Reserviläisliitto – Reservin Aliupseerien Liitto ry

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry
Advertisements

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Rohkeus toimia Keski-Suomen MS-yhdistys ry
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Sukunimi Etunimi Osoite PostinumeroPostitoimipaikka Syntymävuosipoikatyttö Paidan koko SM Koulu Ruoka-allergiat/sairaudet Urheilukoulu
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Suomen Siivoustekninen Liitto ry
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Tikkurilan Palloseura
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Raahen Psyyke ry.
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
Suomen latu ry Marina Tuura.
Viestiupseeriyhdistys ry
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
 Toiminta  Yhdistysten kokoukset  Tilaisuudet  Koulutus  Järjestön rakenteen kehittäminen liittokokoukseen 2012 mennessä  Kuntatyöryhmien perustaminen.
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
(Yhdistyksen oma logo tähän)
KLUBI ja KLUBIVIRAT. KLUBIN TARKOITUS Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken.Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen.
Kilpailumaksut Toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen, Reserviläisurheiluliitto ry RESUL:n kilpailutoiminta Kilpailutoiminnan organisointi Puolustusvoimien.
Viestiupseeriyhdistys ry
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Jukka Läärä puheenjohtaja
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Miksi kuulua Tietotekniikan liittoon? OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Maaliskuu 2007.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Jyväskylän yliopisto tänään  maan suurimpia  maan tuloksellisimpia  maan valtakunnallisin opiskelijoiden taustalta  opiskelijaa 85 maasta 
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
1 Pirkanmaan tietojenkäsittely- yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region Timo Poranen,
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
YLIOPPILASKUNTA JA SINÄ. KUKA ON AYY? jäsentä yli 100 alaa ja 93 kansallisuutta 45 jäsentä edustajistossa 10 jäsentä hallituksessa 50 työntekijää.
Sotainvalidien Perinnejärjestö ry Järjestön tarkoitus on tukea sotainvalideja ja heidän puolisoitaan sekä leskiään heidän viimeisinään elinvuosinaan ja.
Tutustumme Kokoomukseen
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Iitin Reserviupseerikerho ry. .
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Lions tietoa uusille jäsenille
Visio ja perustehtävä Jokainen löytäisi oman tapansa liikkua ulkona.
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Sotainvalidien Perinnejärjestö ry
Esityksen transkriptio:

Reserviläisliitto – Reservin Aliupseerien Liitto ry Avoin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto Suomi on yhdistysten luvattu maa – Meillä on lukemattomia yhdistyksiä, jotka toimivat monilla eri yhteiskunnan aloilla. Myös vapaaehtoisen maanpuolustustyön saralla vaikuttaa monia vapaaehtoisjärjestöjä. Suurin niistä on Reserviläisliitto, jolla on paikallisyhdistys lähes jokaisessa kunnassa ja kaupungissa.

Reserviläisliitto Rakenne ja tehtävä Reserviläisliitoon kuuluu 358 paikallista yhdistystä, jotka ovat jakautuneet 18 maakunnallisen piiriin. Liiton tehtävänä on tukea jäsenyhdistystensä toimintaa, puolustusvoimia sekä yleistä maanpuolustuskykyä ja -valmiutta. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maastotoiminta sekä maanpuolustustahdon ylläpito.

Reserviläisliitto Perustettu 17.4.1955 Vuosina 1955-1995 järjestö toimi nimellä Reservin Aliupseerien Liitto ja jäseniksi saattoivat liittyä vain reservinaliupseerit. 1995 käyttöön otettiin uusi nimi sekä avoin jäsenyyslinja. Sen myötä henkilöjäsenmäärä ja yhdistysten lukumäärä on selvästi kasvanut. Jäsenistä on naisia noin viisi prosenttia. Heistä valtaosa ei ole suorittanut varusmiespalvelusta.

Reserviläisliitto Numeroina 38.000 henkilöjäsentä 32.000 Reserviläisliitto 6.000 Suomen Sinibarettiliitto 18 maakunnallista reserviläispiiriä 358 paikallista yhdistystä noin 190 reserviläisyhdistystä noin 110 avointa reserviläisyhdistystä yli 50 reservinaliupseeriyhdistystä 4 naisyhdistystä Suomen Sinibarettiliitto ry on Reserviläisliiton kannatusjäsen

Reserviläisliitto Kuka voi liittyä? Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Yhdistysten jäsenyysvaatimukset kuitenkin vaihtelevat ja useimmiten miehiltä vaaditaan varusmiespalveluksen suorittamista. Jokainen jäsen on velvollinen maksamaan vuotuisen jäsenmaksun, jonka suuruus riippuu yhdistyksestä.

Reserviläisliitto Jäsenmaksu ja sen vastine Jokainen jäsen maksaa vuotuisen noin 15 – 40 euron suuruisen jäsenmaksun Sen vastikkeeksi jäsen on oikeutettu osallistumaan oman yhdistyksen, piirin ja liiton toimintaan Reserviläinen-lehden vuosikertaan (8 nroa) Piirilehden vuosikertaan (ilmestymiskerrat vaihtelevat) www.reservilaisliitto.fi palvelun käyttöön etuihin ja alennuksiin Pohjolan vakuutuksista etuihin ja alennuksiin Nordean lainoista sekä pankkipalveluista alennuksiin Esson polttonesteistä (Tiger Card)

Reserviläisliitto Talous € Vuotuinen nettobudjetti noin 350.000 € Jäsenmaksut ja rahalahjoitukset noin 190.000 € (52 %) Tuki erilaisilta yhteisöiltä noin 92.000 € (25,2 %) Oma varainhankinta noin 53.000 € (14,5 %) Puolustusministeriön tuki noin 20.000 € (5,5 %) Korot, osingot jne. noin 10.000 € eli (2,7 %) Nettobudjetista on poistettu läpivirtaavat rahaerät

Reserviläisliitto toimintamuodot Paikalliset reserviläisyhdistykset järjestävät: ammuntaa ja siihen liittyvää koulutusta liikunta- ja urheilutoimintaa maastotoimintaa kerhoiltoja, tutustumiskäyntejä, esitelmiä maanpuolustusaatteellista toimintaa kunniavartiot, seppeleenlaskut paraatit itsenäisyyspäivän juhlallisuudet maanpuolustusjuhlat veteraanien tukitoiminta

Reserviläisliitto Ammunta Ammunta on suositun ja laajin reserviläistoiminnan muoto. Siihen kuuluu useita eri lajeja kuten mm: ilma-aseammuntaa pienoiskivääri- ja -pistooliammuntaa muuta ruutiaseammuntaa puoliautomaattikivääriammuntaa sekä muilla sotilaskaliberisilla aseilla tapahtuvaa ammuntaa Lajivalikoimassa on sisä- ja ulkorata- sekä tilanteenmukaisia ammuntoja.

Reserviläisliitto Urheilu- ja liikunta Urheilu- ja liikunta ovat perinteisiä reserviläis-toiminnan muotoja. Lajeja ovat mm. juoksu ja hiihto suunnistus marssit erilaiset maastovaellukset koko perheen ulkoilu- ja maastotapahtumat Urheilu- ja liikuntatoimintaan liittyy laaja kilpailutoiminta. Sen järjestelyjä liitto- tasolla hoitaa Reserviläisurheiluliitto ry.

Reserviläisliitto Maastotoiminta Eräs keskeinen reserviläistoiminnan muoto on maastotoiminta. Siihen liittyy mm: erilaista maastossa liikkumista ja elämistä käsittelevää koulutusta kesä- ja talvivaelluksia maastotaitoja mittaavaa kilpailutoimintaa paljon muita maastotapahtumia Tavoitteena on ylläpitää ja opettaa maastossa liikkumiseen sekä elämiseen tarvittavia perustaitoja kesällä ja talvella

Reserviläisliitto Järjestötoiminta Reserviläisyhdistyksissä järjestetään paljon erilaista yhdistys- ja järjestötoimintaa kuten kokouksia, kerho- ja saunailtoja esitelmiä tutustumiskäyntejä matkailua illanviettoja muita sosiaalisia tapahtumia Yhdistykset järjestävät juuri sellaista toimintaa kuin niiden jäsenet haluavat

Reserviläisliitto Maanpuolustustahto Maanpuolustustahdon ylläpitäminen on aina ollut tärkeällä sijalla reserviläistoiminnassa. Käytännön toimintamuotoja ovat mm: kunniavartiot seppeleenlaskut maanpuolustusjuhlat paraatit messutilaisuudet tiedotus ja toiminnan esittely Tavoitteena on suomalaisten maanpuolustustahdon säilyttäminen korkeana myös jatkossa

Reserviläisliitto Veteraanityö Valtaosa yhdistyksistä tukee veteraanien toimintaa. Tuki pitää sisällään mm: veteraaniyhdistysten toiminnan ja hallinnon tukemista osallistumista veteraanikeräyksiin seppeleenlaskujen ja kunnia- vartioiden järjestämistä, sekä yhteisiä tilaisuuksia ja tapahtumia Myös apua tarvitsevia veteraaneja ja heidän lähiomaisiaan tuetaan eri tavoin Tarvittaessa osallistutaan hautajaisjärjestelyihin

Reserviläisliitto Naisten toiminta Koska valtaosa liiton naisjäsenistä ei ole suorittanut varusmiespalvelusta, järjestetään heille omaa toimintaa. Se sisältää mm: tutustumiskäyntejä eri joukko- osastoihin ja aselajeihin omia valtakunnallisia tapahtumia naisten toiminnan esittelyyn keskittyvää messutoimintaa Lähtökohtana on kuitenkin, että kaikki toiminta on avointa sekä miehille että naisille

Reserviläisliitto Maanpuolustuskoulutus Yksi liiton päätoimintamuodoista on vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus. Siihen kuuluu mm: reserviläisten sotilastaitoja täydentävää koulutusta yleistä kriisivalmius- ja onnettomuustilannekoulutusta koulutusta kuntien varautumisen tueksi Iltaisin ja viikonloppuisin järjestettävä kurssi-muotoinen koulutus on avointa kaikille kansalaisille. Järjestöjen ja puolustusvoimien yhteinen koulutusorganisaatio on Maanpuolustus- koulutus ry (MPK). Suuri osa kouluttajista on järjestöjen jäseniä.

Reserviläisliitto Tuhat tapaa toimia Päätoimintamuotojen lisäksi järjestetään paljon muuta toimintaa. Jäsenet voivat olla mukana mm: vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa väestönsuojelussa matkailutoiminnassa kansainvälisessä toiminnassa perinnetyössä Jokainen yhdistys päättää omasta toiminnastaan itse. Niinpä erilaisia toimintamuotoja on lukemattomia.

Kiitos mielenkiinnosta! Miksi et liittyisi jäseneksi jo tänään? Reserviläisliitto Kiitos mielenkiinnosta! Miksi et liittyisi jäseneksi jo tänään? Lisätietoja www.reservilaisliitto.fi