Suomi 2A 2. tunti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Advertisements

Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Objekti Totaaliobjekti = normaaliobjekti yksikkö genetiivi monikko -t-monikko yksikkö monikko auton autot -> Ostin auton. -> Ostin autot. opettajan opettajat.
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Verbityyppi 1 katsoa nukkua verbityyppi 2 syödä juoda verbityyppi 3 mennä opiskella verbityyppi 4 haluta pelata verbityyppi 5 tarvita.
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Suomi 1A Torstai REVONTULET. Kysy parilta / Ask your pair: 1.Mikä sun nimi on? 2.Miten se kirjoitetaan? 3.Mitä kuuluu? 4.Kuinka vanha sinä olet?
Suomi 2A Docpoint Dokumenttielokuvafestivaali Helsingissä Miesten vuoro (Steam of life)
FIBS Paikallissijapeli Olla, käydä (2)+ MISSÄ? Tulla (3), lähteä (1)+ MISTÄ? Mennä (3), saapua(1)+ MIHIN?
Suomi 1B Tiistai 15. elokuuta 2016 mansikka vadelma mustikka puolukka karpalo lakka.
Suomi 1B 15. maaliskuuta Mitä kello on? Kello on… 1.2. Yhdeksän puoli yksitoista 3.4. viisitoista/varttia vaille kuusi kaksikymmentäviisi yli kaksi.
FIBS Pyhäinpäivä 31. lokakuuta 2015 Pyhä => Pyhäin (mon. gen.) >< arki Suomessa aina lauantai Pyhäpäivä: kaupat ovat kiinni Kekri: traditionaalinen.
Suomi 3A Maanantai 23. toukokuuta 2016 Vallisaari, Helsinki.
Suomi 2A Kirjasto: Helsinki, Espoo, Vantaa.
Suomi 1A Tiistai 21. kesäkuuta 2016 Juhannus. Juhannus – Midsummer Yötön yö Juhannustanssit (We love Helsinki) Mökki Kokko.
Suomi 1A Tiistai Docpoint Dokumenttielokuvafestivaali Helsingissä Miesten vuoro – Steam of life (2010)
Suomi 1B Torstai 7. huhtikuuta 2016 Mikael Agricolan päivä 9. huhtikuuta.
Tervetuloa kurssille Suomi 2A! Sanna Rämö.
Suomi 1B Tiistai 30. elokuuta Ääntäminen – pronunciation Suomen vokaalit Harjoitus 1 (s. 73) Harjoitus 1 (s. 147)
Suomi 2A Kotitehtävä: Harjoitus 11 1.Meidän täytyy soittaa Kristiinalle. 2.Minun täytyy matkustaa laivalla. 3.Sinun täytyy ajaa autoa. 4.Heidän.
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
Suomi 1A Maanantai 6. kesäkuuta 2016 ULTRA BRA. Hei kuule Suomi – Ultra Bra Hei, hei, hei vaan Suomi Hei joku Joensuu Hei Oulu oot Iloinen paikka ja kaupunki.
Suomi 1B Sanatesti (1) 1.Pedro juo 2.Alex tekee ruokaa / grillaa 3.Antti ja Ville syövät / juovat / keskustelevat 4.Matti soittaa kitaraa.
Suomi 1A Tiistai 9. helmikuuta Laskiainen Laskiaistiistai ja laskiaissunnuntai Laskea (1) mäkeä: Slide a slope Laskiaispulla: hillo vai mantelimassa.
Suomi 1A Tiistai Selkouutiset
Suomi 1A Torstai Kysy parilta: 1.Mikä sun (sinun) nimi on? 2.Miten se kirjoitetaan? 3.Mitä sulle (sinulle) kuuluu? 4.Mistä sä (sinä) olet kotoisin?
FIBS Mitä sinä teit viikonloppuna? Mitä sinä teit perjantaina, lauantaina, entä sunnuntaina? Missä sinä olit? Kenen kanssa sinä olit viikonloppuna?
Suomi 2A Maanantai Kirsti Forssen. Siskonpeti Suomalainen komediasarja
Suomi 1B Leevi and the Leavings Onnelliset Gösta Sundqvist.
Suomi 2A Kirjasto: Helsinki, Espoo, Vantaa.
Sähköpostit: hyvä! Huomenna, torstaina, on orientaatio. Minun tutorin nimi on Ali. Minun asunto on ihan uusi. Se ei.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Keskustele kaverin kanssa:
Suomi 1B
Suomi 1A
Suomi 1A Tiistai Kirsti Forssen.
Suomi 1B Torstai 1. syyskuuta 2016.
Suomi 2A
Imperfekti ’past tense’.
Suomalais-ugrilinen koulu
Suomen kielen alkeiskurssi -k-p-t-vaihtelu: nominit
Suomi 1B 10. tunti Sanni Heinzmann.
Suomi 2A
Mikä ihmeen objekti?.
Suomi 2B Maanantai
voida (can, to be able to) & saada (to get, receive)
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
Suomi 2A Keskiviikko
Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann
Suomi 1B Torstai 14. huhtikuuta 2016.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
Suomi 3A Maanantai 3. lokakuuta 2016.
Tekstinhuoltoa 3.
1. Huhtikuuta 2016 Aprillipäivä
KULKUVÄLINEET.
Suomi 1B Torstai 18. elokuuta 2016 Helsingin juhlaviikot
Suomi 1A
Suomi 2A
Suomi 1B
Suomi 2A
Astrid Lindgren Ilon Wikland.
Ajanhallinta opiskelussa
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
Esityksen transkriptio:

Suomi 2A 2. tunti

kpt ratikka Menetkö sinä kotiin _______ratikalla______ vai bussilla? Helsingin ___________________________ ovat vihreä-keltaiset. Mikä on ___________________________ oikea nimi? – Se on raitiovaunu. Minä seison pysäkillä ja odotan ____________________________ numero 2. (odottaa + P) Kun oikea ratikka tulee, minä nousen _________________________ ja maksan matkalipun. silta Käänny ensin vasemmalle ja aja sitten ________________________ (onto he bridge). Tällä isolla ________________________ menee juna. Mikä on tämän pitkän ________________________ nimi? On niin sumuista, että minä en näe ________________________.

kpt aurinko Minä rakastan ________________________ ja kesää! Kesällä istun rannalla _____________________________ (in the sun) ja syön jäätelöä. Ei ole hyvä katsoa ____________________________ (into the sun). Pidätkö sinä _________________________? märkä Pedro ja Hanna eivät halua nukkua _____________________ teltassa. Siksi he menevät hotelliin. Tänään sataa. Minun kengät ovat ihan __________________________. Sateen jälkeen menimme kävelylle ________________________metsään. __________________ metsässä oli kaunista, kun aurinko paistoi ja vesipisarat kimmelsivät.

Kpt correct solutions ratikka Menetkö sinä kotiin _______ratikalla______ vai bussilla? Helsingin ____ratikat______ ovat vihreä-keltaiset. Mikä on ____ratikan___ oikea nimi? – Se on raitiovaunu. Minä seison pysäkillä ja odotan ___ratikkaa_____ numero 2. (odottaa + P) Kun oikea ratikka tulee, minä nousen ___ratikkaan___ ja maksan matkalipun. silta Käänny ensin vasemmalle ja aja sitten ____sillalle___ (onto he bridge). Tällä isolla ___sillalla___ menee juna. Mikä on tämän pitkän ___sillan____ nimi? On niin sumuista, että minä en näe ___siltaa___.

Kpt correct solutions aurinko Minä rakastan ____aurinkoa____ ja kesää! Kesällä istun rannalla ___auringossa___ (in the sun) ja syön jäätelöä. Ei ole hyvä katsoa ____aurinkoon___ (into the sun). Pidätkö sinä ___auringosta____? märkä Pedro ja Hanna eivät halua nukkua ___märässä____ teltassa. Siksi he menevät hotelliin. Tänään sataa. Minun kengät ovat ihan ___märät____. Sateen jälkeen menimme kävelylle (for a walk) ___märkään___metsään (forest). __Märässä__ metsässä oli (was) kaunista, kun aurinko paistoi (shone) ja vesipisarat kimmelsivät (water drops glittered).

Kappale 8: Onnea uuteen kotiin Kappale 8: Onnea uuteen kotiin! Kuuntele teksti internetissä ja kirjoita puuttuvat sanat. Listen and fill in the missing words. Tänään on lauantai, 3. syyskuuta. Illalla on Hannan ja Pedron tupaantulijaiset heidän _______________________ _________________________. Ystävät tulevat kylään kello 19. Päivällä Pedro ja Hanna _____________________________ ja sitten Pedro käy kaupassa. _______________________ Hanna tekee pastasalaattia ja lihapullia. Pedro ______________________ sitruunakakkua. Vieraat saapuvat vähän _____ seitsemältä. Ensin Hanna ja Pedro näyttävät uutta kotia ______________. Ystävät sanovat, että heistä asunto on _____________________________ ja mukava. Hanna ja Pedro saavat monta ___________________________: viinilaseja, kuohuviiniä, suklaata ja kukkia. Olga ja Veijo tuovat ruisleipää ja suolaa, __________________________ ne tuovat onnea uuteen kotiin. Alexin lahja on _________________________: hän antaa vessaharjan!

Sitten kaikki syövät lihapullia, salaattia ja ___________________________. He juovat olutta ja limua. Ruoka on ________________________ hyvää. Vieraat pitävät myös Pedron sitruunakakusta. Se on ___________________________, mutta myös hapanta. Hannan kaveri Janita haluaa reseptin. Ruoan jälkeen kaikki ______________________________ ja kuuntelevat musiikkia. Vieraat kysyvät, millainen Hannan ja Pedron lomamatka oli, ja Hanna _________________________ heille valokuvat Ahvenanmaalta. Kello 23 Hannan _________________________________________ lähtevät keskustaan. He haluavat diskoon. Muut vieraat ____________________ ____________________ vielä. Pedro ottaa kitaran kaapista ja _________________________ soittaa. Pian kaikki tanssivat ja laulavat. Juhlat jatkuvat myöhään ______________________.

Mitä sinä syöt aamulla yleensä? Juotko aamulla kahvia? Mitä haluat syödä tänään lounaalla? Mitä sinä juot ruoan kanssa yleensä? Syötkö lihaa? Entä kalaa? Teetkö usein ruokaa? Mitä sinun jääkaapissa on nyt? Käytkö tänään kaupassa? Jos käyt, mitä ostat? Mitä ruokaa sinä tarjoat, jos sinulla on juhlat, esimerkiksi syntymäpäivä? Käytkö baarissa? Jos käyt, mitä juot? Juotko yleensä puna- vai valkoviiniä? Syötkö paljon karkkia tai suklaata?