PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
KÄYTTÖOHJE Prospektointi Mobiili Sovellus PROSPEKTINI.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Klikattuasi Uusi… saat seuraavan näytön. Dashboard kohdasta voit luoda minkä tahansa aiheisen Netvibesin. Jos haluat lähteä luomaan itse rakennellen Netvibesia.
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Windows-kaupan Lync-sovelluksen käytön aloittaminen
MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja.
Evtek Projektori Käyttöönotto Teemu Tammivaara, VBP04S.
E –oppikirjan käyttöönotto
Käyttöohje: Kuinka vaihtaa salasana. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Padlet Opettajan ohjeet
Kahoot-ohje.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Tilavarauksen tekeminen Korpissa Salla Kalermo, IT-palvelut Tervetuloa Korppi- koulutukseen!
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
Tervekoululainen.fi // UKK-instituutti
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Periscopen pikaopas Jani Henriksson.
Luokan OneNote -muistikirja
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tai vaihtoehtoisesti
Peda.netin oma tila Luo peda.netin omaan tilaasi sivu Hiekanpään koulu 7-9lk Lisää sivun lukijoiksi kaikki sinua opettavat opettajat Tee sivun alle uusi.
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Uusi PaikkaOppi
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Hero-Henkilöroolirekisteri
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Esityksen transkriptio:

PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje iOS -laitteille PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje versio 19.1.2017 2. täydennetty versio 22.2.2017 3. täydennetty versio 13.10.2017

PaikkaOppi Mobiili Mobiilisovellus täydentää selainpohjaista PaikkaOppi -palvelua. Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla voit mm. tarkastella erilaisia valmiita digitaalisia karttoja, mitata etäisyyksiä ja pinta-aloja, tehdä ja jakaa karttaesityksiä. PaikkaOppi Mobiililla voit tallentaa omia havaintojasi ja kokemuksiasi koulun pihalla, kotona, harrastuksissa…missä tahansa. Kohteet tallentuvat automaattisesti kartalle paikkaan, jossa olet laitteen kanssa.

OMAT PROJEKTIT KARTALLE PAIKKAOPPI www.paikkaoppi.fi Sovelluksella: PaikkaOppi Mobiili Kuvat ja tekstit kartalle helposti ja nopeasti ulkona Selaimen kautta: www.paikkaoppi.fi Muokkaa luokassa esitystä tai tee esitys kokonaan luokassa. Jaa se muille! Mobiilisovelluksen tallennukset näkyvät myös selaimen kautta!

Paikannuksesta mobiililaitteella Jos mobiililaitteessa ei ole sim-korttipaikkaa, siihen täytyy jakaa verkko esimerkiksi puhelimesta tai kannettavasta reitittimestä. Sim-kortillisissa laitteissa toimii myös offline-käyttö (käyttö ilman verkkoyhteyttä). Paikannus onnistuu yleisesti ottaen paremmin alueella, jossa on paljon langattomia verkkoja (kaupunkialueella ja taajamissa) kuin näiden alueiden ulkopuolella.

PaikkaOppi Mobiilin käytön aloitus 1. Opettaja ja oppijat hakevat tunnukset PaikkaOppiin www.paikkaoppi.fi -> Rekisteröidy 2. Opettaja hyväksyy oppijoiden tunnukset omassa käyttäjänhallinnassaan. 3. Opettaja luo kurssin ja oppijat valitsevat sen omissa käyttäjänhallinnoissaan. 4.PaikkaOppi Mobiili haetaan käytettäviin mobiililaitteisiin App Storesta. 5. Käyttö voi alkaa! Ohjeet kurssin ja tunnusten luomiseen ym.: http://www.paikkaoppi.fi/fi/paikkaoppi/oppimisympariston-kaytto-2/ Video-ohjeita: http://www.paikkaoppi.fi/fi/tutoriaalit/

Opettaja: huolehdi tunnusten luomisesta ennen Mobiilisovelluksen käyttöä Opettaja ja oppijat tarvitsevat tunnukset PaikkaOppiin. Ne saa www.paikkaoppi.fi –sivulta kohdasta Rekisteröidy. Opettaja voi tehdä myös itse uusia oppilastunnuksia omassa käyttäjänhallinnassaan. Luokalle voi tehdä myös muutaman ryhmätunnuksen, joita voi käyttää monta oppijaa yhtä aikaa.

Opettaja: luo kurssi kartta-alustalla Kurssi luodaan opettajan käyttäjänhallinnassa, jonne pääsee kirjautumalla sisään karttapalveluun.

2. 1. 3. Luo kurssi Valitse ”Luo uusi kurssi” Klikkaa käyttäjän-hallintaan. Ohjeet kurssin, tunnusten luomiseen ym.: http://www.paikkaoppi.fi/fi/paikkaoppi/oppimisympariston-kaytto-2/ Video-ohjeita: http://www.paikkaoppi.fi/fi/tutoriaalit/ 1. -Anna kurssille nimi. -Valitse kunta ja koulu. -Siirrä koulu nuolella vasemmasta laatikosta oikealle. -Ruksaa ”Liitä minut tähän kurssiin” ja tallenna. 3. Huom! Oppijoiden täytyy valita kurssi omista käyttäjänhallinnoistaan. Sinne pääsee www.paikkaoppi.fi ja mene karttapalveluun. Vasta sitten voi käyttää sovellusta!

Hae sovellus App Storesta Kirjoita hakukenttään ”Paikkaoppi”. Lataa sovellus laitteellesi.

Kirjaudu sisään sovellukseen Klikkaa PaikkaOppi Mobiilin kuvaketta. Anna käyttäjä-tunnuksesi ja salasanasi.

Sovelluksen toiminnot Tallenna uusi kohde +-merkistä. Sovelluksen toiminnot Tallennetut kohteet näkyvät kartalla. Asetuksissa voit vaihtaa kieltä, kirjautua ulos ja poistaa kirjautumistiedot. Tallennetut kohteet näkyvät listana.

Tallenna kohde Sovellus etsii automaattisesti oikeat koordinaatit. 1. Nimeä kohde. 2. Valitse valmiista kategorioista ja luokista ne, jotka kuvaavat kohdettasi parhaiten. 3. Valitse oma koulu ja opettajan luoma kurssi. 4. Valitse kenelle haluat jakaa kohteen. 5. Kuvaile tai kerro kohteesta omin sanoin. 6. Klikkaa kameraa ja ota kohteesta kuva. 7. Lopuksi tallenna kohde.

koordinaatit Tarkasta vielä juuri ennen tallennusta, että 1) laite on edelleen verkossa. 2) sovellus näyttää sijaintisi koordinaatteina, eikä ole kadottanut sijaintia. 3) olet muistanut jakaa kohteen oikealle ryhmälle, esim. kurssin jäsenille.

Tallennettu kohde näkyy… Listatut pisteet voi klikata auki yksitellen, jolloin näet kaikki kohteen ominaisuustiedot. …kartalla… …ja listauksena.

Kirjaudu ulos sovelluksesta 2. 1.

Sovelluksen käyttö ilman verkkoyhteyttä (laitteet joissa sim-korttipaikka) 4. 1. Kirjaudu palveluun sisään kun mobiililaitteesi on verkossa. Tämän jälkeen voit tallentaa kohteita missä vain ilman verkkoyhteyttä. Klikkaa jokaisen tallentamasi kohteen jäljessä olevaa pilvi-symbolia. Näin kohteet tallentuvat PaikkaOpin palvelimelle ja ovat löydettävissä valitun kurssin kartalta myös selaimen kautta. 2. Kun laite on takaisin verkossa, toimi kohtien 3 ja 4 mukaan. 3. HUOM! Sovellusta voi käyttää ilman verkkoyhteyttä vain laitteissa, joissa on oma sim-kortti. Puhelimissa se on yleensä, mutta tableteissa ei välttämättä ole. Valitse Lista-näkymä tallentamistasi kohteista.