YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS - KEVÄT 2014 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
YLIOPPILAS - KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YLIOPPILAS - KEVÄT 2016 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!. OHJELMA Ilmoittautumismenettely syksyn 2015 yo- kokeisiin (rehtori Toni Uusimäki) Päättötutkinnon hajauttaminen.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 ylioppilaskirjoitukset
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) YLIOPPILASKIRJOITUKSET (YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS)

LUKION PÄÄTTÖTODISTUS pakolliset kurssit (vähintään 47-51 kurssia) syventävät kurssit (vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia) loput kurssit koulukohtaisia syventäviä ja/tai soveltavia kursseja siten, että kursseja on yhteensä vähintään 75 opiskelijan suorittamissa opinto-ohjelmansa mukaisissa pakollisissa ja valtakunnallisissa syventävissä kursseissa saa olla hylättyjä seuraavasti (aineen kurssit yhteensä) 1 - 2 krs 0 hylättyä 3 - 5 krs 1 hylätty 6 - 8 krs 2 hylättyä 9 → krs 3 hylättyä

NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA ÄIDINKIELI VIERAS KIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI MATEMATIIKKA AINEREAALI HUOM.! yksi vaativampi koe (A-kieli/pitkä mat.) vain yksi vieras kieli ja reaalikoe + YLIMÄÄRÄISET KOKEET

YO-TUTKINNON SUORITTAMINEN tutkinto on suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana K14, S14, K15 S14, K15, S15 tutkinnon suorittaminen katsotaan aloitetuksi, kun opiskelija ilmoittautuu ensimmäisen kerran tutkinnon pakolliseen tai ylimääräiseen kokeeseen

YO-KOKEISIIN OSALLISTUMISOIKEUS opiskelijalla on oikeus osallistua tutkinnon kokeeseen, kun hän ennen kirjalliseen kokeeseen osallistumistaan on opiskellut vähintään ao. oppiaineen pakolliset kurssit rehtori voi evätä osallistumisen kokeeseen, jos säädetyt edellytykset eivät täyty

YO-KOKEISIIN ILMOITTAUTUMINEN yo-kokeisiin ilmoittaudutaan kirjallisesti, ilmoittautuminen on sitova: tehtyjä valintoja, jotka koskevat aineyhdistelmää, kokeen pakollisuutta / ylimääräisyyttä tai kokeen tasoa, ei voi jälkikäteen muuttaa syksy 2014, 5.6.2014 mennessä kevät 2015, 23.11.2014 mennessä jos on ilmoittautunut, kokeesta poisjääminen tulkitaan käytetyksi yrityskerraksi

tarkistusarvostelu/koe 50,00 € TUTKINTOMAKSUT tutkintoa tai erillisiä kokeita suorittamaan ilmoittautunut on velvollinen maksamaan ylioppilastutkintoon liittyvät maksut perusmaksu osallistumisesta yo-tutkintoon maksetaan jokaiselta tutkintokerralta perusmaksu 14,00 € koekohtainen maksu 28,00 € tarkistusarvostelu/koe 50,00 €

KOEPÄIVÄT S2014 Huom.! Koeviikko: 23.9.-1.10. KUUNTELUKOKEET 8.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä 9.9. toinen kotimainen kieli, keskipitkä ja pitkä oppimäärä 10.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä KIRJALLISET KOKEET 12.9. äidinkieli, tekstitaito 22.9. äidinkieli, esseekoe 15.9. UE,ET,YH,KE,GE,TE 24.9. matematiikka 17.9. vieras kieli, pitkä 26.9. PS, FI, HI, FY, BI 19.9. toinen kotimainen kieli 29.9. vieras kieli, lyhyt

YO-KOKEEN UUSIMINEN hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa välittömästi seuraavien kolmen tutkintokerran aikana (voi osallistua saman aineen eri tasoiseen kokeeseen) jos ylimääräinen koe hylätään, siitä ei tule merkintää yo-todistukseen hylätyn ylimääräisen kokeen saa uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa (kokeen tasoa ei voi vaihtaa) hyväksytyn kokeen voi uusia yhden kerran, ei aikarajaa

YO-TUTKINNON TÄYDENTÄMINEN ylioppilastutkinnon suorittaneella henkilöllä on oikeus täydentää tutkintoaan kokeilla, joihin hän ei ole aikaisemmin osallistunut tutkintoa voi täydentää myös saman aineen oppiaineen eritasoisilla kokeilla täydentäminen on mahdollista sen jälkeen, kun tutkinto on suoritettu, muutoin ajankohtaa ei ole rajoitettu

MÄÄRÄYKSET ja OHJEET http://www.ylioppilastutkinto.fi kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä ylioppilastutkintoon liittyvistä määräyksistä ja ylioppilastutkintokokeiden suoritusohjeista sekä noudattaa niitä ylioppilastutkintolautakunnan yleiset määräykset ja ohjeet sekä ainekohtaiset määräykset ja ohjeet ovat luettavissa lautakunnan kotisivuilta: http://www.ylioppilastutkinto.fi

ILMOITTAUTUMISLOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET YLEISIÄ OHJEITA: ruotsi syksyllä, englanti keväällä kirjoita vain yksi tai kaksi ainetta syksyllä, samaan aikaan opiskelua ja koeviikko jos kirjoittamasi reaaliaineet sattuvat samaan ryhmään, on sinun kirjoitettava toinen syksyllä NYT ILMOITTAUDUT AINOASTAAN SYKSYN KIRJOITUKSIIN! PAKOLLISET KOKEET (SYKSYLLÄ 2014): vahvimmat aineet pakollisiksi jos pakollisesta kokeesta saa hylätyn, ei valmistu ylioppilaaksi ole tarkkana tasovalinnan kanssa, et voi muuttaa sitä ilmoittautumisen jälkeen voit valita vain yhden reaaliaineen samalta koepäivältä

ILMOITTAUTUMISLOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET YLIMÄÄRÄISET KOKEET (SYKSYLLÄ 2014): jos saat ylimääräisestä kokeesta hylätyn arvosanan, sitä ei merkitä todistukseen ole tarkkana tasovalinnan kanssa, et voi muuttaa sitä ilmoittautumisen jälkeen voit valita vain yhden reaaliaineen samalta koepäivältä, tarkista ettet ole valinnut pakollisista kokeista samalle koepäivälle koetta HAJAUTUSSUUNNITELMA: tee suunnitelma, se ei ole sitova, mutta on tärkeää suunnitella kirjoitusten eteneminen sillä voi olla oikeudellista merkitystä, jos ilmoittautumistiedoissasi on virheitä etenkin kokeiden pakollisuus on tärkeää miettiä etukäteen allekirjoita ilmoittautumisesi