuotannon kehitys ja tuotekehitys projektien ratkaisu opettajien ja yritysten johdolla jopa ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien.