ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe 21.11. henkilökohtaisesti lukion kansliassa www.ylioppilastutkinto.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Advertisements

Ylioppilaskirjoitukset
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
KALLAVEDEN LUKION VANHEMPAINILTA Tervetuloa!
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lukiokoulutus murroksessa
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Esityksen transkriptio:

ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe 21.11. henkilökohtaisesti lukion kansliassa www.ylioppilastutkinto.fi

RAKENNE ÄIDINKIELI ON AINOA PAKOLLINEN KOE + KOLME KOETTA SEURAAVISTA: VIERAS KIELI, TOINEN KOTIMAINEN KIELI, REAALI JA MATEMATIIKKA, JOISTA YKSI A- TASON KOE YLIMÄÄRÄISET KOKEET: EN,MA, RE, RU,SA, VE … määrällä ei ole rajoituksia ON SUORITETTAVA KOKO TUTKINTO, EI YKSITTÄISIÄ KOKEITA 2

HAJAUTTAMINEN Kolme perättäistä suorituskertaa. KEVÄT SYKSY KEVÄT SYKSY KEVÄT SYKSY 2009 2009 2010 2010 2011 2011 Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa kolmen seuraavan suorituskerran aikana. Saman aineen koe. Ilman aikarajoitusta saa hyväksytyn kokeen uusia kerran Tutkintoa voi myöhemmin täydentää uusilla kokeilla. 3

HUOMIOITAVAA OSALLISTUMISEHDOT PAKOLLISET KURSSIT SUORITETTU: AI, EN, RU ja MA REAALISSA OPPIAINEEN PAKOLLISET KURSSIT SUORITETTU. LYHYISSÄ KIELISSÄ ON OLTAVA 3 ( KOLME ) KURSSIA SUORITETTU JATKO - OPINTOSUUNNITELMAT OMAT EDELLYTYKSESI JA VOIMAVARAT HAJAUTUKSEN AIKARAJOITUKSET Kokelas, joka on ilmoittautunut vähintään neljään pakolliseen kokeeseen ja tullut hylätyksi jossakin pakollisessa kokeessa, voi osallistua tutkintoon vain hylätyn tai hyväksytyn kokeen uusijana. Kokelas ei voi täydentää tutkintoaan uusilla aineilla, ennen kuin on suorittanut ylioppilastutkinnon hyväksytysti 4

ILMOITTAUTUMISOHJEITA ILMOITTAUTUMISTA EI VOI MUUTTAA , SE ON SITOVA PITKÄN MATEMATIIKAN OPISKELIJA VOI OSALLISTUA LYHYEN MATEMATIIKAN KOKEESEEN. ILMOITTAUTUMINEN EVL. USKONNON, ORT. USKONNON TAI ET- KOKEESEEN EI OLE SIDOKSISSA MAHDOLLISEN USKONTOKUNNAN TAI USKONNOLLISEN YHDYSKUNNAN JÄSENYYTEEN, KUNHAN OSALLISTUMISOIKEUS ON KUNNOSSA = AINEEN PAKOLLISET KURSSIT SUORITETTU. PAKOLLINEN / YLIMÄÄRÄINEN 5

REAALIKOE1 OSALLISTUMISEHTO: AINEEN PAKOLLISET KURSSIT SUORITETTU. I KOEPÄIVÄ T/V II KOEPÄIVÄ T/V PSYKOLOGIA 10/6 KATSOMUSAINE 10/6 FILOSOFIA 10/6 YHTEISKUNTAOPPI 10/6 HISTORIA 10/6 KEMIA 12/8 FYSIIKKA 13/8 MAANTIEDE 10/6 BIOLOGIA 12/8 TERVEYSTIETO 10/6 6

REAALIKOE2 KOEPÄIVIEN VÄLIÄ NOIN VIIKKO YHDEN AINEEN KOE / KOEPÄIVÄ JOS YKSI ON PAKOLLINEN KOE, NIIN MUUT OVAT YLIMÄÄRÄISIÄ. PÄÄTÖS TEHTÄVÄ ILMOITTAUTUMISEN YHTEYDESSÄ. YHDEN AINEEN HYVÄKSYTTY REAALIKOE RIITTÄÄ, USEAMPIAKIN VOI SUORITTAA. JOKAISEN AINEEN KOKEESSA ON 1-4 OPPIAINERAJAT YLITTÄVÄÄ TEHTÄVÄÄ.

MAKSUT PERUSMAKSU 23 € (2008) - jokaisesta kirjoituskerrasta erikseen + KOEMAKSU 25 € (2008) - jokaisesta kokeesta erikseen JOENSUUN KAUPUNKI LASKUTTAA

ARVOSANAT ARVOSANAT JA PISTEET Laudatur l 7 Eximia cum laude approbatur e 6 Magna cum laude approbatur m 5 Cum laude approbatur c 4 Lubenter approbatur b 3 Approbatur a 2 Improbatur i 0 - kompensaatio 9

KOMPENSAATIO Lautakunta noudattaa yleisessä kompensaatiossa seuraavia perusteita. Hylätyt suoritukset on eri oppiaineissa tason mukaan jaettu neljään luokkaan, joista käytetään merkintöjä i+, i, i- ja i=. Kokelaan kustakin hyväksytystä kokeesta saamasta arvosanasta annetaan kompensaatiopisteitä seuraavasti: laudatur 7 eximia cum laude approbatur 6 magna cum laude approbatur 5 cum laude approbatur 4 lubenter approbatur 3 approbatur 2 Kokelaan saamat kompensaatiopisteet lasketaan yhteen, jolloin 12 pistettä kompensoi i+: n 14 i : n 16 i- : n 18 i=: n

YLIOPPILAS HYVÄKSYTTY YO- TUTKINTO LUKION OPPIMÄÄRÄ SUORITETTU

Kuullunymmärtämis- kokeet K2009 ma 9.2. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä, ruotsi ti 10.2. vieras kieli, pitkä oppimäärä, englanti  ke 11.2. vieras kieli, lyhyt oppimäärä saksa venäjä englanti

Kirjalliset kokeet K2009 to 5.2. äidinkieli, tekstitaidon koe ma 9.3. äidinkieli, esseekoe ja suomi toisena kielenä -koe ke 11.3. psykologia, filosofia, historia, fysiikka ja biologia pe 13.3. vieras kieli, pitkä oppimäärä ma 16.3. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ke 18.3. uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto pe 20.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä ma 23.3. vieras kieli, lyhyt oppimäärä