2. Luokan OPO1 osa 2.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Ylioppilaskirjoitukset
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
S UUNTANA TULEVAISUUS KOULUN TAPAHTUMAT OMAN TULEVAISUUDEN POHDINNAN TUKENA TET-PÄIVÄ, JATKO-OPINTOALOJEN ESITTELYT.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
YLIOPPILASTUTKINTO.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kiinnostaako lukio?
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

2. Luokan OPO1 osa 2

Kurssin vaatimuksia 1. tunti: Alkuinfoon osallistuminen (yo-kirjoitukset) 2. tunti: Opiskelutekniikka luento, Valmennuskeskus 25.10. kello 9.45-11.00 25.10. kello 13.15-14.30 28.10. kello 11.45-13.00 28.10. kello 13.15-14.30 3. – 4. tunti: Eli 2 tuntia jatko-opintoesittelyjä valintasi mukaisissa esittelyissä. (Lista annetaan erikseen.) + Opon yksilöohjaus + Wilman II osio tai tabletkoulun tehtäviä 26.12.2018

Jatko-opintoesittelyt Ilmoitetaan Wilma-viestillä lähempänä Infot alkavat syysloman jälkeen 26.12.2018

YLIOPPILASKIRJOITUKSET Tutkinnon rakenne 4 pakollista koetta + yksi oppimäärä pitkänä - Äidinkieli/S2 on kaikille pakollinen. - Kolme muuta pakollista ainetta: Toinen kotimainen kieli/ruotsi Yksi vieraan kielen koe/englanti, saksa, ranska, espanja Matematiikka Yksi reaaliaineen koe eli historia, psykologia, biologia, fysiikka, terveystieto, yhteiskuntaoppi, uskonto/et, filosofia, kemia, maantieto, + ylimääräiset kirjoitettavat aineet

Muistilista yo-kirjoituksiin Kaikki pakolliset kurssit tulee olla suoritettu siitä aineesta, jonka kirjoitat, ennen yo-kirjoituksia Äidinkielessä on kaksi koetta, joista molempiin osallistutaan Kielissä on sekä kuuntelukokeet että kirjallinen osuus Muista ajankäytön suunnittelu ja vastaa kokeen mukaiseen tehtävämäärään Tarkista järjestetäänkö oppiaineessa kertauskurssia ja osallistu sille Pakolliseksi valittuja kirjoitusaineita ei voi enää vaihtaa ylimääräisiksi (valitse vahvoja aineita pakollisiksi!) Syksyllä kirjoittavien tulee muistaa jättää 1. jakso kevyeksi Osallistu rehtorin yo-infoon ja saa sieltä lisää tärkeää infoa! 26.12.2018

Jatko-koulutukseen hakiessa pisteitä saa AMMATTIKORKEAKOULU 1. Yo-arvosanat ja valintakoe AMK määrittelemät yo-aineet tai 2. Valintakoe YLIOPISTO Yliopiston määrittelemät yo-aineet 3. Suoravalinta AMMATTIKOULU 1. Lukion päättötodistuksen keskiarvo (1-16 pistettä), työkokemus (1-3 pistettä), sukupuolipisteet (2 pistettä), 1. hakukohteeseen (2 pistettä) ja mahdollinen pääsykoe (10 pistettä)

Tee nyt tehtävä Wilmassa Suomen yhteishaku Ammattikorkeakoulu ja yliopisto: Voi esittää max 6 hakutoivetta Kaikki hakemukset ja tieto hakemisesta: Lukion opinto-ohjaus lomake Tee osiosta 1 tehtävä 7 ja etsi tietoa jatko-opinnoista sekä vaatimuksista sinne haettaessa. Tee nyt tehtävä Wilmassa

Tee Wilmaan yo-suunnitelma