Ykkösten vanhempainilta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
OPO-tunti MUST TO DO NIMILISTAAN  Allekirjoitus = olen tänään täällä : )  Rasti, JOS OSALLISTUT yo-kirjoituksiin keväällä > TULE REHTORIN.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
YLIOPPILASTUTKINTO.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Ykkösten vanhempainilta TIISTAI 3.5.2016 Johanna Ottavainen Ympäristötaideteos: Roosa rapo

opintojen etenemisen seuraaminen Opiskelijat ovat päivittäneet opintosuunnitelmansa Wilmaan. Tämä näkyy vain opiskelijan Wilmassa. Huoltajat näkevät omilla tunnuksillaan nuoren suoritukset, kurssimäärän ja poissaolot.

arviointi Kurssit arvioidaan arvosanoilla 4-10 tai S (suoritettu)/H (hylätty). KESKEN OLEVAT KURSSIT: O-merkintä tarkoittaa, että kurssin suorittaminen on vielä kesken. (Ks. Wilma: ”Suoritukset” -> ”Näytä kaikki”) Opiskelijalla on vielä mahdollisuus täydentää suoritustaan esim. tekemällä puuttuva koe tai palauttamalla puuttuvat tehtävät viimeistään seuraavan kahden jakson aikana. K-merkintä tarkoittaa, että kurssi on keskeytynyt ja se on käytävä uudestaan (jos kurssi on pakollinen).

Kurssimäärän seuraaminen Lukiossa on suoritettava vähintään 75 kurssia (sis. pakolliset ja 10 syventävää kurssia). Hylättyjä kursseja aineen oppimäärässä ei saa olla liikaa: Opiskeltujen kurssien määrä Sallittu nelosten määrä 1-2 3-5 1 6-8 2 9 tai enemmän 3

Kurssimäärän seuraaminen Tällä hetkellä 3 vuoden opiskeluohjelmassa olevilla pitäisi olla n. 23-25 kurssia. Kurssikertymä eri opiskeluvuosina: Opintojen suoritusaika 1.vuosi 2.vuosi 3.vuosi 4.vuosi YHT. 2 ½ vuotta 35 5 - 75 3 vuotta 28-30 15-19 3 ½ vuotta 25 20 4 vuotta 21 18 15

Opintosuunnitelmat, lukujärjestykset ja yo-kirjoitukset Opiskelijat ovat päivittäneet alustavat yo-suunnitelmat Wilmaan. Näitä suunnitelmia tarkennetaan 2. opiskeluvuoden aikana. Ylioppilaskirjoituksia varten opiskelijan on suoritettava ko. aineen pakolliset kurssit. Myös syventävien opiskelua suositellaan, sillä yo-kirjoitusten kysymykset perustuvat sekä pakollisten että syventävien kurssien sisältöihin. Ensi vuoden lukujärjestyksissä on vielä paljon pakollisia kursseja. Syventäviä kursseja on suositeltu valittaviksi erityisesti niistä aineista, joita opiskelija aikoo kirjoittaa syksyllä 2017.

Osaamisen tunnustaminen Lukion soveltavia kursseja voi saada myös koulun ulkopuolisesta harrastustoiminnasta. Esim. Isoiskoulutukset ja Prometheus-leirin ohjaaminen, partiotoiminta, nuorisovaltuusto, hygieniapassi, ohjattu liikuntatoiminta, kerhon pitäminen, kesätyöt (työelämäkurssin raportti) Pääsääntöisesti lukioaikana hankittu osaaminen käy. Opiskelija täyttää Wilmassa lomakkeen + todistus toiminnasta ->opolle

YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) Vähintään yksi A-tason aine! Vahvat aineet pakollisiksi (YLIOPPILAAKSITULO VOI ESTYÄ/HIDASTUA, JOS EI PÄÄSE PAKOLLISESTA LÄPI) YLIMÄÄRÄISET AINEET Loput kirjoitusaineet voit kirjoittaa ylimääräisinä: Reaaliaineen kokeita Matematiikka / toinen kotimainen Vieraita kieliä Hyöty: jatko-opintoihin haettaessa, kompensaatio (jos pakollinen aine tulee hylätyksi) Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi 3 seuraavista: Toinen kotimainen Vieras kieli Matematiikka Reaaliaineen koe

Sähköinen yo-tutkinto: aikataulu Tutkintokerta Aineet, joissa sähköiset kokeet alkavat 2016 syksy Saksa, maantiede, filosofia 2017 kevät Ranska, yhteiskuntaoppi ja psykologia 2017 syksy Uskonto (UE, UO), elämänkatsomus-tieto, terveystieto, historia, ruotsi 2018 kevät Englanti, espanja, italia, portugali, latina ja biologia 2018 syksy Äidinkieli, venäjä, fysiikka, kemia, S2 2019 kevät Matematiikka