MILLE ALALLE LÄHTISIN?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Intro Opiskelupaikan valinta on nuorelle yksi elämän saumakohdista. Näissä saumakohdissa kannattaa aina hidastaa hieman vauhtia ja käyttää muutama ylimääräinen.
Advertisements

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto •Laajuus opintopistettä •Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat.
AMK-opiskelijat Pirkanmaalla
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Suomen koulutusjärjestelmä
AMMATTIKORKEAKOULUOPINNOT
opintojaan pohtiville
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Hämeen ammattikorkeakoulu 2014
Koulutusalat Eläinlääke-tieteellinen Yhteiskunta-tieteellinen Farmasia
Hämeen ammattikorkeakoulu AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Tiedekuntien valintaperusteet
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Mitä on kulttuuri?.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Opiskelijoiden vuosipalaute 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Koulutusalat Eläinlääke-tieteellinen Yhteiskunta-tieteellinen Farmasia
Yliopisto- opintoihin © Present-äSSä 2011 Kotkan lyseon lukio Rovaniemi Oulu Vaasa Turku Tampere Jyväskylä Kuopio Joensuu Lappeenranta Helsinki Espoo Farmasia.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita noin Henkilökuntaa noin 500.
Salla Seppänen Koulutusvastuujohtaja Kulttuuri-, luonnonvara-, sosiaali- ja terveysala Savonia ammattikorkeakoulu Sosiaalialan AMK–verkosto VERKOSTOPÄIVÄT.
JATKOKOULUTUS MIHIN ISONA?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist.
Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät Rehtori Arto Karjalainen.
Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville
LYHYT INFO VALINTAPERUSTEISTA JATKO-OPINTOIHIN OP1.2.KEVÄT 2016.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Kuopion uusi hammas -seminaari Matti Uusitupa
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
MILLE ALALLE LÄHTISIN?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
Kriminaalipolitiikka ja rikollisuuden tutkimus. Monitieteinen pääaine Opinnoissa annetaan syvälliset tiedot sekä rikos- ja prosessioikeudesta että empiirisestä.
OPISKELIJAKSI KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN. Opiskelu Kasvatustieteen kandidaatti –3 vuotta –180 op Kasvatustieteen maisteri –2 vuotta –120 op.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n. 900 tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 50  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
OP TUNTI. PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEITA Hyvä päätös Kehitä Päätöksen- tekotapaasi Tutustu itseesi Tunne vaihtoehtosi.
Opiskelijoiden vuosipalaute 2016.
W w w. h a m k. f i / a o k k Opettajan pätevyydestä Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Koulutusalat Turvallisuus-ala Humanistinen ja kasvatusala
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Vanhempainillan ohjelma
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
Löydänkö näistä unelmani?
Löydänkö näistä unelmani?
YKKÖSTEN JATKO-OPINNOT
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Tutkintorakenteen tekninen malli
Lukion ainevalinnat ja opiskelijarekrytointi, hyvien arvosanojen (L, E, M tai C) määrä aloittain AVAIN Monitieteistä tutkimusyhteistyötä Oulun yliopistossa:
Toisen asteen koulutus
Koulutusalat Turvallisuus-ala Humanistinen ja kasvatusala
Vanhempainilta Oulun normaalikoulun lukio
Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Valintaperusteinfo OPOille
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Tilastoja kevään 2016 yhteishausta
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Esityksen transkriptio:

MILLE ALALLE LÄHTISIN?

Yliopistollinen ja ammattikorkeakoulutus Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia, kielet (kääntäjä), suomen kieli, taiteen tutkimus). Amk: Nuoriso-ohjaajankoulutus (Humak) Kasvatustieteellinen ala: opettajankoulutus & kasvatusalan asiantuntijuus (lastentarhan-, luokanopettajan-, aineenopettajan-, erityisopettajan ja opinto-ohjaajankoulutus) Kauppatieteellinen ala: Taloustieteellinen ja liikealanosaaminen (johtaminen-, markkinointi- ,laskentatoimi-, rahoitus- ja taloustiede Amk: liiketalous (tradenomi) Liikuntatieteellinen ala:liike, liikunta ja terveys (liikuntapedagogiikka, liikuntabiologia &liikunnan yhteiskuntatieteet) Amk: liikunnanohjaajankoulutus (ammatillinen: liikuntaneuvoja)

Yliopistollinen ja ammattikorkeakoulutus Luonnontieteellinen ala: perustutkimus ja soveltava tutkimus (bio- ja ympäristötieteet, fysikaaliset tieteet, maantiede ja matemaattiset aineet) Lääketieteelliset alat ja farmasia: Lääketieteellinen-, hammaslääketieteellinen ja eläinlääketieteellinen ja proviisori sekä farmaseutti Terveystieteellinen ala: kansanterveystiede, hoitotiede-, ravitsemustiede- ja gerontologia Amk: sosiaali- ja terveysala (sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö-, fysioterapeutti-, toimintaterapeutti-, röntgenhoitaja, naprapaatti… jne… ja sosiaalialan amk-tutkinto (sosionomi) Maatalous- ja metsätieteellinen ala: maatalous- ja metsä, elintarvike-, ravitsemus- ja taloustieteitä (agronomi) Amk: luonnonvara-ala (metsä-insinööri, agrologi (maatalous), iktyonomi)

YlIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Oikeustieteellinen ala: Kauppa-, rikos, työ-, perhe- ja ympäristö-oikeus (+julkisoikeus, verotusoikeus jne…) Amk: rikosseuraamusalan koulutusohjelma tai poliisin jatkokoulutus Psykologian ala: kehitys-, kasvatus-, neurologia-, persoonallisuuspsykologia jne…., saavat toimia laillistettuina psykologeina Amk:sta terapeutiksi: sairaanhoitajan tutkinto+ psykoterapeutin erikoistumisopinnot Sotilasala: upseerin koulutus + kadettikouluun (johtaminen, sotahistoria, sotilaspedagogiikka, sotataito, sotatekniikka)

Yliopistollinen ja ammattikorkeakoulutus Taiteiden ala: kuvataide, taideteollinen ala, musiikki & teatteri ja tanssi Amk: muusikon, tanssijan, musiikkipedagogin, sirkusalan, näyttelijän amk-tutkinnot Tekniikan ala: diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinto Amk: insinöörin tutkinto Teologian ala: eksetiikka, kirkkohistoria, käytännöllinen teologia & systemaattinen teologia (pappi, opettaja) Amk: nuoriso-ohjaaja, diakoni-sairaanhoitaja Yhteiskuntatieteellinen ala: sosiologia, valtio-oppi, hallintotieteet, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalityö Informaatiotieteet: tietotekniikka, tietojärjestelmätieteet & tietotekniikan opekoulutus Amk: Insinöörikoulutus (tietotekniikka, automaatiotekniikka), kaupallinen ala:tietotekniikka

Miten yliopisto ja AMK-opinnot eroavat Kesto: 3,5-4,5v Käytännönläheisempää, harjoittelujaksot Ammattiin suuntaavaa Opiskelutavat: monimuotoisempia, ryhmätöitä erittäin paljon (lukiomaisempaa) Kesto: 5 vuotta Teoreettista, korostaa tieteelllisen tutkimuksen merkitystä, harjoittelua vain tietyillä aloilla Opiskelutavat: Akateeminen vapaus ja vastuu Tähtää korkeamman tason johtaviin esimies – ja asiantuntijatehtäviin