OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

KORKALOVAARAN LUKIOSSA
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
KALLAVEDEN LUKION VANHEMPAINILTA Tervetuloa!
Rehtorin info kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Ylioppilastutkinnosta
Ylioppilaskirjoitukset
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot 16.4.2019 yo-perusinfo Ti 23.4.2019, klo 14.30-15.30 opiskelu AMK Ti 7.5.2019, klo 14.30-15.30 opiskelu YLIOPISTOSSA

YLIOPPILASTUTKINTO WWW.YLIOPPILASTUTKINTO.FI KOLMEN PERÄKKÄISEN TUTKINTOKERRAN AIKANA NELJÄ PAKOLLISTA YO-KOETTA Aina pakollinen yo-koe: - Äidinkieli/ Suomi toisena kielenä Kolme muuta pakollista yo-koetta, joista vähintään yksi (1) A-tason koe: - Toinen kotimainen kieli (A tai B) - Vieraat kielet (A tai C) - Matematiikka (A tai B) - Reaaliaineet YO-tutkintoon voi liittää ylimääräisiä yo-kokeita  seuraavista aineryhmistä: - Toinen kotimainen kieli (A tai B) - Vieraat kielet (A tai C) - Matematiikka (A tai B) - Reaaliaineet

REAALIKOE 1. reaali 2. reaali Psykologia Filosofia Historia Fysiikka Biologia Uskonto Elämänkatsomustieto Yhteiskuntaoppi Kemia Maantiede Terveystieto

YLIOPPILASTUTKINTO YO-TUTKINNON TÄYDENTÄMINEN YO-TUTKINNON KOKEEN UUSIMINEN      syksystä 2019 alkaen HYLÄTTY PAKOLLINEN KOE Saa uusia kolme kertaa tutkinnon suorittamisen aikana HYLÄTTY KOE Saa uusia tutkinnon suorittamisen jälkeen ilman aikarajoja HYVÄKSYTTY KOE saa uusia ilman aikarajaa ja niin monta kertaa kuin haluaa. YO-TUTKINNON TÄYDENTÄMINEN Tutkinnon suorittamisen jälkeen, ajankohta vapaa

YLIOPPILASTUTKINTO KOMPENSAATIO täydentää pakollista hylättyä koetta, jolloin yo-tutkinto voidaan hyväksyä (kompensoitu i+/i/i-/i--) Kielissä ja äidinkielessä  pitää olla suoritettu  molemmat kokeen osat. TUTKINNON UUDELLEEN ALOITTAMINEN Keskeneräisen tutkinnon  aloittaminen uudelleen erityisen painavista syistä Kirjallinen lupa  ylioppilastutkintolautakunnalta

SÄHKÖINEN YLIOPPILASKOE Kokelaan velvollisuus on huolehtia, että hänellä on mukanaan ohjeistuksen mukainen tietokone, virtajohto, langalliset kuulokkeet ja langallinen hiiri Tarkka ohjeistus kokelaan tietokoneesta:  https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/liite_2-ohje_kokelaan_tietokoneesta_2019.pdf

YLIOPPILASTUTKINTO ERILLINEN TODISTUS hyväksytysti suoritettu YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS kaikki kokeet on hyväksytysti suoritettu LUKION PÄÄTTÖTODISTUS 75 kurssia ERILLINEN TODISTUS  hyväksytysti suoritettu  kokeen uusinta tutkinnon täydennys

Yo-tutkinto & jatko-opinnot Yo-todistusvalinta lisääntyy ja pääsykokeet vähenevät 2020 mennessä vähintään 50% yo-todistuksella Pääsykoeaineistot muuttuneet/ muuttumassa enemmän lukion kurssisisältöjä painottaviksi ja aineistot julkaistaan yo-kokeiden jälkeen. Äidinkieli  5-6 ainetta yliopistoon ja 5 ammattikorkeakouluun Voidaan ottaa huomioon useampi reaalikoe A- tason kokeista enemmän pisteitä