KuvatyypittMyn1 Kuvatyypit •MPEG-2 käyttää kolmen tyyppisiä kuvia. •Kuvatyyppejä kutsutaan I, P ja B-kuviksi. •Kuva voi olla joko kehys (frame) tai kenttä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

TODENNÄKÖISYYSLASKENTA
LPC LPCC PLP LSP/LSF Matemaattinen kikka Levinson-Durbin algoritmi
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
@ Leena Lahtinen Helia TIETO JA TIETOKONEOHJELMA  TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA  TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA.
Liikkuva kuvatMyn1 Liikkuva kuva •Perinteisesti video on tarkoitettu esitettäväksi TV:ssä, jossa kuvan näyttö on aina viimeisessä vaiheessa analogista.
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Äänen pakkaaminentMyn1 Äänen pakkaaminen •Äänen enkoodaaminen ja mahdollinen pakkaaminen on ratkaistava jotenkin monissa arkipäivän sovelluksissa ja tuotteissa:
Photoshop Cs5 tuttorial. HDR  HDR (tulee englanninkielistä sanoista High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Aineen rakenteen standardimalli
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
2.2 Schäfer-Gordon malli Gordon (Journal of Political Economy 1954), Schäfer (1957), Scott (JPE 1955) Vaihtoehdot joita vertailemme: Biologinen optimimointi.
Profiilit ja tasottMyn1 Profiilit ja tasot (profiles and levels) MPEG-2 on reilusti monimutkaisempi verrattuna aikaisemmin julkaistuun MPEG-1:een. Niinpä.
Säännöt Onko hakukohde mukana sijoittelussa Minkä valinnan vaiheen tulos yhdistetään sijoitteluun Voiko valinnan tuloksen siirtää automaattisesti osaksi.
Motion compensated interframe tMyn1 Motion compensated interframe prediction -koodaus Edellä tutkittiin yksittäisen kehyksen sisällä olevan redundanssin.
m0 M7 Maksimitermi Minimitermi Boole A = A A · 0 = 0 SOP De Morgan POS
Virtuaaliset jäsenfunktiot tMyn1 Virtuaaliset jäsenfunktiot Virtuaalinen jäsenfunktio on esiteltävä monimuotoisessa kantaluokassa. Virtuaalisen jäsenfunktion.
Johtokoodaus Historia, toiminnalliset syyt ja toteutustapojen hintaerot ovat johtaneet eri johtokoodaustapojen kehittämiseen. Hyvälle johtokoodaukselle.
Tiedostomuodot Jussi Talaskivi atk-suunnittelija Jyväskylän yliopisto.
IDS Antti Junttila. IDS = Intrusion Detection System Suomeksi TunkeutumisenTunnistusJärjestelmä (TTJ) Tarkoitettu valvomaan verkkoa ja paljastamaan kaikenlainen.
Metodit – Arvotyyppi Ellei metodi palauta arvoa, sen arvotyyppi on void Tällöin ”return;”-lauseke ei ole metodissa pakollinen, vaikka sen käyttö on sallittua.
Systeemityö 2 Tilakaavio – State machine diagram
Fysiikka2 Jouko Teeriaho syksy 2004.
XviD –videokodekki Petri Hoskonen – mediatekniikan seminaari.
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
Videosignaalin perusteet tMyn1 Videosignaalin perusteet Euroopassa televisiolähetyksissä kehyksiä lähetetään 25 kappaletta sekunnissa (frame rate 25 Hz).
5. Kapselointi Yleistä Kapseloinnilla (encapsulation) tarkoitetaan luokan tietojen ja toimintojen pakkaamista yhdeksi suojatuksi kokonaisuudeksi.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 9 – Henri Hytönen Optimointiopin seminaari - Kevät 2007 Kaoottiset attraktorit
6. Relaatioalgebra ja relaatiokalkyyli
Komponenttipohjainen ohjelmistotekniikka (TJTSS56) Osa 4 Kevätlukukausi 2010 Jyväskylän yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Markku Sakkinen.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
”Pieni haaste” (Myers 1979, mukailtu) Olkoon testattavana aliohjelma (tai metodi), joka on määritelty seuraavasti: ● Parametreinä annetaan kolme kokonaislukua,
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
Menetelmä Markowitzin mallin parametrien estimointiin (aihe-esittely)
Suoratoiston periaatteet
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
-kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS-opskelijoille, jotka tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä -opiskelijoita voidaan ohjata.
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
1 © Jukka Juslin Luokat, attribuutit ja metodit Yleistietoa: seuraavalla koulutusviikolla tarkempi käsittely.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Listat eli luettelot listaelementit ovat lohkoelementtejä:  lista ja listan alkiot alkavat uudelta riviltä  listan jälkeen tuleva elementti alkaa uudelta.
Niko Saarinen.
Keskinopeus.
Tekoäly tasohyppely- ja ampumapeleissä Teemu Saukonoja.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
UNIVERSITY OF TURKU LOGISTINEN REGRESSIOANALYYSI.
Edellisen kerran yhteenveto MAC-kerroksen päätehtävät –Radiokanavan varaus –Liittyminen verkkoon –Käyttäjän (station) tunnistus ja datan salaus.
3D-grafiikka Animaatio.
Scala Collections.
Logical Link Control (LLC)
Esityksen transkriptio:

KuvatyypittMyn1 Kuvatyypit •MPEG-2 käyttää kolmen tyyppisiä kuvia. •Kuvatyyppejä kutsutaan I, P ja B-kuviksi. •Kuva voi olla joko kehys (frame) tai kenttä (field). •Kehys kerrallaan koodausta käytetään tyypillisesti silloin, kun kuvassa on paljon yksityiskohtia mutta liikettä on vain vähän. •Kenttä kerrallaan koodausta voidaan puolestaan käyttää silloin, kun liikettä on enemmän läsnä.

KuvatyypittMyn2 •I-kuvia (intra pictures) koodataan itsenäisiksi vakakuviksi (still image). •I-kuva voi olla kehys tai kenttä. •I-kuvia käytetään saantipisteinä (access point) videoinformaatiossa. •Niinpä niitä tulisi esiintyä pari kertaa sekunnissa sekä aina kun otos (scene) vaihtuu.

KuvatyypittMyn3 •P-kuvat (predictive/predicted picture) koodataan lähinnä olevan edellisen I- tai P-kuvan perusteella. •Tällöin puhutaan menetelmästä ”forward prediction”. •P-kuva voi olla kehys tai kenttä. •P-kuvia pystytään pakkaamaan tehokkaammin kuin I- kuvia, koska nyt voidaan käyttää liikkeen kompensaatiota (motion compensation). •P-kuva toimii referenssinä B-kuvalle sekä myös tulevalle P-kuvalle.

KuvatyypittMyn4 •B-kuvat (bidirectional/bidirectionally-predictive picture) koodataan lähinnä olevien edellisen ja tulevan I-tai P-kuvien perusteella. •Kun makrolohko ennustetaan tulevan kuvan perusteella, käytetään menetelmästä nimitystä ”backward prediction”. •B-kuva voi olla kehys tai kenttä. •B-kuvia pystytään pakkaamaan kaikista tehokkaimmin. •Voidakseen tehdä ennusteen tulevan kuvan perusteella enkooderin tulee kyetä muuttamaan kehysten luonnollista järjestystä.

KuvatyypittMyn5 •Tästä on se seuraus, että siirtotiellä B-kuvat siirretään vasta sellaisen tulevan kuvan jälkeen jonka perusteella kyseinen B-kuva on osittain generoitu, kuva 1.

KuvatyypittMyn INTRA (I) PICTURE PREDICTED (P) PICTURE BI-DIRECTIONAL (B) PICTURE PICTURE DISPLAY ORDER PICTURE TRANSMIT ORDER FORWARD PREDICTION BI-DIRECTIONAL PREDICTION Kuva 1. MPEG-2 I-, P- ja B-kuvat.

KuvatyypittMyn7 •Eri tyyppiset kuvat esiintyvät tyypillisesti tietyssä järjestyksessä, kuten kuvassa 1 huomattiin. •Joukkoa erityyppisiä kuvia kutsutaan nimellä GOP, Group of Pictures. •GOP voidaan määritellä kahdella parametrilla, N=kuvien lukumäärä ja M=kahden P-kuvan välinen etäisyys. •Kuvassa 1 N=7 ja M=3.