III vuosikurssin vanhempainilta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS - KEVÄT 2014 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
YLIOPPILAS - KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YLIOPPILAS - KEVÄT 2016 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
YLIOPPILAS KEVÄT 2016 LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) YLIOPPILASKIRJOITUKSET (YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS)
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Ohjeita valintaa varten
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!.
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
KALLAVEDEN LUKION VANHEMPAINILTA Tervetuloa!
Rehtorin info kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Ylioppilaskirjoitukset
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

III vuosikurssin vanhempainilta 13.2.2019 6.11.2018 Akaan lukio

YLIOPPILAS KEVÄT 2019 LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) YLIOPPILASKIRJOITUKSET (YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS)

NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA ÄIDINKIELI VIERAS KIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI MATEMATIIKKA AINEREAALI HUOM.! yksi vaativampi koe (A-kieli/pitkä mat.) vain yksi vieras kieli ja reaalikoe + YLIMÄÄRÄISET KOKEET

YO-TUTKINNON SUORITTAMINEN tutkinto on suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana K18, S18, K19 S18, K19, S19 K19, S19, K20 tutkinnon suorittaminen katsotaan aloitetuksi, kun opiskelija ilmoittautuu ensimmäisen kerran tutkinnon pakolliseen tai ylimääräiseen kokeeseen

YO-KOKEISIIN OSALLISTUMISOIKEUS opiskelijalla on oikeus osallistua tutkinnon kokeeseen, kun hän ennen kirjalliseen kokeeseen osallistumistaan on opiskellut vähintään ao. oppiaineen pakolliset kurssit

KEVÄÄN 2019 KOEPÄIVÄT ti 12.3. äidinkieli (suomi ja ruotsi), lukutaidon koe to 14.3. vieras kieli, lyhyt oppimäärä pe 15.3. psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia ma 18.3. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ke 20.3. vieras kieli, pitkä oppimäärä pe 22.3. äidinkieli (suomi ja ruotsi), kirjoitustaidon koe ma 25.3. saamen äidinkielen koe ti 26.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä to 28.3. uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

JOS MYÖHÄSTYY…? VÄLITTÖMÄSTI ilmoitus koululle ( rehtori, koulusihteeri, opettajat) jos saapuu kokeeseen ennen klo 10, voidaan ottaa kokeeseen klo 10 jälkeen, rehtori neuvottelee YTL:n kanssa myöhästyneen koeaika päättyy yhtä aikaa muiden kokelaiden kanssa

JOS SAIRASTUU…? Jos sairastut siten, että et voi osallistua kokeeseen: Ilmoita välittömästi koululle. Mene lääkäriin, ja hanki lääkärintodistus samalta kirjoituspäivältä, jonka avulla voidaan hakea peruutus kokeeseen ilmoittautumiseen. Jos sairastut siten, että voit osallistua kokeeseen, mutta suorituskykysi on heikentynyt. Mene lääkäriin, ja hanki lääkärintodistus samalta kirjoituspäivältä. Lautakunta voi harkintansa mukaan ottaa sen arvostelua lieventävänä seikkana huomioon. LÄÄKÄRINTODISTUKSESTA TULEE SELKEÄSTI ILMETÄ SAIRAUS SEKÄ SEN VAIKEUSASTE JA TYÖKYVYTTÖMYYSAIKA.

YLEISIÄ OHJEITA, MÄÄRÄYKSIÄ EVÄÄT: muista ottaa eväät mukaan, ilman eväitä suoritustasosi laskee kokelas voi tuoda mukanaan omia eväitä, virvokkeita ja makeisia, mutta käärepaperit, tekstit yms. on poistettava tai teipattava piiloon ennen kirjoitussaliin menoa lukion puolesta tarjolla mehua ja banaaneja VAATTEET: pukeudu lämpimästi, salissa voi olla kylmä kokelailla ei saa olla päällä vaatteita, joissa on tekstejä

tarkistusarvostelu/koe 50,00 € TUTKINTOMAKSUT tutkintoa tai erillisiä kokeita suorittamaan ilmoittautunut on velvollinen maksamaan ylioppilastutkintoon liittyvät maksut perusmaksu osallistumisesta yo-tutkintoon maksetaan jokaiselta tutkintokerralta perusmaksu 14,00 € koekohtainen maksu 28,00 € tarkistusarvostelu/koe 50,00 €

YO-KOKEEN UUSIMINEN Huom.: Lakia ylioppilastutkinnon järjestämisestä on muutettu. Hyväksyttyjen ja hylättyjen kokeiden uusimista koskevat muutokset tulevat voimaan syksyn 2019 ylioppilastutkinnosta alkaen. Syksyn 2019 tutkinnosta alkaen: hylätyn kokeen saa uusia kolme kertaa välittömästi seuraavien kolmen tutkintokerran aikana hyväksytyn kokeen saa uusia niin monta kertaa kuin haluaa voit uusia hyväksytyn kokeen myös, vaikka olisit jo uusinut sen aikaisemmin Tutkinnon täydentäminen: Syksyn 2019 tutkinnosta alkaen tutkinnon suorittanut henkilö saa uusia hylätyn kokeen niin monta kertaa kuin haluaa. Muita muutoksia syksystä 2019 alkaen: lausuntojen huomioiminen erityisjärjestelyt koesuorituksen arvostelua koskeva oikaisumenettely rangaistukset vilpistä tai häiriöstä muuttuvat

YO-KOKEEN UUSIMINEN Hylätyn pakollisen kokeen voi uusittaessa vaihtaa saman oppiaineen lyhyemmän oppimäärän kokeeseen. Tason vaihtaminen edellyttää, että tutkinnon pakollisiin kokeisiin sisältyy edelleen yksi pitkän oppimäärän koe.

KOMPENSAATIO Menettelyä, jossa ylioppilastutkinto tulee suoritetuksi pakollisessa kokeessa annetun hylätyn arvosanan estämättä, kutsutaan kompensaatioksi. (Keskeytynyttä koetta ei voi kompensoida.) Hylätyt suoritukset on eri oppiaineissa tason mukaan jaettu neljään luokkaan, joista käytetään merkintöjä i+, i, i- ja i=. Kokelaan kustakin hyväksytystä kokeesta saamasta arvosanasta annetaan kompensaatiopisteitä seuraavasti: laudatur 7 eximia cum laude approbatur 6 magna cum laude approbatur 5 cum laude approbatur 4 lubenter approbatur 3 approbatur 2 Kokelaan saamat kompensaatiopisteet lasketaan yhteen, jolloin 12 kompensaatiopistettä kompensoi hylätyn arvosanan, jos se on i+, 14 i:n, 16 i-:n ja 18 i=:n.

MÄÄRÄYKSET ja OHJEET Ylioppilastutkintolautakunnan yleiset määräykset ja ohjeet sekä ainekohtaiset määräykset ja ohjeet ovat luettavissa lautakunnan kotisivuilta: http://www.ylioppilastutkinto.fi https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset/tiedote-kokelaille/opiskelijanohje 14